Hatay'ın Tadı Damağınızda Kalacak Yöresel Yemekleri - GeziBilen

Hatay'ın Tadı Damağınızda Kalacak Yöresel Yemekleri

Hatay'ın Tadı Damağınızda Kalacak Yöresel Yemekleri

Türkiye'de mutfak kültürü açısından en zengin, en bol çeşitliliği olan şehirlerden Hatay’ın, en lezzetli yöresel yemeklerini yapan güzide restoranlarını araştırdık. Yöresel ve bir o kadar da özel olan Hatay mutfağı ve restoranlarını derlediğimiz yazımızda neler yok ki? Nar ekşisi ile hazırlanan ıspanaklı boraniden fellah köftesine, biberli ekmekten humusa ve hatta muhammaraya kadar harika bir liste var önünüzde.

Künefesinden kebaplarına, falafelinden çiğ köftesine… İşte Hatay’da ne yenir, ne içilir ve Hatay’da künefenin özü nerededir sorularının cevapları:

Yusuf Dayı Kahvaltı Salonu

Listemize, muhteşem manzara eşliğinde Hatay’a özgü kahvaltılık tüm tatları keşfedebileceğiniz bir kahvaltı salonu ile başlayalım. Burada ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet tabağınızı süsleyecek.

Adres: Harbiye Bucağı, Yukarı Döver Köyü/Antakya

İletişim: 0536 640 24 55

Avlu Restaurant

Et yemekleri, kebapları, anne usulü patates kızartması, gavurdağı ve kekik salatası, tereyağlı humus, çiğ köfte gibi birçok tadı masanıza getiren Avlu Restoran, şıklığıyla da oldukça davetkar bir mekan. Tereyağlı peynir ve sıcak ekmek servisiyle mükemmel bir başlangıçla ziyafeti başlatan restoran; Antakya’ya özgü peynirli irmik helvası ile akşam yemeği keyfini noktalıyor.

Adres: Zenginler Mah. Kahraman Sok. No: 39, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 216 13 12

Konak Restaurant

Restore edilen eski bir konakta hizmet veren bu mekanın en gözde bölümlerini otantik odaları ve avlusu oluşturuyor. Bu mistik dokuyla özdeşleşen et yemekleri, falafel, humus, güveçte Antakya peyniri, çiğ köfte gibi zengin lezzetlerin tadı ayrı. Konak Restoran’ın kaymaklı fıstıklı künefesi meşhur ama başka çeşitteki künefeleri de mevcut.

Adres: Zenginler Mah., Kastal Sok. No: 1, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 214 32 14

Pöç Kasabı

Tepsi eti de denilen sini kebabı mı dedi biri? Tek adres veriyoruz: Pöç Kasabı! Garsona kaç gram yiyeceğinizi söyledikten sonra etin kesilişini ve tepsi kebabının yapılışına şahit olabilirsiniz. Tepsi kebabı fırından çıktıktan sonra sıcak pide ve taze nanelerle sunuluyor. Mideye inme hızı ise gerçekten çok kısa.

Adres: Yeni Cami Mah. Uzun Çarşı Cad. No: 154, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 213 95 03

Sultan Sofrası

Oruk, frig pilavı, ıspanaklı borani, aşur gibi Hatay’a özgü birçok lezzet ev yemeği hasreti duyanlardan tam not alan Sultan Sofrası, yöresel yemeklerin mütevazı bir adresidir. Lokanta konseptinde olan mekanda enfes lezzetler sizi bekliyor.

Adres: Meydan Mah. İstiklal Cad. No:20/A, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 213 87 59

Humusçu Nedim Usta

Nedim Usta’nın olayı tamamen humus fakat yine de yanında Hatay’a özgü başka mezeleri de deneme şansınız var. Gerçek humus lezzetine doya doya varabileceğiniz bu deneyimi atlamayın!

Adres: Zenginler Mah. Gazi Paşa Cad. No: 5, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 213 42 55

Sahil Restaurant

Denize sıfır bir iskele üzerine kurulu Sahil Restaurant’ta muhteşem bir gün batımı eşliğinde tereyağlı humus, çiğ köfte, balık ya da karides gibi birbirinden lezzetli yemekleri tadabilir, denize karşı içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Deniz manzaralı bir akşam yemeği için tercih listesinin en üstlerinde Sahil Restoran yer alıyor.

Adres: Karaağaç Mah. İmes Sitesi İçi Yolu, İskenderun/Hatay

İletişim: 0326 641 61 35

Affan Kahvesi

Önündeki tarihi sokak, içerideki orijinal yer taşları, sarnıçlar ve en az 70 yıllık sandalyeler ile bambaşka bir ambiyans sunan Affan Kahvesi’nde muhallebi, el yapımı dondurma ve gül şurubundan oluşan bir tatlı türü olan Haytalıbici kalbinizi fetheder. Bu arada Haytalıbici, masanıza döküm alüminyum kaşıklarla servis edilir.

Adres: Fevzi Çakmak Mah. Kurtuluş Cad. No: 42/A, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 215 12 48

Çınaraltı Künefe

Uzun Çarşı’da bulunan Yusuf Usta, közde pişirdiği künefeleri ile lezzet duraklarından bir diğeridir. Aşırı tatlı olmayan künefeden bıkmadan usanmadan dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz.

Adres: Yeni Cami Mah. Ayakkabıcılar Çarşısı 2 Pazar Sok. Ahmediye Cami, Antakya/Hatay

İletişim: 0326 212 68 88

Tarihi Bizim Künefeci

Ragıp Usta’nın emeği ile doğan Bizim Künefe, zamanla babadan oğula devreden bir işletmedir. Peynirli künefesi ile beğeni toplar.

Adres: Ulucamii Mah. Kırk Asırlık Türk Yurdu Cad. No: 3, Antakya/Hatay

İletişim: 0539 373 90 71

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler