Sultan Gibi Hissettirecek Trabzon'un Tarihi 5 Hamamı - GeziBilen

Sultan Gibi Hissettirecek Trabzon'un Tarihi 5 Hamamı

Sultan Gibi Hissettirecek Trabzon'un Tarihi 5 Hamamı

Temizlenme, yıkanma, arınma gibi ihtiyaçlara cevap veren hamamlar, yıllar içerisinde sosyal hayatın da bir parçası, buluşma, sohbet etme mekanı olma özelliği de kazanmıştır. Hele ki ülkemizde oğluna kız bakmak için bile hamama gidip de kız beğenen teyzelerin şanı buradan yurt dışına bile taşmıştır.

Trabzon tarihi eser ve kültürü açısından oldukça zengin bir coğrafyadır. Böylesine dolu bir kültürün yer bulduğu ilde hamamlar hala rağbet görüyor. Her ne kadar son dönemde otellerin ya da SPA merkezlerinin yıldızı parlasa da o ihtişamlı mimari eserlerde temizlenmenin keyfi bir başka! İnsana kendini Osmanlı dönemindeki bir sultanmış gibi hissettiren bu özel yerlerde güzelliğinize güzellik, cildinize sağlık katın! İşte Kanuni'nin doğduğu topraklardaki tarihi beş özel hamam... Bu arada içlerinden birinde Kanuni'nin de yıkandığı söyleniyor, bilginize;)

Tarihi Sekiz Direkli Hamam

Trabzon'daki tek Selçuklu yapısı olması özelliğiyle sıcağın teninizle buluşacağı bu hamam en çok rağbet görenler listemizin bir numarası! 18'inci yüzyıldan bu yana akan suyun hiç durmadığı bu yerde bugüne kadar kimlerin kimlerin yıkandığını bir düşlesenize...Trabzon'da bulunan en eski Türk hamamında yıkanmak için tasınız da peştemaliniz de burada sağlanıyor.

Adres: Pazarkapı, 8 Direkli Hamam Sok. No: 1, 61200, Merkez/Trabzon

Telefon: 0462 322 10 12

Tarihi Meydan Hamamı

Bu tarihi hamam ise hem erkeklere hem de kadınlara hizmet veriyor. Klasik Türk Hamamı ile temizlik ve keyfi bir arada yaşayacağınız, otantik ve hijyenik bir ortamı olan Tarihi Meydan Hamamı'nda duyacağınız takunyaların sesleri bile size huzur vermeye yetecek.

Adres: Mc Donalds Karşısı, Kahramanmaraş Cad., No:3, 61030, Merkez/Trabzon

Telefon: 0462 326 71 53

Fatih Hamamı

Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet'in yıkandığı bu hamam, adını da bu nedenle almıştır ve Hacı Kasım Camii'nin batısında yer alıyor. Zira hamamı da Fatih Sultan Mehmet'in vakfettiği biliniyor. Günümüze kadar birçok onarımdan geçirilen bu yer, son olarak 2008 yılında kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçti. 

Adres: Cumhuriyet, Muhittin Cami Sok., No:8, 61030, Merkez/Trabzon

Telefon: 0462 323 36 88

İskender Paşa Hamamı

İskender Paşa vakfiyesinde 1531 tarihinde adı geçen bu hamamı kendisi yaptırmış. Hem kadınlar hem de erkekler bölümünün ayrı ayrı yapıldığı çifte hamam küçük gibi görünse de gerçekten sıcak ve samimi, içten bir ortamı var. 

Adres: Çarşı, Paşahamam Cad., No: 10, 61200, Merkez/Trabzon

Telefon: 0554 117 79 61

Tophane Hamamı

Pazarkapı Camii'nin kuzeyinde yer alıyor. Tescil fişine göre yapının inşası 1494 yılına tarihlenmektedir. Hamamın soyunmalık bölümü zamana yenik düşmüşse de bugün kullanılan hamam doğu batı yönünde uzanıyor. 

Adres: Tophane Hamam Sok., No: 5, Pazarkapı Mah., 61200, Merkez/Trabzon

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler