Kars'ta Ne Alınır? - GeziBilen

Kars'ta Ne Alınır?

Kars'ta Ne Alınır?

Bavulunuzda da Bagajınızda da Yer Açmaya Hazır Olun!

“Tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu olan Kars’a gittik gitmesine, peki ya Kars'tan ne alınır?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Sen GeziBilen’in güvenilir kollarına bırakın kendinizi. Sizi batırmayacağız, söz! Ama bunları da almadan dönmenize müsaade etmeyeceğiz

Gümüşün Anavatanı!

Tarihindeki hüznü, mutluluğu, aşkı ve hasreti motif motif işleyerek kadınların kulaklarında, naif parmaklarında ve gerdanlarında kendine yer bulan Kars gümüşünden bahsediyoruz! Her biri el işçiliği olan bu zarif gümüş takılar hayallerinizi süsleyeceğinize sizin olsun deyip, zihnine tavsiye tohumlarını ekiyor ve diğer bir getirmen gerekene geçiyoruz.

Rusya’dan gelen Malakan Ailesi sayesinde şehrin simgelerinden biri halini alan Kars kaşarı ve gravyer peyniri, bugün tüm dünyaya ihraç edilen ve benzeri olmayan lezzetiyle hafızalarda kendine unutulmaz bir yer buluyor. Buraya kadar gelmişken tatmadan, tadıp bu efsane lezzeti yanında mutfağına götürmeden olmaz! Sadece öveceğimizi, hakkında bilgi vermeyeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsun demektir. Kars şehrinin hayvan otlatmaya oldukça elverişli jeopolitik konumu itibariyle süt kalitesi diğer şehirlere göre çok daha fazladır. Bu kadar kaliteli bir sütten elde edilen peynirlerin tadı da haliyle bir başkadır! Bize güvenin ve arabanıza yedek bir tekerlek kaşar almayı ihmal etmeyin.

Aşkın İlmek İlmek Hali

Varlığında biriktirdiği tüm birikimi ilmek ilmek dokuyan Kars kadınlarının el emeği göz nuru kilim ve halılardan söz etmezsek çarpılırız! Yaşam sevincini, özgürlüğü, Anadolu öğretilerini ve en önemlisi aşklarını işler Kars kadınları bu kilim ve halılara... Düğüm düğüm büyütürler düşüncelerini ve hissettiklerini. Hayatlarındaki kararlılığın göstergesi; Kars kadınının en önemli simgesidir bu halı ve kilimler. Bu denli derin anlara gark olmuş bir tanesi neden sizin evinizi de süslemesin ki?

Bal Gibi Değil, Bal Bu Bal (!)

Sahip olduğu onlarca endemik bitkiyi 2 bin 200 rakımında saklayan, keşfedenleri ihtişamıyla kendine hayran bırak Sarıkamış, civarındaki arıların bal kalitesini de doğru oranda artırır. Bir düşünün şimdi, arıya bu denli armağanlar verip balının kalitesini zirveye taşıyan Kars’ın güzeller güzeli doğası size neler yapmaz! Şakası bir yana da bal bozulmaz, akarı kokarı da olmaz. Almadan dönmeyiniz, kalsın mutfağınızda. Şifa olsun sağlığınıza.

Yorumlar

  • samet
    20.06.2022 18:17

    Ne alınmaz ki. Doğal olan her ürün Kars’ın lezzetini sonuna kadar yaşatıyor. 😉

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler