İzmir'de Yerdeniz Kitapçısı'na Gitmek için 5 Neden - GeziBilen

İzmir'de Yerdeniz Kitapçısı'na Gitmek için 5 Neden

İzmir'de Yerdeniz Kitapçısı'na Gitmek için 5 Neden

Bilenler bilir, İzmir’de Yerdeniz Kitapçısı’na gitmek için binlerce sebep vardır. Biz de sizler için önemli gördüklerimizden 5 tanesini sıraladık. Girizgâhımızı da yaptığımıza göre yazımıza başlayalım.

İzmir’de Bağımsız Kitapçılardan Birisi

Yerdeniz Kitapçısı size müşteri gözüyle değil okur gözüyle bakar. Her bireye özgü kitap önerisi sunabilen, hatta okuma listeleri hazırlayan, bağımsız yazarın, bağımsızın editörün ve yayıncının güvencesi olan kitapçılardandır. İnsan ruhunun iyileştiği bir mekândır. Kapıdan içeri girdiğinizde ortamın pozitifliği sizi sarar. Nuray Hanım’ın güler yüzü, Ergun Bey’in kitapların ardından verdiği selamı sizi karşılar. Sonra üzerinde çay bardaklarının eksik olmadığı seramik masa oradan size gülümser. Biz gittiğimizde şanslı bir gündeymişiz, o seramik masada Ahmet Büke Deli İbram Divanı kitabını imzalıyordu. Belki sizler de gittiğinizde yazar-okur buluşmalarından birine denk gelirsiniz ve gününüz şenlenir.

Yerdeniz Kitapçısı Raflarındaki Kitaplar Adeta Sizle Konuşur:

“Ey okuyucu bak oku zihnin de gezsin!” İnsani temas, okura kitap seçiminde rehberlik sunma ve kitaplar konusunda sohbet edebilme imkânını Yerdeniz Kitapçısı’nda bulabilirsiniz. Okuyup duacısı olacağınız metinlerle sizi buluşturup zihninizin en ücra köşelerine ulaşmanıza yardımcı oluyorlar.

Askıda Kitap Uygulaması

Öğrenci, işsiz, dar gelirli herkes, çocuğuna kitap almakta güçlük çeken ebeveynler, pazartesiden cumartesiye, saat 15:00-19:00 arasında Yerdeniz’e giderek ücret ödemeksizin, okurların ücretini ödeyerek satın alıp askıya bıraktığı kitaplardan alabiliyorlar. Bu uygulama nice okuma sevdalısına can suyu oldu. Siz de gidip can suyuna destek vermek isteyebilir ya da uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Kitaplarda Şifa Bulmak

Bibliyoterapi yapabileceğiniz, dünyandan uzaklaşıp iç yolcuğa çıkabileceğiniz, papatya baharı yaşayabileceğiniz Yerdeniz Kitapçısı iyi vakit geçirme ve dinlenme yeri olarak tasarlanmıştır. Kitaplarla terapi yapabileceğiniz muazzam bir yer olup sizi kelimelerle kilometrelerce uzaklara götürür. Gezgin okur ruhu sizde pozitiflik etkisi yaratır. Yerdeniz Kitapçısı’ndan rahatlamış, arınmış bir şekilde çıkarsınız.

Kitap Tutkusunun İzinde

“Coğrafya kaderdir.” sözüne teslim olmayan Nuray Önoğlu’nun kitap tutkusuna sıkıca sarılıp kaderini nasıl tersine çevirdiğine şahit olabilirsiniz. Zira kendisi jeolog, paleontolog, çevirmenlik derken Yerdeniz Kitapçısı/Masalcısı olarak okurlarını selamlar. İnsanı odağına alan Seçme Dünya Masalları’nda beyin kimyasını etkileyen metinlere denk gelirsiniz. Kitap okumanın ve kitapçı gezmenin stresi azalttığına kendiniz şahit olmanız için Yerdeniz Kitapçısı’na gitmelisiniz. Bizden söylemesi, takdir sizin (Böyle yazdık ama İzmir’e yolunuz düşerse gidip keşfedin. Keşifler iyidir, hayat yolunda dirençli kalmanıza yardım ederler.).

Yazıyı “Okuyan gözlerinizin feri sönmesin.” dileğimizle ve Nuray Önoğlu’nun Twitter’da sıkça kullandığı başlıkla bitiyoruz:

 “Dünya aslında güzel bir yer…”


Yazan: Nilda Paşaoğlu

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler