Şanlıurfa'nın Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Şanlıurfa'nın Doğal Güzellikleri

Şanlıurfa'nın Doğal Güzellikleri

Kartpostal tadında fotoğraflar çekmeye hazır ol! Şanlıurfa’nın keşfedilmeyi bekleyen en şahane doğal güzelliklerine doğru bir göz atalım. Bakalım bizi bekleyen neler var? 


Takoran Vadisi

Takoran Vadisi’ni ilk sıraya almazsak olmaz. Yılın her anı ayrı güzellikte kareler veren bu manzarasına doyum olmayan vadi, ziyaretçilerine iç huzuru verirken bol like almalı fotoğraflar da hediye etmeyi ihmal etmiyor. Ayrıca keşfedilmeyi bekleyen pek çok noktası bulunan Takoran Vadisi kendini Kristof Kolomb gibi hissetmeni sağlayacak. 


Gölpınar Tabiat Parkı

“Biraz da kitap ve yemek” diyenlerin vazgeçilmezi olan, senin de kesinlikle dönmek istemeyeceğin bir yer olacağına adımın GeziBilen olduğu kadar emin olduğum şahane bir park burası! “Şanlıurfa’nın Kalbi” diye bilinen Gölpınar Tabiat Parkı senin de kalbinde kendine yer açacaktır.


İnbaşı Mağaraları

Tabiat ananın oluşumuna azıcık Roma ihtişamı da ekledik mi, heh! Şimdi tam oldu işte! Karşınızda İnbaşı Mağaraları! (Lütfen buraya bir alkış efekti hayal edin) Atatürk Barajı’nın güneybatı yönünde kalan Yeniköy Mahallesi’nin etrafında oluşmuş irili ufaklı pek çok mağaradan oluşan İnbaşı Mağaraları’nın yanı başına Romalılar bir su değirmeni bile sen gel, gör diye yapmış. Bu ihtişamlı güzellik kaçar mı şimdi? 


Fırat Nehri

Tamı tamına üç ülkeye birden hayat veren Fırat Nehri sana neler yapmaz! Sakinliği de siniri de anlatılara konu olmuş bu destansı nehrin etrafında yürümenin keyfi de eşsiz manzarasının yarattığı huzur da paha biçilemez! Benden söylemesi, kaçırma, üzülürsün. 


Balıklıgöl

Balığı kutsal sayıldığından yenmeyen, kendisi efsanelere konu olmuş binlerce yıldır da anlatılagelen Balıklıgöl, eminim ki Şanlıurfa’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri. Her yıl ziyaret etmek için binlerce turistin geldiği bu mistik gölü görmemek, anlatılarını dinlememek olmaz.


Aynzeliha Gölü

Peygamberler şehri Şanlıurfa burası, biter mi anlatıları… Alın bir tane daha; Aynzeliha Gölü. Rivayer odur ki Hz. İbrahim’in ateşe atılacağını öğrenen Nemrut’un kızı Zeliha, babasına “İbrahim’in dinine iman ettim.” deyince o da ateşe atılır tıpkı takipçisi olduğu peygamber gibi. Atıldığı ateşin suya dönüştüğü ve balıklarla dolduğu söylenir. Tıpkı Balıklıgöl gibi bu gölün de balıkları kutsal sayıldığından yenmez. İnancın en saf halinin simgelerinden olan Aynzeliha Gölü de binlerce yıldır ziyaretçilerine anlattırır hikayesini.


………………


Sayılamayacak kadar doğal güzelliklerle dolu aslında Şanlıurfa ama ne en önemlilerini seçtik burada. Yedi tane ovası var mesela, Atatürk Barajı’nın yapımıyla oluşan Büyükgöl ve Küçükgöl’leri de… Ben ne yazıyı uzatıp sizi sıkayım ne de gidince mutlaka görmeniz gerekenler yazımıza daha fazla atıfta bulunayım. Bu kadar doğal güzelliğin bir arada olduğu Şanlıurfa’nın tabiatında kaybolmak ve yeniden kendinizi bulmamak olmaz ama, unutmayın. 

Yorumlar

  • furkanakay
    31.03.2023 08:09

    Balıklı Gölde kim fotoğraf çekilmek istemezki.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler