Konya’da Nerede, Ne Yenir? - GeziBilen

Konya’da Nerede, Ne Yenir?

Konya’da Nerede, Ne Yenir?

Konyalılar, genellikle öğünlerinde et yemezlerse doymuyorlar. Şaka değil, bugüne kadar tanıdığımız neredeyse tüm Konyalılar (istisnaya açık olmakla beraber) ete bayılıyorlar. Bundan dolayıdır ki en meşhur yemekleri etli ekmek, tirit ve bamya çorbası.

Bu efsane üç lezzeti de mutlaka deneyin deriz. Zira daha önce aslında et yememiş olduğunuzu anlayacaksınız! O etin helveleşmesini bekleyerek ve birkaç farklı yöntemle de pişirdiklerini görünce de söylediklerimize hak vereceksiniz.

Şimdi sizlere bu üç muhteşem lezzeti nerede tatmanız gerektiğini yazacağız. Bu arada Konya’da çebiç, su böreği, fırın kebabı, sacarası, Mevlana böreği, arabaşı çorbası, höşmerim tatlısı, papara, kaygana, saç böreği, dilber dudağı, batırık, düğün pilavı ve etli topalak çorbası gibi yöresel lezzetleri de tatmanızı öneririz.

Etli Ekmek

Etli ekmek, Konya’nın ilk akla gelen yemeklerindendir. İsmi her ne kadar ekmek olsa da incecik hamuru ve çeşitli malzemelerle harmanlanmış kıyması ile kendisine hayran bırakıyor.

Bolu Lokantası

İlk akla gelen mekan burasıdır. Adında “Bolu” ve “Lokanta” kelimelerinin kullanılıyor olması sizi yanıltmasın, onlar 1964 yılından bu yana burada bu işi yapıyorlar. İçinde Konya küflü peynirinin de olduğu üç farklı peynir karışımı ile yaptıkları peynirli böreği de mutlaka tadınız.

Adres: Aziziye Cad., No:27/B (Mevlana Cad.) Selçuklu/Konya

Telefon: +90 332 352 4533

Serenade Etliekmek

Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan bu adres; Konya dahil, dışından gelen birçok misafiri de ağırlar. Klasik Konya etli ekmek ve Konya böreği (Mevlana) oldukça lezizdir. 

Adres: Musalla Bağları, Elmalı Cad., No:254, 42000 Selçuklu/Konya

Telefon: +90 332 235 25 93

Cemo Etliekmek

Esasen klasik etli ekmeğin tam manasıyla hakkını veren bu mekanda; aynı zamanda bamya çorbası ve sacarası tatlısı ile birlikte ızgara çeşitleri de denenebilir.

Adres: Medrese Mah., Nalçacı Cad., Karatay Sitesi Altı No: 2/C Selçuklu/Konya

Telefon: +90 332 235 40 16

Tirit

Tirit et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan yöresel bir yemektir ve lezzeti eşsizdir.

Tiritçi Mithat

Tam bir esnaf lokantası mantığı ile hizmet veren Mithat’a gitmek için Mevlana Müzesi ile Alaaddin Tepesi’ni birbirine bağlayan yol üzerinden giderken Karatay Kaymakamlığı’nın karşısından girip İş Bankası’nın arkasına geçmek lazım. Öğlen saatlerinde dolu, sıra beklemeniz gerekebilir.

Adres: Aziziye Mah., İstanbul Cad., Yusufağa Sok., No: 21/A, 42030 Karatay/Konya

Telefon: +90 332 350 72 98

Bamya Çorbası

Bamya çorbası Konya ve çevresinde düğünlerde yapılan bir yemektir. Davetlerde, iftar sofralarında ve özel günlerde mutlaka bamya çorbası servis edilir.

Lokmahane

Aile mekanı tarzında temiz bir işletme olan Lokmahane’de bamya çorbası, tarhun çorbası, bol malzemeli etli ekmek, fırın kebabı ve koyun yoğurdu için de tercih edilebilir.

Adres: Aziziye Mah., Mengüç Cad., No: 49, Karatay/Konya

İletişim: +90 332 353 13 43

Diğer Lezzetler

Köfteci Sofu

Konya’nın meşhur parmak köftesini yiyebileceğiniz en lezzetli mekandır. Buranın tercih edilmesinin asıl nedeni etin kalitesidir. Kendi besledikleri kuzu ve koyunların etinden hazırlanan köftenin et oranı da çok yüksek.

Adres: Marangozlar Sanayi Sitesi Horozluhan Mah., Hizarcı Sok., No: 133 Selçuklu/Konya

İletişim: +90 332 236 75 86

Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant

Konya mutfağını ve tarihi aynı anda yaşayıp tadabileceğiniz bir mekan… Bu otantik restoranda şükür tabağı, sirkencübin, susamlı bulgur aşığı ve gül şerbetini deneyimleyebilirsiniz. Yemekler; Selçuklu dönemi kültürüne uygun olarak domates, biber, salatalık ya da sıvı yağ kullanılmadan hazırlanıyor.

Adres: Aziziye Mah., Celal Sok., No: 39 Karatay/Konya

İletişim: +90 332 352 42 00

Ali Baba Fırın Kebap

Konya’nın bir diğer lezzet noktası, fırın kebabıdır. Kuzu eti ile hazırlanan fırın kebabı için tercih edebileceğiniz köklü adreslerden biri burasıdır.

Adres: Şems-i Tebrizi Mah., Şeref Şirin Sok., No: 5/A Karatay/Konya

İletişim: +90 332 351 03 07

Yorumlar

  • ssedatylmz
    31.03.2023 07:42

    Etli ekmek üstüne tanımam

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler