“Urfalıyam Ezelden” Diyenler - GeziBilen

“Urfalıyam Ezelden” Diyenler

“Urfalıyam Ezelden” Diyenler

BilenBilir, Şanlıurfa’nın acısı dillere destandır. Bu denli yoğun bir acı kültürüyle yetişen çocukların da genellikle enfes güzellikte sesleri olur. Peki sadece İbrahim Tatlıses mi buralı? Pek tabii hayır! Tarihi zenginliğinin yanı sıra kadim topraklarında sanatın ve sanatçının başkenti olan Şanlıurfalı olan sayısız usta isim vardır. En çok öne çıkanlarını sizler için derledik. 

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses, namı diğer İmparator! Şanlıurfa’daki bir mağarada dünyaya gelen, amele olarak çalıştığı inşaatta şarkı söylerken Adanalı bir yapımcı tarafından keşfedilen ve gönüllere taht kuran Tatlıses, 4 oktavlık sesiyle Türk müziğinin tartışmasız en güzel yorumcularından biridir.

Müslüm Gürses

Hayatı filmlere konu olan Arabesk müziğin “Baba” lakaplı sanatçısı merhum Müslüm Gürses de Şanlıurfa’nın en değerli isimlerinden biri. Hayatın getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen ziyadesiyle ayakta kalmayı başaran ses sanatçısı, yaptığı müziği ile bir döneme damgasını vurmuştur.

İdo Tatlıses

Pop dalında verdiği eserleriyle son yıllardaki popülaritesini her geçen gün artan bir ivme ile taçlandırmış olan İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, özellikle Türk gençlerinin sıklıkla dinlediği, değer verdiği ve çokça sevdiği isimlerden biri. Ve evet. O da bir Şanlıurfalı. 

Ferhat Göçer

Müzik aşkına yenik düşerek yıllarca okuduğu ve çok da başarılı olduğu doktorluğu bile bıraktı Ferhat Göçer. Sahne almaya başladığı ilk 10 yıl içinde hem doktorluğu hem de müzisyenliği bir arada götürmeyi başaran şarkıcı, son yıllarda tamamen müziğe adanmış olmasının getirilerini alıyor. Türkiye’nin en çok dinlediği isimlerden biri olan Göçer aynı zamanda bir tenor. Yani dinlemesi ayrı bir katmerli güzel. Biz demiyoruz, bilen biliyor. 

Seyyal Taner

Güzeller güzeli sanatçımız Seyyal Taner de harika sesiyle kulakların paslarını silen nadide sanatçılarımızdan. Bir yandan oyunculuk yeteneğiyle de hafızalara kazınmış olan Taner, bir dönemin en çok beğenilerek takip edilen isimlerinden biriydi.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler