Mardin'in Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Mardin'in Doğal Güzellikleri

Mardin'in Doğal Güzellikleri

Toprağın Bereketi

Hani derler ya “Buranın toprağı bereketlidir, ne eksen biter.” diye, işte tam da öyle bir bereketle taçlandırılmıştır Mardin. Tabiat ananın iltimas geçtiği Kuzey Mezopotamya’nın başkenti Mardin, bol su kaynağı nedeniyle insanlık tarihinin başından beri en çok tercih edilen şehirlerden biri olmuştur. Şimdi de Mardin'in doğal güzelliklerine biraz daha yakından bakalım...

Serinlemenin Adresi: Beyazsu

Birleştirmenin adresi olarak kabul edilir Beyazsu. Çünkü Midyat ile Nusaybin’i incecik pamuk gibi ama bir o kadar da urgan kadar dayanıklı görünüşüyle birbirine bağlar. Yöreye özgü ağaçları ve yemyeşil arazisiyle Firdevs Bahçeleri’ni andıran bir vaha görünümüne sahip Beyazsu, doğanın Mardin’e en güzel armağanıdır!

Havası da Güzelliği de Şifalı!

Güzeller güzeli Zinnar Vadisi dışında bir yer hakkında bu kadar tatlı sözler söyleyeceğimizi sandıysanız, yanıldınız. Şehrin merkezine yalnızca 4 kilometre mesafedeki vadi, özellikle bahar aylarında görkemli manzarasıyla dudak uçuklatır! Gelinciklerle dolu bir yolda doyasıya yürüyebileceğin bu temiz havasıyla vücuda, güzelliğiyle gönüllere şifa olan vadi; şehrin en güzel doğal ortamı.

Sanki Ying Yang!

Aynı Ying-Yang gibi, her şeyin bir zıttı var bu hayatta. Beyazsu’yunu anlattığımıza göre siyahından bahsetmesek olmaz. İstikamet Karasu Çayı! Fosfatıyla ünlü Mazıdağı’nda bulunan Karasu, huzuru vadediyor misafirlerine. Çevresinde çeşit çeşit kuş türleri, endemik bitkileri ve yemyeşil sık ağaçlarıyla “Mardin’in Cenneti” olarak da bilinen mekan, ne kadar dert tasa varsa alıp götürecek içinizden, suyu gibi berraklaştırıp ferahlatacak içinizi. Güvenin bize, asla pişman olmayacaksınız!

Savura Savura!

Mardin halkının özellikle yazın kavurucu sıcaklarında en çok gittiği mekanlardan biri de Savur Çayı'dır. Suyunun ferahlatıcı serinliği, sakinleştirici sesi ve etrafında piknik yapabilme olanağıyla bir gidenin muhakkak bir daha gitmek istediğini adımız kadar iyi bildiğimiz bu mekana gitmeden Mardin’e gittim dememenizi tavsiye eder, şimdiden iyi dinlenmeler dileriz.

Yorumlar

  • boral
    07.10.2022 05:02

    Güzel bir şehir tanitimlarda yogunluk mityat ama asil güzel olan yeri mardin merkez

  • fx8LRByb
    19.05.2023 09:36

    Tarihiyle doğasıyla insanıyla ayrı güzel bir şehir

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler