İzmirli Ünlüler - GeziBilen

İzmirli Ünlüler

İzmirli Ünlüler

Efelerinin cesaretiyle ve yalnızca güzelliğiyle değil aynı zamanda vatan sevgisi dolu yürekleriyle de nam salmış kadınıyla ünlü şehrin en tanındık, bilindik isimlerini sizler için derledik, buyursunlar.

Azra Sarızeybek Kohen

Fi, Çi, Pi, Aden ve Gör Beni kitaplarıyla, bilgisiyle, zarafetiyle ve güçlü kalemiyle hayatımıza giren, “Hiç de çıkmaz inşallah!” dedirten Azra Hanımcığımız halis muhlis İzmirlidir.

Tanju Okan

Şarkılarının tınısıyla yüreklere dokunan, bir kadının arkasından söylenilebilecek en içten tonla “Kadınımm…” dediği için de ruhlara bir o kadar hüzünlü bir zaman yolculuğu yaşatan İzmirli sanatçımızdır kendisi. Ruhu şad olsun.

Atilla İlhan

Üçüncü Şahsın Şiiri mi desek platonik bir aşkın ardından yazılan yoksa amansız bir sevdanın tanımı olarak Ben Sana Mecburum mu bilemedik ama onun kaleminden çıkan kelimelerin bir başka olduğunu söylemeden geçmeyelim. Atilla İlhan da İzmirlidir.

Ayhan Işık

Ve karşınızda Jön Türkümüz!!! Tamam tamam şaka, ama o bakışlar yok mu o bakışlar… Kaç Türk kadınının gönlünü çaldı zamanında ahhh ah… Neyse, kendisi ‘Taçsız Kral’ lakabıyla anılan, oyuncu, yönetmen, ressam, yapımcı ve senaristlik kimliklerinin de her birini bünyesinde barındırmayı sonuna kadar becerebilen Ayhan Işık’ımız, Taçsız Kral’ımız da İzmirlidir efenim. Nurlar içinde uyusun.

Gönül Yazar

Türk Sanat Müziği’nin usta yorumcularından olan güzeller güzeli Gönül Yazar için ne desek az, ne desek hep laf-ı güzaf. Siz iyisi mi bir şarkısını açıp dinleyin ve bu buğulu gözlerin etkisinde bir de İzmir’i seyredin…

Çağan Irmak

Tam da Türkiye’de artık “Sinema bitti, iyi filmler kalmadı.” denildiği bir dönemde ihtiyacın hasıl olduğu taze kanı damarlarımızda akıtan Çağan Irmak da zekası, ihtişamlı sinematografisi, mütevazılığı ve tebessümüyle tam bir İzmir beyefendisidir.

Meltem Cumbul

Güzellik, zeka, mütevazılık, yetenek, iyi yürek… Hepsi de tek bir vücutta toplanmış sanki. İzmir’in havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama Meltem Cumbul da bu şehrin en harikulade isimlerinden biridir.

Nehir Erdoğan

Bir zamanlar Yunan-Türk karmaşasına resmen son vermiş bir dizinin başrol oyuncusudur o. Tatlı tatlı konuşması, anlamlı bakışları ve sonsuz yeteneğiyle Nehir Erdoğan da İzmir’in yetenek pınarından nasibini alanlardandır efenim.

Tarık Ünlüoğlu

Yakın bir zaman önce kaybettiğimiz Türk sinema, tiyatro ve televizyonunun en önemli oyuncularından biri olan Tarık Ünlüoğlu da Ege’nin inci yüreklilerindendir. Mekanı nur dolsun.

Melisa Şenolsun

Kısa bir süre önce dijital bir platformda tüm dünyada eş zamanlı olarak yayınlanan ve oldukça da sevilen mistik dizimizin oyuncularından olan ve son günlerde hayran kitlesi gün geçtikçe artan Melisa Şenolsun da İzmir’in güzellerindendir. Başarılarının devamını dileriz.

Nedret Güvenç

Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Nedret Hanım da hayatını oyunculuğa adamış, zarafetinden ve bilginliğinden asla taviz vermemiş ender isimlerimizdendir.

Tan Sağtürk

Türkiye’de yazık ki bir dönem var olan “Balet de neymiş canım! Erkek adam bale mi yaparmış!” algısını, ülkem insanının tüm tabularını çatır çutur kıran, yerle bir eden ve herkese “Ohhh, ne de iyi ne de güzel yaptın be adam!” dedirten dünyaca ünlü baletimiz Tan Sağtürk de İzmir’in sanata değer katmış isimlerindendir.

Cemil İpekçi

Moda kavramını yüreklerimize dantel oyası işler gibi işleyen renklerin insanı Cemil İpekçi de pek tabii İzmirlidir.

Yılmaz Özdil

Kalemini sevenlerin sayısının her geçen gün arttığı ancak kendisinin aslında sadece ve sadece doğruları dile getirmek gayesiyle yazı yazdığı bilinen, Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesinde de hala yazmaya devam eden ve ülkesine karşı sevgisiyle ön plana çıkan usta Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil de İzmir’in araştırmacı ve gözü pek isimlerindendir.

Sezen Aksu

Türkiye’de en az üç neslin aşk acısına ortak olmuş ve bundan sonraki nesillerin de eminiz ki bu acıları çekerken yanlarında yine ve yine sesindeki buğu e bir de tabi ki şarkılarıyla olmaya devam edecek kişidir Sezen Aksu. Ay bir de az kalsın söylemeyi unutuyorduk, kendisi İzmirlidir.

Vahide Perçin

Narin bir zarafetin yanı sıra yeteneğin de vücut bulmuş hali olan ve hakkında ne söylesek az kalacağına asla şüphemiz olmayan güzel yüzlü, güzel yürekli Vahide Perçin de İzmir’in vefakar sanatçılarındandır.

Burcu Güneş

Öncelikle şunu biliniz ki karşınızda bir ‘Beyaz Zenci’ var! Sesi dağları tepeleri aşan, yürekleri deşen ve bir o kadar da içine çeken, güzelliğine zaten söz söylettirmeyen Burcu Güneş de İzmir’in yeteneklilerindendir.

Fatih Portakal

Türkiye’de sabah haberleri kuşağının en çok beğenilerek izlenen isimlerinden biri olan Araştırmacı Gazeteci Fatih Portakal da İzmir’in Efe yürekli isimlerindendir.

Yorumlar

  • zkKaSUSF
    10.07.2022 15:25

    Cemil İpekçi bildiğim kadarı ile Kayserilidir. Atilla İlhan ise Sivas Gürünlüdür...Saygılar...

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler