Kapadokya Türk Gecesi’nde Eğlenceli Dakikalar Yaşanıyor - GeziBilen

Kapadokya Türk Gecesi’nde Eğlenceli Dakikalar Yaşanıyor

Kapadokya Türk Gecesi’nde Eğlenceli Dakikalar Yaşanıyor

Genellikle Avanos ve Uçhisar’daki eski hanlar ya da mağara gibi kayadan oyulmuş mekanlarda düzenlenen bu geceler bir başka! Programın akşam saatlerinde başladığı ve en fazla üç ya da dört saat sonunda bittiği Türk Geceleri, kültürümüzü tiyatral bir havada anlatarak eğlendiriyor.

Velev ki karar verdiniz bir Türk Gecesi’ne katılmaya ve kalktınız mekana geldiniz… İster han olsun ister mağara, her halükarda taştan oyulmuş bir mekana adım atıyorsunuz. Masaların sıra sıra dizili, orta kısmının da şovlar için boş bırakıldığı alanda önce ikram edilen yemeklerle başlıyor geceniz. Tabaklar boşalıp insanlar rahatlamaya başlayınca da Kapadokya Türk Gecesi başlıyor.

Oryantal Olmazsa Olmaz!

Türk kültürünün en önemli ritüellerinden biri kız istemedir. Gelin ve damadın sahneye çıktığı bu şov, danslar eşliğinde geçiyor ve izlemekten keyif alacağınız tiyatral bölümleri de var. Şovun olmazsa olması ise oryantallar… her ne kadar Arap kültüründen bizlere ulaşmış olsa da oryantal izlemeye bayılır Türk toplumu… Hele ki ritme kendini kaptıranları da varsa ki hemen hemen her gecede oryantal çaldığında kendini piste atıp göbek atanları görmemek mümkün değil. Zaten şovu eğlenceli kılan ve zaman zaman izleyenleri gülme krizine sokan da dansözle birlikte yapılan amatör danslar.

Türk Musikisi Kulakların Pasını Alıyor

Şov aralarında Türk musikisi de kulaklarınızın pasını siliyor. Canlı söylenen şarkılara eşlik ederken zamanın nasıl da hızlı geçtiğini anlamıyorsunuz. Gecenin bitiminde de Kafkas dans gösterileri yapılıyor.

Önden Rezervasyon Yaptırın

Genellikle turist ağırlıklı kalabalığın oluştuğu bu gecelere aileler de katılıyor. 200 ile bin kişilik mekanlarda düzenlenen gece için yemekli ya da yemeksiz paketlerden faydalanabiliyorsunuz. Bölgede geniş kitleleri kapsasa da az sayıda bu hizmeti veren mekan olduğundan dolayı gidecekseniz mutlaka önceden rezervasyonunuzu yaptırın. 

Yorumlar

  • irembozz
    29.03.2023 08:26

    3. Defa türk musuvi müzikleri dinleme fırsatım oldu zaman nasıl geçiyor hisset miyorsunuz bile.

  • irembozz
    29.03.2023 08:14

    Rezarvasyon yaptırmanızı tavsiye ederin kalabalık oluyor boş yer bulmak pek mümkün değil.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler