Gaziantep'li Ünlüler - GeziBilen

Gaziantep'li Ünlüler

Gaziantep'li Ünlüler

Evet, onlar yalnızca birer ünlü değil, aynı zamanda da birer yıldız. Özgürlükleri uğruna kahramanca savaşmak adına gözünü kırpmayanların şehri Gaziantep’in ünlü isimlerini sizler için derledik. Lafı fazla uzatmadan başlayalım şimdi. Bakalım bu güzeller güzeli şehrin bereketli topraklarından ziyadesiyle faydalanmış isimler kimlermiş.

Ebru Gündeş

Sesinin güzelliğiyle her dinleyicisini hülyalara sürükleyen güler yüzü ve vicdanı hiç solmayan Türkiye’nin en çok sevilen isimlerinden Ebru Gündeş aslen Gazianteplidir. Şimdiye kadar bir kerecik olsun herhangi bir şarkısını dinlemeyeniniz varsa şiddetle tavsiye eder, bu güzeller güzeli topraklardan başka hangi isimler tüm Türkiye’ye nam salmış ona bakmaya devam ederiz.

Edip Akbayram

Usta sanatçı ve usta Türk Halk Müziği yorumcusu Edip Akbayram da Gaziantep’in unutulmaz isimlerinden biridir. Şarkılarıyla bir döneme ilham olmuş Akbayram, 1968 yılından beri yorumladığı her şarkıyla gönüllere taht kurmuştur.

Gökhan ve Hakan Özoğuz Kardeşler

Çoğunuzun “Athena Gökhan ve kardeşi” olarak da bildiği, Athena grubunun solisti ve gitaristi ikiz kardeşler, Türkiye’ye rock müziğini unutturmayan isimlerdendir. Tüm Türkiye’nin sevdiği ve şarkılarını ezbere bildiği bu iki isim hala müzik hayatına devam etmekte ve yeni eserlerle sevenlerinin rock müziği dalındaki beklentilerini karşılamaktadır.

Burak Özçivit

Biri yakışıklı mı dedi? Hem oyuncu hem model hem bir eş hem de harika bir baba. Eh, daha ne olsun. Bu derin bakışlı yakışıklı sanatçımız da Gazianteplidir.

Hazal Kaya

Oyunculuk kariyerine ‘Genco’ adlı diziyle başlasa da çoğu kişinin ‘Aşk-ı Memnu’ dizisiyle tanıdığı taze annemiz Hazal Kaya da Gaziantep’in tüm yetenek ve becerilerini toplamış güzeller güzeli oyuncumuzdur. Son zamanlarda gündemde usta oyuncu Ali Atay’ın eşi olarak anılsa da kendisinin aslında aşçılık gibi profesyonel olduğu farklı bir uğraş dalı da mevcut. Ne diyelim, 10 parmağında 10 marifet bir insan.

Gizem Memiç

Sadece yakışıklıların değil, güzellerin de memleketidir Gaziantep. 2010 yılının Miss Turkey yarışmasını birincilikle bitiren Gizem Memiç de Gaziantep’in güzeller güzeli ismidir.

Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu

1974 yılında doğan, 2007 yılında ülkesini Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden ve yıllardır Türk Pop müziğine sayısız eserler veren mütevazı sanatçımız Kenan Doğulu ve hem prodüktör hem de orkestra şefi olan kardeşi Ozan Doğulu da Gaziantep’in başarılı isimlerindendir.

Derya Büyükuncu

Yalnızca şarkıcı, oyuncu veya güzel değil, sporcularıyla da anılan şehrimiz Gaziantep’ten çıkan ve Türkiye’nin Milli Yüzücüsü unvanını alan Derya Büyükuncu da Gaziantep topraklarının yeteneklerinden nasibini almış isimlerdendir.

Ahmet Ümit

“Yazdığı kitaplarla son yıllarda Türk insanına yeniden kitap okumayı sevdirmiş isim” olarak kendisini betimlesek kesinlikle yanlış olmaz. Ahmet Ümit de Gazianteplidir efenim.

Faruk Güllüoğlu

Baklavasıyla meşhur bir şehrin Türkiye’nin en ünlü baklava ve şerbetli tatlı markasının sahibi de haliyle bu şehirden çıkacaktı zaten. Faruk Güllüoğlu da Gaziantep’in başarılı ve vizyon sahibi kişilerindendir.

Yorumlar

  • Emre
    05.02.2024 21:03

    Antepliler ama yolunu bilmezler sadece ismen antepliler zaten biz Gazianteplilerin de en büyük üzüntüsü bunadır diğer şehirlerde de böyle mesela Hazal kaya her platformda söyler Antepli olduğunu ama sahip çıkmada biraz eksik görüyorum.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler