Muğla’nın Şifa Dağıtan 3 Popüler Kaplıcası - GeziBilen

Muğla’nın Şifa Dağıtan 3 Popüler Kaplıcası

Muğla’nın Şifa Dağıtan 3 Popüler Kaplıcası

Şelaleler, göller, göletler… Böylesine hazinelere sahip olan bir coğrafyanın suları şifalı olmaz mı sandınız! Muğla’nın şifalı suları öylesine özel öylesine güzeldir ki… Dünyanın her yerinden misafir ağırlayan bu kaplıcaların en popülerlerini sizler için derledik:

Sultaniye Kaplıcaları: Köyceğiz

Antik dönemde hastane olarak şifa dağıtan Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki 2 bin yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ve çamur banyoları yerli yabancı turistlerin gözdesi!

Şehrin en popüler kaplıcaları burasıdır! Açık ve kapalı olmak üzere iki tane havuzu bulunan kaplıca göl ve ormanlarla iç içe konumlanmış durumda. Kükürt biraz ağır koktuğu için çekinebilirsiniz ama mutlaka kullanın. Çamur banyosunun da cildinize çok iyi geleceğini sakın unutmayın!

Dalaman Kaplıcası

Deniz ve ormanın birleştiği bir alana kurulu olan Dalaman Kaplıcası, bu güzelliklerin eşliğinde termal tatil imkanı sunuyor. Dalaman merkezden yerel dolmuşlar ile sadece 15 dakikada kaplıcaya gidilebiliyor.

Kaplıca içerisinde, hekim kontrolünde tedavi görülebilecek çok gelişmiş bir termal tesis var. Jakuziden, Türk hamamına kadar onlarca imkan bu bölgede bulunmakta ve bu özellikler Dalaman kaplıcasını bölgenin en iyi kaplıca bölgesi haline getirmektedir. Romatizma, solunum yolları ve kadın hastalıkları üzerinde çok etkili olan termal sular, sizlere şifa kaynağı olacak.

Girmeler Kaplıcası

Muhtarlık tarafından işletilen mütevazi bir tesise sahip olan Girmeler kaplıcasının sularının mide hastalıkları üzerinde etkili olduğu biliniyor ancak bununla sınırlı değil!

Saklıkent yolu üzerindeki eski adı ‘Gebeler’ olan Girmeler Mahallesi’nde bulunan kaplıcaya halk arasında ‘Ilıca’ da deniliyor. Kaplıca, gebe olamayanlara iyi geldiğinden ‘Gebeler Kaplıcası’ olarak da anılıyor. Rivayete göre sabah-öğle-akşam olmak üzere yedi gün boyunca, 21 defa doğal havuza girildiğinde; çocuğu olmayan çiftlerin çocuk sahibi olacakları, böbrek taşı olanların ise şifa bulacağı söylenir.

Yorumlar

  • leylakorkmazz
    05.05.2023 12:31

    Dalaman Kaplıcası Denizede yakın olduğundan gayet iyi

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler