Sakin ve Huzurlu Tatil Arayanlar Buraya! Fethiye Çalış - GeziBilen

Sakin ve Huzurlu Tatil Arayanlar Buraya! Fethiye Çalış

Sakin ve Huzurlu Tatil Arayanlar Buraya! Fethiye Çalış

Tatilden bol huzur ve bol keyif almak isteyenlerin ilk duraklarından biri Fethiye’dir. Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu, Kayaköy, Tlos Antik Kenti, Likya Yolu derken hem tarihin hem de doğanın göz dolduran manzalaralarını sunar bizlere. Her güne yapılacak bir aktivite, gezilecek bir yer ile karşılaştırır bizleri. Adım adım keşfedilecek sayısız noktası vardır. Fethiye’nin en yaşanılası yerlerinden biri de Çalış’tır. Çalış; küçüktür, sakindir. Tertemiz havası, mavinin en güzel tonunu elbise gibi giydiği denizi ile müdavim sayısını her yıl arttırır. Uzun sahil yolu, yeme-içme mekanları, plajı, eğlence mekanları ile tatilin nasıl geçtiğini hissettirmez. Hem herkesin hayalini kurduğu bir yaşam alanı hem de her yıl büyük bir kitle tarafından tercih edilen tatil noktalarından biridir. Gelin, bu göz dolduran tatil rotasını hep birlikte keşfedelim.


Çalış Plajı

Çalış Plajı, uzun sahil şeridi ile yaz mevsiminin en gözde noktalarından biri. Aynı zamanda sahil boyunca pek çok restorana ev sahipliği yapan plaj, Çalış’ın merkezi konumunda desek pek yanlış sayılmaz. Sahil yolu ile paralel şekilde uzanan plajda, şezlong ve şemsiyeler bulunuyor. Günün her saati hareketliliğinden hiçbir şey kaybetmeyen plajın sağından uzanan yolu takip ettiğinizde, Koca Çalış Plajı’na varmış olursunuz. Koca Çalış Plajı, denize girerken sakinlik isteyenlerin tercihi oluyor. Denizi biraz dalgalı ancak yine de bu bile büyük bir keyif haline geliyor. Plajda birkaç beach bulunuyor. Su sporlarına ilgi duyanlar, Koca Çalış’ta eğitim alabilir ya da istedikleri su sporları ile profesyonel bir şekilde ilgilenebilir. Çalış Plajı’nın soluna doğru yürüdüğümüzde ise küçük deniz otobüsleri bizi karşılamaya başlar. İstikamet ise Şövalye Adası’dır.


Küçük Bir Cennet: Şövalye Adası

Burası, tam anlamıyla cennetin minimal halidir desek yanlış olmaz. Köklü bir tarihe sahip olan Şövalye Adası, günümüzde sayfiye alanı olarak kullanılıyor. Bir bakıma Fethiye’nin saklı kalmış noktalardan biri. Aslına bakılırsa öyle istediğiniz her an gidebileceğiniz bir gezi noktası değil. Öncelikle adadaki tek restoran olan Ada Restaurant’tan randevu almanız şart. Randevusuz gittiğinizde, maalesef aynı hızla geri dönme ihtimaliniz var. Bu tamamen restoranın doluluk oranına bağlı. Zaten kıyıda bulunan deniz otobüsleri, randevunuzu soruyor. Yani en baştan deniz otobüsüne de randevusuz alınmayabilirsiniz. En azından yakın bir zamana kadar böyleydi. Yine de daha güncel bilgi için restoranı arayıp, bilgi sahibi olabilirsiniz. Şövalye Adası’nda; gün boyu dinlenmek, denize doymak ve güzel bir manzara eşliğinde restoranda yemek yemenin keyfini çıkarmak, paha biçilemez.En kısa zamanda bu cennet adayı gidin,görün, keşfedin!


Fethiye - Çalış Gece Hayatı

Çalış, diğer tatil bölgeleri ile kıyaslandığında, daha sakin bir gece hayatına sahiptir ancak son yıllarda artan mekanlar ile bu durum biraz değişti. Sahil boyu uzanan restoranlar, barlar ve karaokeler, gece geç saatlere kadar açık. Gece eğlenmek isteyenler için iyi birer alternatif olan barlar dışında, sakin bir gece geçirmek isteyenler de kalabalığın az olduğu mekanları değerlendirebilir. Biliyoruz ki yaz mevsimine henüz çok var. Yine de sıcak havaların ve serin denizin hayalini kurarken, güzel bir tatil planı hazırlayabilirsiniz.

Şimdiden bol keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle…


Yazan: Habibe Tokgöz

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler