Mardin’de Ete Doymaya Geldik - GeziBilen

Mardin’de Ete Doymaya Geldik

Mardin’de Ete Doymaya Geldik

Geleneksel Mardin mutfağının eşsiz tabakları sizi bekliyor. Kebaptan oğlağa en özel baharatlarla harmanlanmış en iyi mekanları sizler için araştırdık.

1) Kebapçı Rido

Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşit kebabının da üstüne methiyeler yazmayan yoktur. Burada masaya oturduğunuz gibi önden ezme ve salatalar ikramlık olarak geliyor. Hepsi birbirinden lezzetli olan bu ikramlıklarla sakın ha sakın karnınızı doyurmayın! Gerçi soğan ve narlı salatalarının karşı konulmaz bir çekiciliği var ama midenizde kebap için ne kadar yer ayırabilirseniz o kadar iyi. Kuzu ve süt danası karışımından hazırlanan etler yörenin kendi hayvanından özenle seçiliyor. Kebabın yanında mutlaka bol köpüklü, etin yanına yarenlik edecek ve size serinlik verecek tastaki ayranı tatmanızı öneririz.

Adres: 13 Mart Mah., Burç Sok., No:12, 47200 Artuklu/Mardin

2) Bağdadi

Kendinizi özel mi hissetmek istiyorsunuz, adres belli: Bağdadi. Burası belki de şehrin en abartılı dekorasyonuna sahip yer diyebiliriz. Mekan güzelliği ve lezzetleriyle sizleri mest etmeye hazır bekliyor. Reyhani, frik salatası, Bağdadi atom, şemsıl yakudi ve tahinli patlıcan salata restoranın antik mezelerini oluşturuyor. Sonrasında kalbinizi de midenizi de fethedecek lezzetler geliyor. Kaburga dolması, düğün kavurma, Bağdadi kavurma, kara erik kebabı, ekmekli oğlak kavurma gibi seçeneklerle yöre yemeklerine selam çakabilirsiniz.

Adres: Sar Vali Adil Sok., No: 228, Artuklu/Mardin

3) Cercis Murat Konağı

Etle bulgurun buluştuğu; tarçın, kişniş, sumak ve bademin bolca olduğu, geleneksel Mardin mutfağının en iyi örneklerinin sunulduğu Cercis Murat Konağı’na mutlaka gidin! Meşhur Süryani yemeği Dobo ve Süryani içli köftesi kitel raha mekanın yok satan iki lezzeti! Kişk çorbası, tarçınlı mahlepli patlıcanlı pilav, ekşili erik yahnisi alluciye, pekmezli erik tavası, ekşili nohut yemeği hımmısiye, kazan kebabı, kaburga içinde sarmısaklı yaprak sarması ise menüdeki tadılması gereken diğer seçeneklerden. Tebbuli, tebbel, muammara, kiremfum, megbus gibi yörenin egzotik mezelerini de atlamayın tabii.

Adres: Şar Mah., 1. Cad., No: 517, Artuklu/Mardin

4) Yusuf Usta

Kömür ateşinde pişen fıstıklı, cevizli, acılı ve Mardin kebapları, kızarmış domates ve biberler ile sunuluyor. Lavaşın tadına ise denecek yok. Üstüne lavaş ile bütünleştireceğiniz o acılı ezme efsane! Tasta kaşık ile servis edilen bol köpüklü ayranlarına hiç girmeyelim bile! Eski Mardin Çarşısı’nın sonunda kalan mekan, bahçe içinde.

Adres: Cumhuriyet Cad., Medrese Mah., Nusaybin/Mardin

Yorumlar

  • Funda Semerci
    19.08.2021 09:13

    Seyr-i Mardin. hem manzarasi hem de lezzetleriyle turistler için bicilmis kaftan. Gerek yoresel lezzetler gerekse de bilindik lezzetlerle musterilerini karsilamakta. Manzaraya karsi kurulan bu sofranin tadi doyumsuz

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge

İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları

    2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler

    4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar

    185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota