Konyalı Ünlüler - GeziBilen

Konyalı Ünlüler

Konyalı Ünlüler

Konya denince aklımıza ilk olarak Mevlana Celaleddin Rumi gelir. Bu pek tabii doğaldır ancak o kadar çok ünlü isim, o kadar çok sanatçı çıkartmış ki bu şehir topraklarından… Sizler için derledik, buyurunuz.

Ali Kırca

Bizim City’i izlemeyen var mıdır ki sahi? Yaşı yetmeyen okuyucularımız haricinde pek tabii. Yıllarca gözümüzü kırpmadan haberlerin bir an önce bitmesini beklediğimiz, televizyon karşısından bir an olsun ayrılmadan o komiklikli şakalı animasyonu beklediğimiz Bizim City’nin başlayacağını bize bildiren, evvelinde tüm profesyonelliğiyle akıllara durgunluk veren haberleri bizlere aktaran Ali Kırca Konyalıdır.

Zülfü Livaneli

Hepimizin en az bir arkadaşı kitaplarından alıntı yapmıştır onun ya da dayanamayıp biz alıp okumuşuzdur usta kalemin elinden çıkan güzel hikayeleri. Evet, Zülfü Livaneli de Konyalı. 26 kitap sahibi ve Türk edebiyatının günümüzdeki usta kalemlerinden olan Livaneli aynı zamanda müzisyen, senarist ve yönetmendir de. Ne diyelim, Konyalı olmak varmış vesselam, baksanıza toprağı sanat kokuyor buranın!

Suvai

Alın size bir sanatçı daha, boşuna demiyoruz Konya’nın toprağı sanat kokuyor diye. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Bölümü mezunu olmasına rağmen sanata karşı olan sevgisi ağır basarak 1968 yılında şarkı söylemeye başlayan ve Beyaz Güvercin İstanbul Yarışması’nda ikinciliği kimseciklere kaptırmayan Suavi de Konyalı güzide isimlerden biri. 35 yıldır aralıksız olarak müzikle uğraşan sanatçı Ahmet Arif’ten Nazım Hikmet Ran’a kadar pek çok şairin de şiirlerini bestelemesiyle biliniyor.

Selda Alkor

Yeşilçam’ın güzeller güzeli, bugünkü Türk sinemasınınsa güler yüzüyle içleri ısıtan anne karakteridir o. 1943 yılında Konya’da doğan ve hayatını oyunculuğa adayan bu tartışmasız harikulade oyuncu 1965 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada birinci olduktan sonra adım atmış oyunculuk hayatına. 2002 yılında Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne de layık görülen Alkor, özellikle Türk televizyonlarının en çok izlenen yapımlarından biri olan Çemberimde Gül Oya dizisiyle genç neslin belleklerine kazınmıştır.

Tarık Buğra

Evet evet, hani şu neredeyse birçoğumuza ödev olarak verilen şu kalınca kitap Osmancık’ın yazarı Tarık Buğra. O da Konyalı sanatçılarımızdan. Türk edebiyatına sayısız eser bırakmış olan 1918 Konya doğumlu yazar, Türkiye’deki edebiyat müfredatına da altın kalemle yazdırmış ismini. Okumayan varsa şiddetle tavsiye ederiz, Osmancık candır, canandır.

Ersay Üner

Son dönemde Türkiye’nin en çok dinlediği isimlerden biri haline gelen, 2000’li yılların başından itibaren Demet Akalın’a verdiği bestelerle adından sıkça söz ettiren Ersay Üner de Konya’nın en sevilen isimlerinden. Özellikle ‘Nokta’ adlı parçasıyla dillere pelesenk olmuş bir hale getirdiği bestesiyle neredeyse herkes tarafından sevilen ve mütevazılığı ile dillere destan olan Üner, 2004 yılından beri müzik kariyerine artan bir ivmeyle devam ediyor.

…………………

Daha kimler kimler var saymakla bitmez ama tahmin edersiniz ki okumaya da ömür yetmez.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler