Van'a Gitmek İçin Nedenler - GeziBilen

Van'a Gitmek İçin Nedenler

Van'a Gitmek İçin Nedenler

Sizi sonsuz güzelliğiyle baştan çıkarmayı bekleyen Van’ın mistik çağrısına kulak verin! Kadim uygarlıklara binlerce yıl ev sahipliği yapmış, onların tüm anlatı ve öğretilerini zihnine kazımış olan bu şehir, Mezopotamya’nın, İpek ve Baharat Yolları’nın ve bilgilerini fısıldar kulaklara…

Düşünün şimdi, öyle bir şehirden bahsediyoruz ki hem Pamukkale’nin travertenlerini hem de Nevşehir’in peri bacalarını içinde barındırıyor. Masal bu ya, yetmiyor bir de Anadolu kültürüyle sizi alıp ‘Alice Harikalar Diyarı’nda hissiyatı veriyor.

Bulunmaz Hint kumaşı tadındaki Van, tüm güzelliği, mistik öğretileri ve sırlarıyla aralıyor kapılarını.

Van Gölü Canavarı!

Van’a gitmek için nedenlerse konumuz, ilk sırada muhakkak ki doğası olmalı! Çünkü şehir ilk olarak endemik bitkileri, faunası, gölleri, peri bacaları, travertenleri ve şelaleleri ile karşılar gezginleri. Hele bir de efsaneleri var ki sormayın gitsin! Diyorlar ki canavar varmış Van Gölü’nde! Ama ne, tam iki yıl kaldı sosyal medyanın gündeminde.

Canavar işin hurafesi oladursun, biz gölün güzelliğine dikelim gözlerimizi! O ihtişamlı büyüklüğü nedeniyle deniz olarak bile anılan Van Gölü’nün adalarındaki Ermeni keşişlerin manastırları, binlerce yıldır zamana meydan okurcasına durur. Hatta benden duymuş olmayın ama derinliklerinde bile tarihi eser barındırır burası! Konunun devamı Gevaş Selçuklu Mezarlığı yazımızda.

Khaleesi Değil Kalesi!

Evet, hemen her şehrin kendine has bir kalesi var ve bu oldukça doğal bir durum ama Van Kalesi 2 bin 700 yıllık tarihiyle bir başkadır. Onun zamana karşı duruşu görülmeye değer en güzel şeylerden biridir. İddiaya varım ki şimdiye kadar görüp de beğenmeyen de çıkmamıştır!

Muradiye Şelalesi

Osmanlı Sultanı IV. Murat’tı Bağdat Seferi’ne gidiş yolunda ihtişamıyla büyüleyen şelale size neler yapmaz! Güzelliği dillere destan olan Muradiye Şelalesi’nde bir fotoğraf çektirmeden de Van turu tamamlanmaz!

Dünyanın Tek Uçan Balığı: İnci Kefali

Türkiye burası, kuş da yüzer balık da uçar! Şaşmamak gerek, doğal şeyler bunlar. Dünyanın tek örneği İnci Kefali’nin uçuşunu izlemek için bile her yıl binlerce turist akın eder bu şehre, sen neden geri kalasın ki?

Kanispi Şelalesi

İşte bu mucizeye ancak ve ancak Van’da tanık olunabilir! Düşünün şimdi; bir şelale akarken süt beyazı rengine bürünüyor! Olmadı mı? E haydi o zaman, hayal gücünüzü zorlamaktansa yerinde deneyimleyin bu doğa olayını!

40 Çeşitli Kahvaltı

“Ben bulunduğum şehirde de yapıyorum o kahvaltıyı, artık her yerde var.” deyip, yanılgıya düşmeyin! Unutmamak lazım ki taş yerinde ağırdır. Van kahvaltısı da yerinde taptaze ürünleriyle bir başkadır!

Yüzen Bir Kedi: Van Kedisi

Burası Van, kadim uygarlıkların başkenti, haliyle de ona her hal yakışır! Balığı da uçar, kedisi de yüzer bu şehrin! Her ne kadar Ankara Kedisi ile karıştırılsa da Van Kedisi’nin en büyük özelliği yüzmeyi iyi bilmesi ve bunu severek yapmasıdır. İnanılmaz değil mi? Sadece iki farklı göz rengiyle insanı derinden etkileyen Van Kedisi’nin kar beyazı tüylerini sevmek istemek bile görmek için başlıca nedendir bu şehri.

Van’da Bir Kapadokya

Peri bacaları yalnızca Nevşehir’de var sandıysanız, yanıldınız! Vanadokya Peri Bacaları kızılın en mistik tonuyla her yıl sayısız turistin fotoğraf çektirmek için sıra beklediği yerler içinde ilk sırada!

Travertensiz Olmaz!

Sanki doğa ana her güzelliği vermiş de bir şeyler unuttuğunu sanıp, “Yetmez bu ihtişam! Pamukkale’den eksik mi kalsın yavrucak!” demiş ve saydığımız tüm bu güzelliklerden sonra bir de traverten eklemiş şehre. Tamamlanmış sonra sanki şehir, tamamı bir bütün olmuş.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler