Hafızalara Kazınacak Bir Burgazada Gezisine Hazır Olun! - GeziBilen

Hafızalara Kazınacak Bir Burgazada Gezisine Hazır Olun!

Hafızalara Kazınacak Bir Burgazada Gezisine Hazır Olun!

İstanbul’a bir de karşı taraftan bakacağınız muazzam güzellikte bir rotayı birlikte keşfe çıkmaya ne dersiniz? Prens Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Burgazada, gezilecek pek çok noktası ile her mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Plajları, koyları, müzeleri, tarihi köşklerin yer aldığı sokakları, cafe ve restoranları ile bir günde dolu dolu keşfe çıkacağınız Burgazada, İstanbul’un kaçış noktalarının başında gelen yerlerden biri. Burgazada’nın en güzel dönemleri, ilkbahar ve yaz mevsimidir. Aynı zamanda en kalabalık dönemleri de diyebiliriz. Yine de sürekli keşfetmek, gezmek ve yeni yerler tanımak isteyenlerden biriyseniz yaz-kış demeden bu güzel ve küçük adayı ziyaret edebilirsiniz. Karşınızda tüm güzellikleri bir güne sığdıracağınız Burgazada gezi noktaları…


 Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Türk edebiyat tarihinin en önemli yazarlarından biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın adını taşıyan müze, yazarın yıllarca yaşadığı köşktür. Bahçesinde Abasıyanık’ın küçük bir heykeli bulunuyor. Müzeye girmeden önce heykel ile birlikte fotoğraf çektirebilirsiniz. Müzenin içine girdiğiniz sırada yazarın kişisel eşyalarından oluşan hemen hemen tüm parçaları görmeniz mümkündür. Abasıyanık’a ait mektuplar, defterler, kartpostallar, fotoğraflar başta olmak üzere sayısız eşyanın bulunduğu müze, Çayır Sokak’ta yer alıyor. İskeleden biraz yukarı çıktığınızda beyaz köşkü görebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti yakın zamana kadar alınmıyordu. Yine de müze ile iletişime geçerek, giriş ücreti hakkında güncel bilgileri öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra pazartesi ve salı günleri hizmet vermemekte olup, haftanın diğer günleri ziyarete açıktır.


Kalpazankaya Restaurant

Hali hazırda Burgazada’yı sık sık ziyaret edenlerdenseniz ve hafta sonu arkadaşlarınız ile güzel bir gün geçirmek istiyorsanız Burgazada’nın en yüksek tepelerinden biri olan Kalpazankaya’ya çıkabilirsiniz. Bu noktayı cazip kılan en önemli faktör, salaş bir restorana sahip olmasıdır. Tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden atacağınız göz alıcı bir manzara eşliğinde sevdikleriniz ile birlikte güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Restoranın olduğu noktaya çıkmak yürüyerek pek mümkün değil. Bisiklet kiralayıp, Kalpazankaya’ya gidebilmek de oldukça zor çünkü bu güzergah fazlasıyla yokuşlu. Fayton kiralayarak restorana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Küçük ama önemli bir bilgiyi de atlamadan söyleyelim; Kalpazankaya Restaurant’a gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Aksi halde oturacak yer bulamayabilir ve geri dönmek durumunda kalabilirsiniz.


Burgazada Sokaklarında Fotoğraf Turu

 Burgazada’da gezmenin en keyifli yanlarından biri, daha önce hiçbir yerde görmediğiniz tarihi köşklerin sizleri karşılayacak olmasıdır. Özellikle Mehtap ve Gönüllü sokaklarında yer alan tarihi köşklerin sunduğu eşsiz manzaraları fotoğraflamak için küçük bir gezintiye çıkın deriz. Bazı tarihi binalar yemyeşil bahçelerde gizlenirken, bazıları ise gözler önüne serdiği güzelliğini sunmak için sizleri bekliyor. Ada halkının günlük yaşantılarını ve ada çocuklarının mutluluğunu da fotoğraf kareleri ile birlikte ölümsüzleştirebilirsiniz.


Burgazada Aya Yani Kilisesi

İlk olarak İmparatoriçe Theodora tarafından din adamı Methodius’un sürgün edilip, hapsedildiği hücrenin yer aldığı kilise, zamana yenik düşse de 1896’da tekrar inşa edilmiştir. Adanın tarihine yüzyıllar boyu tanıklık eden Aya Yani Kilisesi, günümüzde adada yaşayan Rum halkı tarafından kullanılmaya devam ediyor.


Bayraktepe

Eğer Burgazada’da fotoğraf turuna çıktıysanız gitmeniz gereken ilk noktalardan biri Bayraktepe’dir. Bayraktepe, adanın en yüksek noktasıdır. Sunduğu muhteşem Heybeliada manzarasına karşı biraz dinlenmek ve vakit geçirmek için kendinize zaman verin. Yeşil ve mavinin aynı kareye girdiği tepede Hristo Manastırı da bulunuyor.


Burgazada Halk Plajı

Burgazada, İstanbul’da denize girmek isteyenlerin yaz mevsiminde akın ettiği rotalardan biri. En gözde plajları arasındaki Burgazada Halk Plajı da ilk duraklar arasında. İskeleye yakın bir konumda olan plaj, Altı Numara Plajı olarak da adlandırılıyor. Sahili biraz taşlık olsa da sıcak günlerin tadını ve haftanın tüm yorgunluğunu bu tertemiz denize bırakabilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiyeler için cüzi bir miktar ödemeniz gerekiyor.


Madam Martha Koyu

Doğanın insanlara sunduğu en güzel noktalar arasındaki Madam Martha Koyu, Burgazada’da görülmeden dönülmemesi gereken yerlerden biri. Özellikle genç neslin kamp yapmak için tercih ettikleri koy, plajı ve tertemiz denizi ile yaz sıcaklarında serinleme ve bol bol dinlenme fırsatı veriyor. Madam Marthta Koyu’na giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralamak için bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Koya gitmeden önce yanınıza yiyecek ve içecek almayı unutmayın.


Yazan: Habibe Tokgöz

Yorumlar

  • veyseldeniz
    11.11.2022 14:19

    Bursa merkez güzel vardır

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler