Hatay’ın Hangi Yemekleri Meşhur? Hatay’da Ne Yenir? - GeziBilen

Hatay’ın Hangi Yemekleri Meşhur? Hatay’da Ne Yenir?

Hatay’ın Hangi Yemekleri Meşhur? Hatay’da Ne Yenir?

Hatay, Türkiye’nin güneyinde ve Akdeniz’in doğusunda yer alan bir şehirdir. Burası için insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biridir diyebiliriz. Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış şehirde birçok gezilecek rota bulunmaktadır. Bizanslılar, Sasaniler, Romalılar, Persler, Urartular burada yaşamıştır.

Hatay’in tarihsel dokusu, kültürel yapısı, doğası ve yemekleri birçok turisti kendisine çekmeyi başarmıştır. Buradaki yemekler neredeyse çoğu kişi tarafından sevilmektedir. Birçok farklı inancın iç içe yaşadığı şehir, ‘Hoşgörü şehri’ olarak bilinmektedir. Öyle ki şehirde yemek kültürü de farklı medeniyetlerin yemeklerinin harmanlanmasıyla oluşmuştur diyebiliriz. Peki, Hatay’ın hangi yemekleri meşhurdur? Hatay’a geldiğinizde hangi yemekleri tüketmelisiniz? İşte, tüm bu soruların cevapları ve detaylar…

 

Yöresel Hatay Yemekleri

 

Kerebiç

Kerebiç, Hatay’ın en lezzetli tatlılarından bir tanesidir. Buraya gittiğinizde mutlaka bu tatlının tadına bakmadan dönmeyin deriz. Bu tatlı irmiklidir ve içerisine Antep fıstığı konularak yapılmaktadır. Üstüne krema da eklenmektedir. Böylece doyumsuz lezzete ulaşan tatlının tadı damaklarınızda kalacak kadar muhteşemdir.

 

Tepsi Kebabı

Kıymanın çok yakıştığı yemeklerden bir tanesi Tepsi kebabını buradan yemeden gitmemelisiniz. Kıyma; soğan, çeşitli sebze ve baharatlarla yoğrulur. Ortaya da bu mükemmel lezzet çıkar. Tepsi kebabı ve kâğıt kebabı aslında aynı yapılmaktadır. Tek farkı, Tepsi kebabı sosludur.

 

Humus

Humus’un sözlük anlamı nohut demektir. Nohuttan yapılan humus, Hatay’ın en sevilen mezelerinden bir tanesidir. Humus; tahin, limon, zeytinyağı kombinasyonu ile ortaya çıkmaktadır. Dünyada birçok yerde yapılan mezelerden bir tanesidir. Ancak Türkiye’de en mükemmeli Hatay’da hazırlanmaktadır.

 

Fellah Köftesi

Fellah köftesi, Türkiye’nin her yerinde farklı şekillerde yapılan ve Hatay’ın en meşhur yemeklerinden bir tanesidir. İçerisine Hatay’ın popüler biber salçası eklenerek yapılmaktadır. Ülkenin dört bir tarafında farklı isimlerle anılmaktadır. İncecik köftelik bulgurun sosla buluşmasıyla ortaya enfes bir lezzet çıkmaktadır. Bu sebeple mutlaka denemelisiniz.

 

Oruk

Oruk, içli köfteye benzerliği ile bilinen yine Hatay’ın nefis yemeklerinden bir tanesidir. Oruk içli köfteden şekil ve hamur bakımından ayrılır. Türkiye’nin çoğu yerinde yapılır; ancak Hatay’da kalite ile buluşur. Hamuruna dövülmüş et konulmaktadır. Lezzet şöleni yaşamak istiyorsanız, oruğu da denemeden Hatay’dan dönmemelisiniz.

 

Künefe

Künefe, Hatay’ın en meşhur ve nefis tatlılarından bir tanesidir. Neredeyse Türkiye’de sevmeyeni yoktur. Hatta Hatay denilince akla ilk bu lezzet gelmektedir. Uzayan peyniri, çıtır kadayıfı ile damaklarda iz bırakmayı başarır. Künefe de her yerde yapılmaktadır; ancak en iyisini yiyeceğiniz yer kesinlikle Hatay’dır.

 

Biberli Ekmek

Biberli ekmek, Hatay’a gidip de en başta denemeniz gereken yemeklerdendir. Hatay’ın o meşhur biber salçası ile birleşen ekmeğin lezzeti ve tadı midelerinize şenlik verir. İç harcı lor veya çökelek peyniri ile hazırlanmaktadır. Ceviz ve çeşitli baharatlarla lezzet seviyesi arşa çıkmaktadır.


Yazan: Aslı Sarıtaş

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler