Mardin'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Mardin'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Mardin'de Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Mardin’i Mardin yapan yalnızca kültürel birikimi değildir a dostlar! Tarihsel değeri ve mimari yapılarıyla bir bütündür bu şehir! İster inanın ister inanmayın ama daha ilk bakışta sizi alıp mistik bir yolculuğa çıkartacak; şehirden ayrılana kadar da bu rüyalar aleminden asla uyandırmayacak başka bir şehir yoktur! “Peki neden bu kadar özel bu şehir?” “Nereleri kesinlikle görüp, keşfetmek gerek?” gibi sorulara boğulduğunuzu duyuyoruz. Merak etmeyin, tüm cevaplar bizde ve hemen anlatmaya başlıyoruz!

Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık…

Kuzey Mezopotamya’nın bereketli ve kadim toprakları burası… Üç semavi dine ev sahipliği yapıp binlerce yıldır tüm güzel kültürleri içinde barındırmış. “Gündüz seyranlık, gece gerdanlık” diye bahsedilir Mardin’den ki daha güzel bir anlatım olamazdı herhalde! 

Unutmayın, gün batımının ardından ona mistik bir görünüm veren şahane aydınlatmasını doyasıya izleyebileceğiniz Büyük Mardin Oteli’nde 40 yıl hatırlı bir fincan kahve içmeden Mardin’i görmüş olmazsınız!

Harabe Değil, Tarihsel Şahane!

Hazır mısınız, Mezopotamya tüm tarihiyle ayaklarınızın altına serilecek şimdi! 

Sizi Kuzey Mezopotamya’nın binlerce yıllık yapıları arasında zaman yolculuğuna çıkacak Dara Antik Kenti, her ne kadar harabe olarak geçse de inanın bize burası bir şahane!

Güneş Tapınağından Manastıra…

Burayı görmeden Mardin’den dönmek yok, anlaşalım. Az buz değil milattan önce 5’inci yüzyıla kadar uzanan bir tarihi var Deyrulzafaran Manastırı’nın. Kaçırayım demeyin bak, pişman olursunuz.

Burası önce güneş tapınağı olarak kullanılmış sonraysa manastır. İsmini ise etrafında yetişen safranların Süryanice söylenişi olan zafarandan alan tapınak, şehrin en görülesi yerlerinden biri!

Mübarek Kale Değil, Kartal Yuvası

Şaka değil, şehrin kalesi gerçekten de "Kartal Yuvası" olarak anılıyor. İhtişamlı güzelliğiyle görenlere dudak ısırtan Mardin Kalesi, aynı zamanda şehrin en önemli simgesi. Milattan sonra 330’a uzanan tarihine tanıklık etmeden neylersiniz, nasıl edersiniz bilemedik. Hasılı kelam burayı kaçırırsanız üzülürsünüz, bilin istedik.

İlk Kalp Atışı!

Nasıl ki bir çocuğun anne karnına düştükten sonra duyulan ilk kalp atışı mutluluktan ve daha binlerce güzel duygudan oluşan karmaşayla yaşartır gözleri; işte Mardin’in ilk kalp atışlarının yaşandığı Midyat Mağaraları da aynen böyle etkiler ziyaretçilerini. İddialı konuştuk, farkındayız ama hak vereceğinize karşı da bir o kadar inançlıyız! Adını bile mağaralar şehri anlamındaki Matiate’den alan Mardin’in ilk yerleşim yerleri sizi büyülü bir dünyaya götürecek.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler