Antalya'nın İhtişamlı Doğası - GeziBilen

Antalya'nın İhtişamlı Doğası

Antalya'nın İhtişamlı Doğası

Kendisi bundan binlerce yıl önce ‘Cennetin yeryüzündeki hali’ olarak anılan, bugün de doğal ihtişamından hiçbir şey kaybetmediği aşikar olan Antalya’nın tabii güzelliklerini sizler için derledik, buyursunlar.

Alara Çayı

İlk olarak Alara Çayı’ndan bahsetmek istiyoruz. Kendisi Alara Bölgesi’nde olduğundan ismini bulunduğu bölgeden alan ve Osmanlı, Bizans, Selçuklu ve İpek Yolu’nda bulunduğu için pek çok da farklı medeniyetlerden izleri bünyesinde barındıran bu çay sizi ya şair ya da bir fotoğraf sanatçısı yapacaktır.

Düden Şelalesi

Pek çok çeşitli kaynaklarda İskender Şelalesi ya da Yukarı Düden Şelalesi olarak anılsa da Antalya’nın yerlileri buraya Düdenbaşı Şelalesi der. Suyun sanki sevdiğine kavuşan özlem dolu bir aşıkmış gibi akışındaki romantik huzuru ruhunuza dolduracağına emin olduğumuz bu güzeller güzeli mekan, ihtişamıyla da dudak uçuklatacak cinstendir.

Yanartaş

Olimpos’un Sönmeyen Ateşi de derler ona, Yanartaş da… Kimin ne isim verdiğinden ziyade hakkında anlatılan efsanelerle ünlü ve tam bir doğa harikası olan Yanartaş aslında bir doğal gaz kaynağının dışarıya çıkarken havayla aniden temas etmesinden dolayı yanar. Ancak yüzyıllardır sönmeyen bu harlı ihtişam sizleri de kendine hayran bırakmaya yetecek kudrettedir.

Kekova Adası

Aslında dibinde bir batık şehir yatan ve yalnızca tekne turlarıyla ulaşımın mümkün olabildiği güzeller güzeli ve bir o kadar da hüzünlü olan Kekova Adası sizleri de ufka doğru derin düşüncelere doğru çıkartacaktır.

Köprülü Kanyon

Özellikle rafting sevenlerin uğrak mekanı olan ve yeşille turkuazın en narin buluşmasına ev sahipliği yapan Köprülü Kanyon aynı zamanda fotoğraf meraklılarının da vazgeçilmez adreslerinden biridir. Hal böyleyken bu denli bir harikalığı yazımıza eklemezsek olmaz diye düşündük.

Aslında Antalya öyle bir şehir ki ne doğal güzelliği saymakla biter ne de tarihi… En görülesi, Antalya denince akla ilk gelen en önemli doğal güzelliklerini sıralamaya çalıştık biz de burada. Diğer blog yazılarımıza da bekleriz, görüşmek üzere. 

Yorumlar

  • fatmahnterr
    05.05.2023 10:58

    Düden şelalesinde huzur buluyor insan

  • kargidanecee2
    22.03.2023 11:36

    Kekova adasına nasıl gidebilirim

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler