Nevşehir'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Nevşehir'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Nevşehir'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Masallara Ortak Ol

Tarihi zenginliği ve doğal yapısındaki masalsı güzelliğiyle dillere destan olan Nevşehir’in görmezsek olmaz dediklerimizi derlediğimiz bu yazımızda hepinize keyifli okumalar dileriz. Haydi, başlayalım…

Kaya Şehrin Dini

Tüften kayaların oyularak el işçiliğiyle bezenmiş hali olan Göreme Açıkhava Müzesi’ndeki her eser aslında bir manastır kompleksinin parçası… Zaten şehrin sınırları içerisine girdiğiniz anda önünüzde açılan mistik bir alemin kapısından giriyorsunuz. Bu müzede ise sanki o büyülü alemin yollarını arşınlıyorsunuz. Şehirde en çok görülmesi gereken nokta olduğuna sonuna kadar inandığımız Göreme Açıkhava Müzesi’yle tanıştığınızda siz de bizimle aynı fikre kapılacaksınız.

Şehrin En Popüler Yeri

Türk televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en çok konuşulan ve en büyük ilgiye mahzar olan Asmalı Konak’ın çekildiği aynı isimli konak, dizinin bitmesinin üzerinden geçen 17 koca yıla rağmen tüm popülaritesini koruyor. Burası yalnızca Türkiye’den değil, yurtdışından da her yıl binlerce misafir ağırlıyor. Güzeller güzeli manzarası ve kadrajınızı çevirdiğiniz her milimetrekaresinde verdiği eşsiz karelerle de fotoğraf meraklılarının vazgeçilmesi Asmalı Konak’ta sizin neden bir selfieniz olmasın ki?

Aşkla Örülü Bir Manzara

Adını hakkındaki masaldan alan bu hüzünlü vadi için “Görmesek de olur.” diyorsanız, yanılıyorsunuz baştan uyaralım. Size aşkı iliklerinize kadar hissettirecek yegane yerlerden biri olan Aşıklar Vadisi anlatılan masala göre; birbirini seven iki gencin sonsuzlukta buluştuğu ve arkalarında eşsiz güzellikte bir manzara bıraktıkları yer.

Yerin Sekiz Kat Dibi

Sekiz kat boyunca yer altına inmeye hazır olmalısınız. Burası, adını yapısından alan, yerin altında tam sekiz kat boyunca aşağıya doğru el işçiliğiyle oyularak oluşturulmuş bir kent! Mistik dokusu ve ihtişamıyla dudak uçuklatan Derinkuyu Yeraltı Şehri aynı zamanda Nevşehir’in en eski yerleşim yerlerinden de biri.

İslam Dini Aliminin Yeri

Medeniyet eşiği Nevşehir tarihi boyunca üç semavi dinin ikisinde oldukça önemli bir rol oynamış. Hristiyanlık dininin Anadolu’ya yayılmasında ve keşişlerin yetiştirilmesinde nasıl ki payı büyükse bu şehrin İslam tarihinin en önemli isimlerinden olan düşünür ve din adamı Hacı Bektaş-ı Veli’yi de topraklarında ağırlamış. Alimin yurdu haline gelen şehir, 13’üncü yüzyıldan beri kabrine de topraklarında kucak açmış. Nevşehir’deki din turizminin en özel noktalarından biri olan bu müzenin avlusundan içeri girdiğiniz anda kapılacağınız mistik öğreti bilgeliği eminiz ki sizleri de etkisi altına alacak!

Yorumlar

  • irembozz
    29.03.2023 08:13

    Asmalı konak olsun Derin kuyu olsun hepsi çok güzel.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler