Hatay’ın 5 Önemli Kaplıcası - GeziBilen

Hatay’ın 5 Önemli Kaplıcası

Hatay’ın 5 Önemli Kaplıcası

Dağıttığı şifayla bugüne kadar ne savaşçıların, ne padişahların yaralarını sardı bu sular… Bedenlerindeki acıyı dağıttığı gibi ruhlardaki karanlığı silip attı bu kaplıcalar! Osmanlı’dan günümüze su, her daim arınmayı sembolize eder. Suyla temizlenir, suyla tazelenir bu toprakların insanları! Akan suyla gider dertler, hastalıklara şifa olur kaplıcalar! Hala da şifa dağıtmaya devam ediyor buranın suyu. Romatizmadan kalp rahatsızlığına, deri hastalıklarından kum ve taş dökmeye kadar çeşitli dertlere deva olan tarihi Hatay’ın tarihine uzanan şehrin beş önemli kaplıcasını sizlerle paylaşacağız.

Alaattin Köyü Termal Suyu

Hatay’ın şifalı suları arasında son dönemlerde popüler hale gelen Alaattin Köyü Termal Suyu aslında Ottoman Termal Hotel kazı çalışmaları sırasında keşfedildi. Bu sebeple en yeni kaplıcalar arasında bulunuyor. Ancak bu termal su, 45 derece sıcaklıkta ve 1 litre suda 29,317 mg mineral taşıyor oluşuyla Türkiye’de 15 mg iyodür mineraline sahip tek termal sudur. Özellikle solunum yollarında rahatsızlıkları olan kişilere fayda sağlıyor. Alaattin Köyü Termal Sularının guatr gibi hastalıkların iyileşmesinde de etkili olduğu biliniyor.

Adres: Alaattin Mah., Güngör Uydu Kent Sitesi, 38. Ada Sok., 31030 Antakya/Hatay

Hamamat Kaplıcaları

Hatay’ın en büyük şifalı su kaynaklarından birisidir. Özellikle hastalık tedavisi için gelen her yıl milyonlarca ziyaretçisini ağırlar. Hamamat Kaplıcaları, uzun zamandır hizmet verdiği için artık hamam ve havuzları modernize edilmiştir. Kaplıca, Kumlu ilçesine bağlıdır.

Adres: Kırcaoğlu Mah., Kırıkhan Reyhanlı Yolu, 31520 Kumlu/Hatay

Reyhanlı Hamamı

Hatay’ın tarihiyle mühürlenen bir başka şifalı su kaynağı ise Reyhanlı Hamamı’dır. Şehrin aynı zamanda en eski hamamlarından olan bu yer, beş değişik su kaynağından beslendiği gibi içilebiliyor da... Ayrıca Reyhanlı Hamamı, Hatay hamamları içerisinde romatizma hastalıklarının tedavisine en çok yardımcı olanlarının başında yer alıyor.

Adres: Yeni Mah., Şemsettin Mursaloğlu Cad., No: 53, 31500 Reyhanlı/Hatay

Erzin Başlamış Kaplıcaları

Ve Şifalı Suları Erzin Başlamış Kaplıcaları ve Şifalı Suları Hatay’ın Başlamış Köyü’nde bulunur. Hatay kaynak sularından biri olarak da bilinen bu kaplıcalar da içme suyu olarak kullanabiliyor. Tuz oranı biraz fazla olan kaynaktan çıkan maden suyu cilt hastalıklarına iyi geliyor.

Adres: Başlamış, 31960 Erzin/Hatay

Kisecik Köyü Şifalı Suyu

Kisecik Köyü Şifalı Suyu Hatay sıcak su kaynakları arasındadır. Bu kaynağın en önemli özelliği böbrek kumlarına ve taşlarına iyi geliyor olması. Önerilen miktarlarda içilen sular, ilaçlı tedavilere destek oluyor. Ayrıca kaynağın idrar yollarındaki iltihaplara iyi geldiği de biliniyor. Romatizma ağrılarının tedavisine de destek olan kaplıca, özellikle Hatay yerlileri tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Adres: Kisecik Köyü, 4. Km., Kisecik/Hatay

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler