Hatay'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Hatay'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Hatay'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Tamamlayana Ödül, Tamamlamayana Ceza (!)

“Ne ödülü ne cezası GeziBilencim, biz buraya eğlenmeye geldik.” diyorsunuz, biliyoruz. Durun o zaman şöyle anlatalım. Kadim uygarlıkların atalarından olan Hatay’ın en görülesi yerleri listesini tamamlayanlar bilgeliğin kapılarını arayacak, tamamlayamayanlarsa akılları hep bu listede kaldığından vicdan azabı duyacak! İşte tam da bu yüzden şimdi bahsedeceğimiz liste hem bir ödül hem de bir ceza niteliğinde. Buyurun, başlayalım.

Hatay Arkeoloji Müzesi

Müze olmadan olmaz zaten de yakın zamana kadar dünyanın en büyük ikinci; yeni bulunan eserlerle birlikte artık dünyanın en geniş mozaik koleksiyonuna sahip birinci müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi olmazsa hiç olmaz! Misafirlerini zaman yolculuğuna çıkarmaya ant içmiş bu müze görülmeden Hatay görülmüş sayılmaz.

İlk Cami

Hatay için boşuna kadim demiyoruz. Bu şehir Türkiye’nin en eski camisini barındırıyor topraklarında. Milattan sonra 638 yılında yapılmış olan Habib-i Neccar Camii’ye aynı zamanda şehrin simgelerinden biri. Şimdi siz söyleyin, gönül razı gelir mi burayı görmemeye?

Tek Sütun Üzerinde 40 Yıl

Erken Hristiyanlık döneminin hac merkezi, St. Simon Manastırı'ndan söz ediyoruz. Anlatılır ki Stilitler Tarikatı’nın kurucusu St. Simon’un yaptırdığı ve kendi adını taşıyan bu manastırın tek bir sütununda tam 40 yıl yaşamış. Milattan sonra 6’ncı yüzyıldan bugüne ulaşan ve Hatay’ın demirbaşlarından biri olan manastır gerçekten de görülmeye değer.

İmparator Tüneli Titus

Milattan önce 1’inci yüzyılda Roma İmparatoru Vespasian tarafından şehrin sular altında kalmasını önlemek amacıyla yapımı başlatılan ancak milattan sonra 81’de oğlu Titus tarafından bitirilen Titus Tüneli tüm ihtişamını korur. Mistik havası halen taptaze olan mekanın güzelliği ise dudak uçuklatacak cinstendir.

Hıdır Bey Musa Ağacı

Efsanesi anlatmakla bitmez bu şahane ağacın gölgesinde 40 yıl hatırlı bir fincan kahve içmeden ve anlatılarını yöre halkından dinlemeden Hatay’ı görmüş sayılmazsınız, bizden söylemesi.

Harbiye Şelaleleri

Yunan mitolojisine şekil vermiş efsanelere sahne olan defne koruluğunun hemen arkasından akan Harbiye Şelaleleri, Hatay’ın güzelliğinin göstergesi, fotoğraf meraklılarınınsa gözdesi. Burada bir selfieniz olmasın mı şimdi?

…………….

Ödül ve ceza derken mübalağa yapmıyorduk. Adım başı ayrı bir güzellik, tarih, kültür ve efsanelerle dolu olan Hatay’ın Mezopotamya ile Anadolu öğretilerini kulağınıza fısıldadıktan sonra size kadim bilgeliğin kapılarını aralamaya iteceği yolculuğun ipuçlarını serdik önünüze. Bizden söylemesi, Hatay'da mutlaka görülmesi gerekenleri görmeden geri dönmeyin.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler