Kars'a Neden Gidilir? - GeziBilen

Kars'a Neden Gidilir?

Kars'a Neden Gidilir?

Rus işgalinden kalan ve hala kullanılan taş evleri, birbirine paralel yapıdaki caddeleri, soğuk havası ama ona taban tabana zıt sıcak kanlı insanların şehridir Kars. Bir serhat, asker, paşa şehridir… Kendi aranızda konuşurken çıkmaza düştüğünüzde bile yanınızdan geçen bir teyze ya da amca muhakkak yardımcı olur. Anadolu kültürünün en gözde örneklerinden birini yaşatıyor bu şehir. Peki neden gitmelisiniz? Vallahi maddeler halinde sıraladık. Haydi gelin, birlikte bakalım.

Çünkü Sevginin ve Saygının Şehridir

Anadolu kültürünün en güzel örneğiyle karşılaşacağınıza kalıbımızı basacağımız bu şehir; milattan önce 9000’lerden bu yana kesintisiz bir yerleşim merkezi olmuş. Sayısız kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığından, Anadolu kültürünü özüyle pekiştirmiş, tarihe tanıklık etmiş. Geçen yıllarla kesinlikle bozulmamış olan kültürel yapısıyla her misafirini kendine hayran bırakmış. Şimdi bu kültür görülmeye değmez mi?

Çünkü Aşıklar En Güzel Burada Atışır

Dedik ya kültürüne sahip çıkar bu şehir diye. Alın işte en güzel örneği size; aşıklarına ve Dede Korkut Hikayelerine de sahip çıkar bu şehir. Hikaye anlatıcılığı da bağlama ustalığı da bol olan Kars’ın aşık atışması en güzel yerinde dinlenir. Hayran kalacağınıza da kalıbımızı basarız.

Çünkü Sarayda Konaklayabilirsin!

Rus işgali sırasında II. Nikolay’ın Hollanda’dan getirttiği mimar ve mühendislere yaptırttığı Katerina Sarayı’nda kim konaklamak istemez ki?! Yılın ortalama 120 günü karlarla kaplı şehrin mistik havasının kaynağı olan saray, unutulmaz bir deneyim yaşatacağı misafirlerini bekliyor.

Çünkü En Güzel Peynir Çeşitleri Buradadır

Üzgünüz ama her şey yerinde güzel! Jeopolitik konumu itibariyle endemik bitkilerinin bol oluşu ve hayvanlarının yüksek rakımlı yerlerde otlatılışı sebebiyle en yüksek kalitedeki sütlerden biri bu şehre özgüdür. Haliyle en güzel peynir çeşitleri de! Kaşarından gravyerine onlarca çeşit peyniri bulunan Kars’ın yalnızca bu şahane lezzeti için bile şehre gidilir.

Çünkü Burası Kayakseverlerin Şehridir

Buradaki kar kalitesinin bir benzeri dünya üzerinde yalnızca İsviçre’nin Alp Dağları’nda var! Kayakseverlerin vazgeçilmez adresi Sarıkamış Kayak Merkezi, kar kalitesi ve sezon boyunca iki metreyi bulan yükseltisiyle muazzam bir spor deneyimi sunuyor.

Çünkü Ani’ye Ömür Yetmez

Bir ırmakla ayrılır burada iki ülke… Bir yanı zamanının en ihtişamlı şehrinden kalanlar, nehirle ayrılmış diğer yanıysa önceden o toprakları buraya bağlayan şimdiyse ayrılmasına vesile olan Ermenistan… Doğaüstü bir yolculuğa çıkılmış hissiyatını veren 10’uncu yüzyıldan kalma bu şehir, geçmiş dönem sanatı ve mimarisini gözler önüne serer. Varlığını koruduğu dönemlerde dünyanın ticaret merkezi olmuş bir antik şehri görmeyi kim istemez?

Çünkü Buradaki İnsanlar Ekmeklerini Buzdan Çıkartır

Deniz seviyesinden tam 2 bin metre yükseklikteki devasa Çıldır Gölü aslında Ardahan ile Kars’ın sınırında, iki şehri birbirine bağlayan bir yapıda ve tam bir görsel şölen tadında. Çetin geçen kış mevsiminde donan gölde balık tutarak geçimini sağlayan da var, atların çektiği kızaklarla turistlere muazzam Çıldır turu attıran da… Yılın her mevsimi ayrı bir ihtişama sahip Kars’ın güzellikleri de gitmek için sebepleri de saymakla bitmez. Bizden söylemesi, bu şehir gitmeden keşfedilmez!

Yorumlar

  • leylakorkmazz
    29.03.2023 12:36

    Tabiki Peynir almaya gidilir

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler