Van'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Van'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Van'da Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Onlarsız Dönüş Yolu Tutulmaz!

Geçmişin bilgeliğiyle tarihin kapılarını aralayan Van, kadim uygarlıkların kalbine doğru bir yolculuğa çıkartır gezginlerini… “Gölünde canavar var!” diyen de vardır onun için, “Mezopotamya’nın Anadolu’ya açılan kapısıdır” diyen de. Her kelam bir yana dursun, biz “Onlarsız olmaz!” diyeceklerimize bir göz atalım şimdi…

Dünyanın En Saf Şelalesi

‘Kanispi’ süt demektir esasen, süt gibi beyaz, bembeyaz ve saf… Hızının doruklarına ulaştığı Nisan ayında köpük köpük olur Kanispi Şelalesi… Süt beyazı akan suyuyla verir dinginliğin azametini. Ninelerimizin ördüğü kazaklar gibi ilmek ilmek dokur içinize huzuru ve mutluluğu. Doğanın en güzel suretlerinden biridir Kanispi Şelalesi. Fotoğraf meraklılarının vazgeçilmez durağı, doğaseverlerinse asla bırakıp gitmek istemediği bir yaşam alanı noktası.

3000 Yıllık Manzarada 40 Yıl Hatırlı Kahve

Urartuların sunak olarak kullanıp inandıkları Tanrılara adaklarını adadıkları yerde bir kahve içmeyi kim istemez ki?! İstanbul’un boğaz manzarasını bile aratmaz buranın güzelliği. 3000 yıllık tarihinde biriktirdiği bilgi birikimi ile kucaklar ziyaretçilerini… Bir yanı Van Gölü bir yanı uçsuz bucaksız vadi olan bu teras, 360 derece panoramik manzarasıyla bir şehrin ne kadar ihtişamlı olabileceğinin kanıtı olarak duru karşınızda.

Zamanda Yolculuğun Adresi: Yedi Kilise

Zaman yolculuğu derken şaka yapmıyorduk, burası 700’lü yıllardan kalma bir inanç kompleksi! 8’inci yüzyıldan bugüne tüm ihtişamını koruyarak gelmeyi başaran, zamana yenik düşen duvarlarına aldırış etmeden güzelliğiyle göz dolduran Yedi Kilise, aslında iki ayrı gruba ayrılan beş kilise, bir cemaat evi (jametun), bir çan kulesi ve bir de kütüphaneden meydana gelmiş, size unutulmaz bir deneyim yaşatmayı bekleyen Van’daki adreslerin başında gelir.

Huzurun Tanımı: Akdamar Adası Seyir Terası

Van Gölü’nü en iyi şekilde seyre dalabileceğiniz, iç huzurunuzu pekiştirecek yerin bir numaralı adresi burası desek abartmış olmayız. Gölün en büyük adası Akdamar’ın eski gözetleme kulesinin bulunduğu yerdeki Türk Bayrağı’nın etrafında bulunan bu yer, görkemli manzarasıyla göz doldurur. Fotoğraf meraklıları için biçilmiş kaftan niteliğindeki teras insana aidiyet hissi verirken, huzurun tanımını yaptırır gönlünüzde.

Sevimlilik Abidesi: ‘Pişik’ Evi

Sayısız tarihsel unsuru ve zengin kültürünün yanında kedisiyle de ün salan Van’ın yerlisi ‘pişik’ derler sevimli dostlarına. Yıllar boyunca aynı evi paylaşsalar da onlarla son dönemde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya gelir bu iki farklı göz rengindeki minik pişikler. Valiliğin duruma el koymasıyla da Van Kedi Evi açılır ve korumaya alınır bu tatlı mı tatlı varlıklar. Her ziyaretçisiyle usanmaz enerjiyle saatlerce oyun oynayabilen Van Kedileri, şehrin simgesi olduğu gibi kaşiflerinin de göz bebeğidir.

Kale mi Şehir mi?

Urartu Kralı II. Sarduri’nin tam 30 yıl aralıksız bir çalışmayla M.Ö. 764’te yaptırdığı Çavuştepe Kalesi’ni görmeden olmaz! İlk zamanlar ‘Sarduri’nin şehri’ anlamındaki ‘Sardurihinili’ olarak adlandırılan kale, bugün Van’ın en eski tarihine ve en görkemli manzaralarından birine ev sahipliği yapar. Bir kale-şehir olan yapı Van’ın fotoğrafçılardan geçilmeyen noktalarının da başında gelir.

Yorumlar

  • R299EuWS
    14.03.2023 19:45

    Tşk ederim

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler