Urfa'nın Şanlı Yerleri - GeziBilen

Urfa'nın Şanlı Yerleri

Urfa'nın Şanlı Yerleri

Buraya kadar gelmişken görmeden dönülmeyecek, şayet dönülürse içlerde ukde olarak kalacak Urfa’nın en şanlı yerlerini sizler için derledik.

Göbeklitepe

Çoğumuzun dijital bir platformda çıkan diziyle haberdar olduğumuz ancak 11 bin yıldır keşfedilmeyi bekleyen tarihin en şanlı adresi: Göbeklitepe. Mistik öğretileri var mıdır, yok mudur şöyle dursun, burası dünya tarihinin değiştiği yer olarak literatüre adını altın harflerle kazımıştır. Görmeden dönülmez, özlenmeden durulmaz mekan Göbeklitepe’nin ihtişamına hepiniz davetlisiniz.

Harran

Milattan önce 2000 yılına doğru bir yolculuğa çıkmanızın garanti olduğu bu inanılmaz yerleşkede tarihin ilk üniversitesine, dolayısıyla bilimin merkezine de tanıklık edeceksiniz. Eski çağlardaki Şanlıurfa’nın mimari yapısını da gözlemleyebileceğiniz Harran da şehrin mutlaka görülmesi gereken noktalarından biri.

Balıklıgöl

Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın en şanlı yerlerinden biri daha; Balıklıgöl. Peygamber Hz. İbrahim’in ateşe atıldığında tüm ateşin suya dönüştüğü ve ardından bu gölün oluştuğu rivayet edilir. Net söylüyorum, balıkları kutsal sayıldığından yenmeyen, suyu oldukça temiz ve mistik dokusuyla insanı cezbeden Balıklıgöl’ü görmeden bu şehir görülmüş olmaz!

Eyüp Peygamber Makamı

Boşuna peygamberler şehri demedik, işte bir tanesiyle daha karşınızdayız; Eyüp Peygamber Makamı. Derler ki Hz. Eyüp tüm çilelerini bu makamda tevekkül ile karşılamış. Cüzzam hastalığından bile yakınmamış ve eşiyle birlikte tüm zorluklara rağmen inandıkları Allah’a dua etmeyi sürdürmüş. Tüm bu yakarışları duyan Allah da Eyüp’üne şifalı su ikram ederek onu hastalığından arındırmış. Bugün şifalı su olarak bilinen ve bir damlasını içebilmek için saatlerce sırada bekleyenlerle dolu olan makamda kim bilir, belki siz de şifa bulursunuz!

Halfeti

Burayı anlatacak tek tabir Saklı Cennet! Milattan önce 855’te Asur Kralı III. Salmanassar’ın zapt ettiği, Süryanilerden Araplara, Bizanslılardan Memlüklere ve Osmanlı’dan Türkiye’ye kadar pek çok medeniyetin göz bebeği olmuş olan Halfeti, tüm zarafeti ve dünya üzerinde yalnızca kendi toprakları üzerinde yetişen siyah gülü ile sonuna kadar görülmeye değer!

İnbaşı Mağaraları

Roma döneminden kalan İnbaşı Mağaraları güzelliği ve ihtişamıyla dudağınızı uçuklatacak! Keşfedilmeyi bekleyen bu güzeller güzeli mekan o denli göze ve gönle hitap ediyor ki ziyaretçileri buradan ayrılmak bile istemiyor. Görmedim demeyin, sonra üzülmeyin!


Görülmesi gereken tonlarca yer var aslında bu şehirde. En şanlılarını derledik sizlere… Şimdiden iyi keşifler.

Yorumlar

  • furkanakay
    31.03.2023 08:08

    Harran halfeti İn Başı Mağaraları

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler