Antalya'nın Ünlü İsimleri - GeziBilen

Antalya'nın Ünlü İsimleri

Antalya'nın Ünlü İsimleri

Yörüklerin şehrinden saygılar, sevgiler. Baktık şehir efsanevi bir tarih ve inanılmaz bir kültür zenginliğiyle dolu, acaba dedik kimler bu şehrin havasından, suyundan? Üşenmedik gittik bulduk araştırdık, seçtik, okuduk, yazdık ve derledik. Haydi buyurun. Bakalım kimler Antalyalıymış?

Levent Yüksel

Şimdi belirtmeden geçmek olmaz. 1980 ve 1990 kuşaklarının en bi beğendiği, şarkılarını en bir ezberleyip söylediği, aşk acısını da çekerken, eski sevgilisini de anarken yüzünde tatlı bir gülümseme oluşturan şarkıların sahibi Levent Yüksel’dir ve kendisi Antalyalıdır.

İrfan Değirmenci

Yörük bir ailenin Türk kültürüyle büyüttüğü, bugün en çok takip edilen haber spikerlerinden biri olan İrfan Değirmenci de Antalya’nın ünlü isimlerindendir. TED Koleji’nden Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kadar uzun bir başarı yolculuğu olan Değirmenci, Türk televizyonlarının ilk anchorman isimlerinden biridir. Ayrıca belirtelim ki kendisi Ankara doğumlu olsa da aslen Antalyalıdır.

Asuman Çakır

Sanat bu şehrin damarlarında akar diye boşuna denmiyor… Antalya’nın güzide sanatçılarından biri olan Asuman Çakır da her ne kadar TRT 1’deki işleriyle bilinse de aslında oldukça kıymetli bir tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Hafize Şahin

Rio’daki Olimpiyatlara kadar gitmeye hak kazanmış genç sporcumuz Hafize Şahin de Antalyalıdır.

Fatih Ahıskalı

14 yaşından beri müzikle uğraşan ve oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Fatih Ahıskalı’nın güzeller güzeli sesinin temeli de Antalya’nın sanat kokan topraklarına dayanır.

Mehmet Ulay

Tatlı-sert karakterlere hayat vermesiyle bilinen, babacan mizacıyla da oldukça sevilen usta oyuncu Mehmet Ulay da Antalya'da doğmuş sanatçılarımızdandır.

Özlem Yıldız

Model ve sunuculuk geçmişiyle bu dünyada güzel kadınların oldukça başarılı, çalışkan ve akıllı olabileceğini 1990’lı yıllarda Türkiye’ye anlatan isimlerden biri olan zarafet temsili Özlem Yıldız da Antalyalıdır.

Mehmet Özgür

Deyim yerindeyse tam bir karakter oyuncusu olan, şefkatli bir baba veya gözü kara bir katili ya da komik bir kişiyi sonuna kadar hakkını vererek oynamayı başaran ve Türk halkının gönlünde taht kuran Mehmet Özgür de Antalya’nın sanat suyundan içmiş kişilerdendir.

Yorumlar

  • fatmahnterr
    05.05.2023 10:59

    Aşk acısının tatlı yüzü Levent Yüksel

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler