İzmir'in Şef Restoranları - GeziBilen

İzmir'in Şef Restoranları

İzmir'in Şef Restoranları

Ana akım medya kanallarından ziyade sosyal medya platformlarından giderek daha çok takip etmeye başladığımız, yemek ve mutfak belgeselleri yeme-içme kültürüne olan ilgimizi artırmaya başladı. Bu ilginin bir sonucu olarak da artık sadece popüler yerleri değil aynı zamanda farklı yiyecek ve içecekleri denemek istediğimiz mekanları araştırmaya başladık. Kendini bu alana fazlaca kaptırmış olanlar ve alternatif arayanlar için ise tercih edebilecekleri şef restoranları güzel bir başlangıç olabilir. Peki nedir bu şef restoranları? “Şef restoranı” mutfaktaki aşçının aynı zamanda işletme sahibi olduğu restoranlardır. Eğer hayatınıza gastronomi, gurme, dünya mutfakları gibi kelimeler girmeye başladıysa ve arka arkaya şef isimleri sayabiliyorsanız size bu konuda Türkiye de öncü olan çok özel restoranlardan bazılarını tanıtabiliriz. Bunlardan üçü güzel İzmir’in bir sahil kasabası olan Urla’da bulunuyor. Bahsettiğimiz konseptte açılan bu restoranlar kısa bir sürede sadece Türkiye'de değil aynı zamanda dünyada da bir çok restoranla karşılaştırılmaya başlandı ve kendine özel bir yer edindi. İşte sizler için seçtiğimiz İzmir'in şef restoranları...


OD URLA

Sadece yemekleriyle değil aynı zamanda restaurantın ambiyansıyla da ruhunuzu doyurabileceğiniz çok özel bir mekan OD URLA. Adı eski Türkçe de ateş anlamına gelmekte. Şefi ve sahibi Osman Sezener’in ilk tekil restoran deneyimi. Kendisiyle birlikte 5 kişilik çok özel bir şef ekip çalışıyor. Od Urla’nın tüm lezzetleri yerel üreticilerden alınan malzemeler ve en doğal pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanıyor. Malzemelerin tazeliğine önem verildiği kadar mevsimselliği de ön planda olduğu için menü 45 günde bir güncelleniyor. Size karışık gelen bir yemek için sipariş vermeden önce tabiki 2 defa düşünebilirsiniz ama mekanda herhangi bir şeyin sizi hayal kırıklığına uğratma ihtimali çok düşük. Menüdeki çeşit farkı karşısında kararsız kaldığınız noktada ise bir tadım menüsü bulunmakta. Fakat İzmir’e gittiyseniz ve yolunuzu buraya düşürmek istiyorsanız mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Çünkü Urla’nın çehresine değer katan bu restoran sezon farketmeksizin misafirlerin yoğun ilgisine maruz kalabiliyor. 

Adres: Rüstem, Rüstem Mahallesi 2018/9 Sokak, Süt Pınarı Mevkii No:28, 35430 Urla/İzmir


MA URLA

Osman Sezener’in OD URLA’nın zeytinliğinde bulunan daha butik bir cam binada Mayıs 2021’de açtığı yenice mekan. OD URLA’dan farklı olarak deniz mahsülleri üzerine ağırlık verilen restoranın adı eski Türkçe’de su anlamanı taşıyan “MA”. Her iki restoranın özenle düşünülmüş isimleriden de anlaşılacağı üzere “MA” ve “OD” gastronomi konusunda kendini daha da ön plana çıkarmak istiyor.

Adres: Rüstem Mah., 2018/9 Sok., No:28, Urla, İzmir, Türkiye


URLA VINO LOCALE

Urla Vino Locale’nin şefi ve kurucusu Ozan Kumbasar. Herkesin bir noktada şehir hayatındaki işinden sıkılıp sakin bir Ege kasabasında kafe veya restoran açma hayalini gerçekleştiren kişilerden biri. Restoranın işleyişinde kendine has bir dinamik oluşmuş durumda. Özel tatlarla hazırlanmış mevsimsel menüler, yöresel yemekleri farklı pişirme teknikleriyle desteklenmiş. Dahası denenmeden misafirin önüne konmayan yemeklere restoran ekibi de her açıdan çok hakim. Romantikmiş gibi görünen bir projenin aslında ne kadar ciddi bir süreç içerdiğini masaya oturduğunuz andan itibaren anlayabiliyorsunuz. Düzenli olarak değiştirdikleri menü için ise dilediğiniz zaman arayıp bilgi alabiliyorsunuz. 

Adres: Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Urla/İzmir


AGRİLİA

Çeşme ve özellikle Alaçatı henüz keşfedilmemişken, diğer bir deyişle taş evleri butik otel veya kafelere henüz çevirilmemişken açılan ilk restoran olma özelliğini taşıyor Agrilia. Önce bir tütün fabrikasında daha sonra bir zeytinyağı işliğinde en sonunda ise Alavya Otel’in bahçesinde, kendisini 21 yıldır yalnız bırakmayan şef Melih Tekşenle birlikte hizmet vermekte. Popüler taleplere taviz vermeden çizgisini korumuş, açıldığı günden itibaren rafine olarak hazırlanmış menüsünü korumaya özen göstermiş ama tabiki zaman zaman kendine has sürprizlere de yer vermeyi es geçmemiş. Melih Tekşen ise yine bir hayali gerçeğe dönüştüren kişilerden. Aile şirketi olmasından dolayı çorap üreticiliği gibi bambaşka bir sektörde çalışırken, hayranı olduğu Alaçatı’da bir restoran açıp işini layığıyla yapmak için Londra’da bulunan Leiths School of Food and Wine’a gidiyor ve Dünya mutfağı ve şarap üzerine bir eğitim alarak geri dönüyor. Alaçatı’daki yerli üretici ve esnaf ürünleri de bu şekilde Melih Bey’in mutfağında bulunan İtalyan tariflerinde kullanılıyor.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. 84/A, 35930 Çeşme/İzmir


Yazan: Şebnem Gürer

Yorumlar

  • aslidemirr
    05.05.2023 11:24

    MA Urla konseptiyle güzel bir restorant

  • ssedatylmz
    22.03.2023 11:16

    Agrilia’ ya gitmek çok isterim…

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler