Kastamonulu Ünlüler - GeziBilen

Kastamonulu Ünlüler

Kastamonulu Ünlüler

Kainat Güzeli Şehrin Yıldız İsimleri

Tuncay Akça

Türkiye’deki Yeşilçam sinemasının unutulmaz filmi pek tabi ki Hababam Sınıfı’dır. O filmde ‘Bacaksız!’ diyerek sevilen ve katılarak güldüğü sahnelerde izleyicisini bininci kez bile izlese mutlaka güldüren Tuncay Akça Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesindendir. 1963 doğumlu olan Yeşilçam sinemasının unutulmaz ismi Akça, daha çok küçük yaştayken birlikte rol alma imkanı bulduğu Halit Akçatepe, Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarık Akan ve Adile Naşit gibi isimlerle oyunculuğunu pekiştirmiş, komedi sinemasının aranılan yüzü haline gelmiştir.

Rıfat Ilgaz

Türk Edebiyatı’nın en usta kalemlerinden biri olan Rıfat Ilgaz da Kastamonu’dan çıkan en önemli isimlerden biridir. 1911 yılında Cide’de doğan usta kaleme soyadı da yine Kastamonu’nun en büyük simgesi Ilgaz Dağı’ndan esinlenerek soyadı kanununda verilmiştir. Şehrin simgesi olan sarı yazmadan esinlenerek çıkarttığı "Sarı Yazma" kitabıyla en çok bilinen yazarlar arasına giren Ilgaz, Karadeniz’in Kıyıcığında, Halime Kaptan ve Yıldız Karayel romanlarıyla da adından sıkça bahsettirmiş, Türk edebiyatının sevenlerine ölümsüz eserler vermiştir.

Serdar Ortaç

“Kara Biberim” şarkısıyla önüne geçilemez bir yükselişle şarkıcılık kariyerine start veren ve bugün Türk Pop müziğinin en beğenilerek dinlenen sanatçılarından biri haline gelen 1970 doğumlu Serdar Ortaç da İstanbul’da doğmasına rağmen aslında Kastamonu’nun Cide ilçesindendir.

Ali Osman Boyner ve Cem Boyner

Altınyıldız’ın kurucularından, Boyner’in sahibi, tiftik ticareti yapan bir ailenin en başarılı evladı Ali Osman Boyner de Kastamonu’nun başarılı ve ünlü isimlerinden biridir. Oğlu Cem Boyner’in de doğal olarak Kastamonulu olduğundan bahsetmemize gerek yok sanırım.

Gökçe Yıldırım

Yeni medyanın aranılan yüzü, Youtube mecrasının en çok sevilen ve destek gören isimlerinden biri olan Gökçe Yıldırım da Kastamonu’nun Cide ilçesinden. Son 6 yıldır yaptığı makyaj videoları, kamera önündeki samimiyeti ve konuşmasındaki peltekliğin takipçilerine aşırı tatlı gelmesi onu Türkiye’nin en çok bilinen Youtuberlarından yapmış durumda. Allah vergisi doğal güzelliğinden söz etmiyoruz bile!

Cihan Ünal ve Irmak Ünal

Başarılar başarılısı, yakışıklılığından ve nezaketinden bir an olsun ödün vermemiş bir isim olan Cihan Ünal da Kastamonulu. Ses tonunun en alelade kelimeleri bile derin anlamlara sürüklediği 1946 doğumlu Cihan Ünal ve güzeller güzeli olmasının yanı sıra başarılı oyunculuğuyla da göz dolduran kızı Irmak Ünal, Türk sinemasının en sevilen isimlerinden. Ve söylemiş miydik, Kastamonulular!

Hüner Coşkuner

Efsane sesiyle milyonların en çok sevdiği isimlerden biri olan 1963 doğumlu Hüner Coşkuner de Kastamonu’nun bereketli topraklarından. Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde eğitim alan usta sanatçı müzik dışında sosyal sorumluluk projelerine verdiği köklü destekle de adından sıkça söz ettiren isimler arasındadır.

Yorumlar

  • aydinliramazzann
    22.03.2023 11:07

    Serdar ortaç kastamonulu muymuş yeni öğrendim desem 😅😂🤣

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler