İzmir’den Ne Alınır? - GeziBilen

İzmir’den Ne Alınır?

İzmir’den Ne Alınır?

İzmir’in çarşılarında çeşit çeşit ürün bulabilirsiniz. İzmir’i anlatan anahtarlıklardan tutun da magnet, süs eşyası, halı, kilim, takı bunların hepsi tarihi çarşılarda, sahil kenarlarındaki otantik dükkanlarda bol bol satılıyor. Hele ki şehrin simgesi Saat Kulesi hediyelik eşyalarda da başrolde yer alıyor.

Kulenin çeşitli biblolarını, magnetlerini veya tablolarını sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. İzmir, büyük bir şehir olmasından mütevellit, aradığınız ve hatta aramadığınız her şey burada mevcut! Lakin İzmir’deyseniz yöresel ürünlere yönelmeniz, alışverişinizi daha renkli kılacaktır. Bunun için Kemaraltı Çarşısı, Anafartalar Caddesi, Kuyumcular Çarşısı gibi işlek cadde ve çarşılarda ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Gelelim neler alınabileceğine…

Tulum Peyniri

Bu peynir en iyi Kemeraltı Çarşısı’ndaki peynircilerden temin edebilirsiniz. Tamamen koyun sütünden yapılan bu organik gıda, kahvaltılarınızın evde de keyifli ve sağlıklı geçmesine olanak sunacak. Eskiden deri tulumların içerisinde yapıldığı için tulum peyniri olarak anılan bu lezzet, artık teneke kutulara girmiş olsa da değerinden hiçbir şey kaybetmedi.

Damla Sakızı

İzmir ve Çeşme’nin şifasıdır damla sakızı! Artık tüm dünyaya yayılan bu harika lezzeti antik zamanlarda birçok hastalığa deva olması için kullanılırmış. En çok Türk kahvesinin içerisinde görmeye alışsak da bu kristal şeklindeki tozu, buranın halkı yemeklerinde ve tatlılarında bol bol kullanıyor. Sizler de deneyin.

Mandalina

Narlıdere, mandalinanın anavatanıdır. Daha bu ilçeye gelmeden etrafınızı mis gibi mandalina kokuları sarar. Büyüleyici mandalina bahçelerinin içinde gezmenize de kimse şaşırmaz! Çünkü İzmir halkı kibar ve anlayışlıdır. Doğayla toprakla uğraşmayı sever misiniz bilemeyiz ama buradan bizce mandalina satın alırken biraz da tohum ya da fide alın! Belki de evinizin balkonunda siz de bir mandalina ağacı yetiştirmeye başlarsınız, kim bilir? Günümüzde elimizde, avucumuzda doğal olan ne kaldı ki!

İzmir Alışveriş Merkezleri

- Forum Bornova

- Ege Park AVM

- Agora AVM

Yorumlar

  • cI6FxB31
    11.09.2022 12:39

    Ayrıca; Mavibahçe AVM, Hilltown AWM, Westpark AVM, Optimum AVM, Ege Perla, İzmirpark AVM, İstinyepark,Selway Outlet diye eklenmeli Alışveriş merkezlerine

  • aslidemirr
    05.05.2023 11:18

    Tulum peyniri mandalina boyoz götürülebilir.

  • ssedatylmz
    22.03.2023 11:13

    Gidiceğiniz yer yakınsa Boyozda alınabilir.

  • 9zCf9ilB
    01.08.2023 07:12

    Konak Tariş de incir lokumları ve lavanta kolonyası tam bir hediyeliktir. Sevgi ve Saygıyla...💕😊💕

  • unaloykuus
    25.05.2023 06:03

    İzmire gelip Portakal ağaçlarının arasına dalmalıyız. O güzel kokuyu almalıyız.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler