Fethiye'de Gezilecek Yerler - GeziBilen Dijital Rehber
Fethiye'de Gezilecek Yerler

Fethiye'de Gezilecek Yerler

İçindekiler

  • 1 1. Kelebekler Vadisi
  • 2 2. Ölüdeniz
  • 3 3. Kabak Koyu
  • 4 4. Likya Yolu
  • 5 5. Kayaköy
  • 6 Fethiye’de Villa Nereden Kiralanır?

Benzersiz doğası, mavinin farklı tonlarını görsel bir şölen olarak sunan denizi, yemyeşil ormanlarıyla kendine hayran bırakan Fethiye, tarihi güzelliklere de kucak açmış bir bölgedir. Hem doğayla iç içe hem de tarihi bir gezi yapmak istediğiniz zaman ise tercih edebileceğiniz en iyi duraklardan birisi Fethiye olarak bilinmektedir. Her yıl hem yerli hem de yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Fethiye’de huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Fethiye’de tatil yapmak isteyenlerin ilk sorduğu sorulardan birisi ise gezilecek yerlerdir. Fethiye’de gezilecek yerler hakkında pek çok araştırma yapılmaktadır. Yazımızın devamını okuyarak Fethiye’de görülmesi gereken yerler hakkında bilgi alabilir, tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. 

1. Kelebekler Vadisi

Doğal güzelliklere şahit olmak, unutulmaz manzaralar görmek istediğiniz zaman gitmeniz gereken ilk yerlerden birisi Kelebekler Vadisi olacaktır. Fethiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında da Kelebekler Vadisi vardır. Sizler bu bölgede güzelliğine hayran kalacağınız, el değmemiş bir doğayla karşılaşırsınız. Ayrıca dilerseniz Kelebekler Vadisinde kamp yapabilirsiniz. Tırmanma, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi pek çok aktivite de bulunmaktadır. Günübirlik tekne turlarına katılabilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Fethiye’de yeniden gelmek istemenize neden olacak olan Kelebekler Vadisi, aynı zamanda birinci derece sit alanı olduğundan ötürü koruma altındadır. 

2. Ölüdeniz

Ölüdeniz her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan benzersiz bir plajdır. Kumsalının renginin platin rengi olması çok daha etkileyici bir görünüme sahip olmasında rol oynamaktadır. Dünyanın en iyi plajları listesinde de her yıl yerini korumaktadır. Mavinin farklı tonlarını resmeden, platin rengi kumsalıyla dikkat çeken Ölüdeniz huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için de oldukça uygundur. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz, tatilinizi doyasıya yaşayabileceğiniz bir ortama sahiptir. Özellikle şehir hayatındaki karmaşadan kaçıp, zamanı düşünmeyi geride bırakmaktadır. 

3. Kabak Koyu

Tatilinizde doğal güzellikleri görmek, doğayla iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız Kabak Koyu doğru bir seçim olacaktır. Denizinin temizliğiyle akıllarda kalırken hayran kalacağınız manzaralara da ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Fethiye Faralya Köyü’nde yer alan Kabak Koyu, güzelliğiyle turistleri kendisine çekmektedir. Gece geç saatlerde gökyüzünün eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Keyifli, huzurlu ve sakin bir tatil yapmak isteyenlerin uğraması gereken duraklardan birisidir. Gece geç saatlere kadar hareketliliği olan bu koyda, denizin mavinin her tonuna sahip olduğunu görebilmeniz de mümkündür. Kalabalık turist gruplarını ağırlarken temiz havası, el değmemiş doğası ve deniziyle tam da hayal ettiğiniz ortama sahiptir. 

4. Likya Yolu

Fethiye’de gezilecek yerler listesinde muhakkak yer alan duraklardan birisi Likya Yolu olarak bilinmektedir. Likya Yolu, günlük sporunuzu yapabileceğiniz, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabileceğiniz bir yerdir. Doğa yürüyüşüne çıkarken aynı zamanda tarihi bir gezinti yapmanızı sağlamaktadır. 555 kilometre uzunluğa sahip olan Likya Yolu, turistlerin gözdesidir. Muğla Ovacık’tan başlayan yol Antalya Geyikbayırı Köyüne kadar uzanmaktadır. Likya Yolunda yürüyüş yapmak için en ideal zaman ise ilkbahar ve sonbahar olarak yorumlanmaktadır.

5. Kayaköy

Antil Likya uygarlığının önemli kentleri arasında yer alan Karaköy, Fethiye merkezine 9 kilometre uzaklıktadır. Bu Köy Karmylassos kalıntılarının üzerine kurulmuş, taş evlerin bulunduğu eski bir şehir olarak yorumlanmaktadır. Eski dönemlerde Lebessos olarak isimlendirilen köyün köklü bir tarihi bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak adreslerinden biri olan Kayaköy halen büyük bir ilgi görmeye devam etmektedir. Özellikle Ölüdeniz’e yürüme mesafesinde olması sıkça ziyaret edilmesinin nedenleri arasındadır. Haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir ancak nisan ve ekim ayları arasında 10:00 ile 19:00 arasında açık durumdadır. Ekim ve nisan ayları arasında ise 8:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Fethiye’de Villa Nereden Kiralanır?

Tatil cenneti Fethiye’de villa kiralamak istediğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Villanızın konumunun istediğiniz bölgede olması, villanın donanım ve özelliklerinin beklentilerinize uyum sağlaması gibi konular önemlidir. Ayrıca villanızın korunaklı olması, havuzlu, jakuzili villa özelliklerine sahip olması beklenmektedir. Tüm beklenti ve ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap verecek olan adres ise Villaciniz.com.tr olarak bilinmektedir. 

Villacınız, kurulduğu zamandan bu yana sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi en doğru şekilde kullanılmaktadır. Sektörün profesyonellerinden biri olarak tanınırken müşterileri tarafından memnuniyetle önerilmeye devam edilmektedir. Çünkü Fethiye villa kiralama hizmetlerinde olduğu gibi ülkemizin hemen her noktasında kaliteli hizmetten ödün vermemektedir. Villa seçenekleri için geniş bir yelpazeye yer vermektedir. Aynı zamanda villa kiralarken güvenilir ve kolay ödeme yöntemleri sunmaktadır. 

Editör Notu

Fethiye, doğayla baş başa kalmak ve tarihi keşiflere çıkmak isteyenler için adeta bir cennet! Kelebekler Vadisi'nin büyüleyici manzaralarından Ölüdeniz'in platin rengi kumsalına, her köşesi ayrı bir güzellik sunuyor. Tatilinizi unutulmaz kılacak bu rotaları mutlaka listenize ekleyin!

Yorum Yap
GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler