Rota Oluşturuluyor: Alaçatı Gezilecek Yerler Listenizi Hazırlayın! - GeziBilen

Rota Oluşturuluyor: Alaçatı Gezilecek Yerler Listenizi Hazırlayın!

Rota Oluşturuluyor: Alaçatı Gezilecek Yerler Listenizi Hazırlayın!

Yaz mevsimine henüz çok var ancak eminiz ki güzel bir tatil hayali kuranların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Sıcak yaz günlerini sürekli ılık esen rüzgâr eşliğinde geçirip, serin denizin tadını çıkarmak isteyenler parmak kaldırsın! Rotamızı oluşturduk. İstikamet Alaçatı… 

Bu şirin İzmir kasabası, Çeşme’ye bağlı küçük bir tatil noktası. Sürekli esen ılık rüzgârı ve hareketli denizi ile oldukça meşhur. Üstelik evlerine bakınca, eski dokusunu hiç kaybetmemiş nadir noktalardan biri diyebiliriz. Biz, Alaçatı gezilecek yerler listemizi hazırladık. Sizlere ise güzel bir tatil planı yapıp, bu benzersiz rotayı keşfetmek ve bol bol tatilin tadını çıkarmak kalıyor. 


Alaçatı Sokakları Sürprizlerle Dolu!

Alaçatı sokakları dediysek, tabii ki sıradan sokaklardan bahsetmiyoruz. Öncelikli olarak Hacımemiş Mahallesi, Çeşme Alaçatı gezilecek yerler listenize dahil edilmesi gereken önemli bir nokta. Sokak boyu uzanan taş evler, evleri süsleyen rengarenk begonviller, taş restoran, kafe ve butik mağazalar ile her şeyi bir anda önünüze serer. Sokakları yavaş yavaş arşınlarken, Alaçatı Kemalpaşa Caddesi’ne mutlaka uğrayın. Kemalpaşa için Alaçatı’nın merkezi diyebiliriz. Bu cadde de alışveriş, restoran ve eğlence mekanları için tercih edilecek ideal bir noktadır. Bu küçük sahil kasabasının her adımı, bir ressamın fırçasından çıkmış özel bir tablo gibidir. İstenilen her şeyi bir anda karşınıza çıkarır.


Alaçatı Plajlarına Yolculuk Başlasın!

Yaz mevsiminde tatile çıkmak istemenin en önemli faktörü plajlardır ve Alaçatı bu konuda İzmir Çeşme’nin en ideal alanlarından biridir. Dilerseniz ücretli, dilerseniz ücretsiz plajları değerlendirerek, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini serin sulara bırakabilirsiniz. Alaçatı Çark Plajı ve Delikli Koy, bölgede en çok tercih edilen plajların başında geliyor. Çeşme’nin güneyinde kalan plaj, muhteşem koy manzarası ile ruhunuzu dinlendirmeye yetecek güzellikte. Ilıca Halk Plajı ise hem ücretsiz gireceğiniz hem de serin sularda dinleneceğiniz diğer bir alternatif. Deniz burada oldukça sığ ve bu sayede çocuklu ailelerin ilk tercihlerinden biri. Sıcak su kaynaklarının deniz suyunu ılık hale getirmesinden dolayı bu noktaya Ilıca adı verilmiş. Daha sayacağımız pek çok plaj var. Alaçatı Halk PlajıPiyade KoyuKleopatra Koyu PlajıBoyalık Plajı, sayabileceğiniz belli başlı noktalar. Plajlar, yazın gelmesiyle birlikte kalabalıklaşsa da bunaltmadığından emin olabilirsiniz.


Not: Eğer sörf yapmaktan keyif alıyorsanız rüzgârı arkanıza almanın vakti geldi çünkü Alaçatı plajlarında çeşitli su sporları yapılabiliyor. Bunun en büyük sebebi, bölgenin sürekli rüzgâr alıyor olmasıdır. Dilerseniz çeşitli sörf okullarından eğitim alabilir ya da malzeme kiralayarak denizi ayaklarınızın altına alabilirsiniz. 


Biraz da Tarih: Alaçatı Pazaryeri Camii

Alaçatı’nın sadece doğasıyla ünlü olması sizleri yanıltmasın. Aslında bu gözde tatil kasabası, tarihi alanları ve yapıları ile anılmayı hak ediyor. Alaçatı’da gezilecek yerler listenizi oluştururken, Alaçatı Pazaryeri Camii’ni mutlaka listenize ekleyin. 19. yüzyıla ait olan bu tarihi yapı, 1874 yılında inşa edilmiş ve moloz taş tekniğinin kullanıldığı bir Rum kilisesidir. Günümüzde ise varlığını cami olarak devam ettiriyor. Aslına bakılırsa sadece cami demek yanlış olur. Bir perde ile ayrılan caminin bir kısmında kilise döneminde yaptırılmış olan freskleri görmek mümkün. Dinler arası hoşgörünün simgesi olan Pazaryeri Camii, bizce güzel bir ziyareti hak ediyor.


Alaçatı Yeldeğirmenleri

Turizme iyi bir katkısı olan Alaçatı yel değirmenleri, köklü tarihi ile her yıl yerli ve yabancı turislerin yoğun ilgisini görüyor. Özellikle gün batımı ile romantizmi doruklara çıkaran bir manzara sunan yel değirmenlerinden günümüze sadece birkaç tane kalmış. İlk yapıldığı yıllarda buğday öğütmek için kullanılan yel değirmenlerinin bazıları restoran ve kafe olarak hizmetine devam ediyor. 

Alaçatı gezilecek yerler konusunda sayacağımız pek çok nokta bulunuyor olsa da biz burada yazımızı sonlandırıyoruz. Bizim de bilmediğimiz yerler varsa bizleri haberdar etmeyi unutmayın. Bol keyifli ve hiç unutamayacağınız bir yaz tatili geçirmenizi dileriz.


Yazan: Habibe Tokgöz

Yorumlar

  • unaloykuus
    25.05.2023 06:06

    Alaçatıda kız kıza tatil 😎

  • aslidemirr
    05.05.2023 11:37

    ☝️☝️☝️

  • wL7mVR2Z
    18.08.2022 11:56

    Saydığınız yerler ücretsiz mi

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler