Edirne’den Ne Alınır? - GeziBilen

Edirne’den Ne Alınır?

Edirne’den Ne Alınır?

Lezzeti lezzet, tarihi tarih olan bu kentten eve dönüş yoluna geçmeden alınması gerekenler listemizi sıraladık. Bu nedenle öncelikle nerede bulabileceğiniz sorusunun da naçizane çarşı ve AVM’lerle harmanlayarak cevabını verebileceğimizi düşündüğümüz önerilerimiz karşınızda!

Bedesten: Şehrin en eski çarşısı, Sabuni Mahallesi’nde yer alıyor. Burada aynalı süpürge, Edirne kari ve mis sabun alabilmek için çok çeşitli dükkanlar bulunuyor.

Ali Paşa Çarşısı: En eski çarşılardan birisi daha… Burada da hediyelik eşyalar bulabileceğiniz gibi giyim ve aksesuar mağazaları da mevcut. Ayrıca Edirne peyniri, Kavala kurabiyesi ve badem ezmesi de satın alabilirsiniz.

Selimiye Arastası: Meşhur Selimiye Camii’nin yanındadır. Otantik duruşuyla birçok dükkana ev sahipliği yapar ve merkezi olduğu için de epey kalabalıktır. 

AVM klasmanında ise Erasta AVM, Margi Outlet ve Edirne Park AVM hizmet sunuyor.

Gelelim neler alınabilir, sorusunun cevaplarına…

EDİRNE PEYNİRİ

Trakya bölgesinde sütün bol ve kaliteli olmasından kaynaklı yağlı ve lezzetli olan bu peynirin ünü, tüm Türkiye’ye yayılmıştır.

EDİRNE KURABİYESİ

Kavala kurabiyesi olarak da bilinen bu lezzet aslında iki komşu ülke olan Yunanistan ve Türkiye’nin ortak kültür ürünüdür. Tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların lezzeti bu kurabiye bol badem içerir.

BADEM EZMESİ

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Üstelik bu tatlının tüm dünyada bilinen kaynağı Edirne'dir.

MİS SABUNU

Kokulu meyve sabunu ilk kez Edirne’de üretilmiştir ve geçmişi 1600’lü yıllara kadar uzanır. Bu arada meyve sabunlarının Osmanlı zamanında saraylara ve devlet erkanına sunulan değerli hediyeler grubunda yer aldığını da belirtelim.

AYNALI SÜPÜRGE

Evlenecek çağda kızlarının olduğunu, kapılarına astıkları aynalı süpürgelerle sembolize eden Edirne halkının el işçiliğiyle hazırladığı sevimli hediyeliktir.

EDİRNE KARİ

‘Edirne işi’ anlamında gelen bu süslemeye sahip ahşap, karton, deri gibi ürünleri de hediyelik eşya kategorisinde değerlendirilebilir.

Yorumlar

  • vlknckcc
    22.03.2023 11:24

    Tabiki Edirne Ciğeri

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler