Çanakkale'nin Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Çanakkale'nin Doğal Güzellikleri

Çanakkale'nin Doğal Güzellikleri

Kendine ait ve kendi ismini taşıyan bir boğazı olan, topraklarının yüzde 55’i ormanlık alanlardan oluşan, -ki böylelikle Türkiye’nin en çok ormanlık alana sahip şehirlerinden biri olarak anılan- sahilinden ormanına, plajından havasına doyumsuz bir doğal güzellik tufanına sahne olan Çanakkale’nin doğal güzelliklerini sizler için derledik. Buyursunlar.

Dardanos Plajı

Şehir merkezine oldukça yakın oluşuyla da bilinen, ulaşım kolaylığının yanı sıra şehrin en güzel gezi noktalarından olarak akla ilk gelen yerlerden biri olan Dardanos Plajı, size doğa ana ile özdeş efsane bir günbatımı vadediyor. Sakın sıradan bir plaj deyip de geçmeyin! Bu doğal güzelliğe siz de hayran kalacaksınız.

Biga Çayı

Çevresinde oluşturduğu doğal güzelliğiyle dudak ısırtan, yemyeşil ormanlarla çevrelenmiş Biga Çayı, Çanakkale’nin en muazzam doğal güzelliklerinden biri olarak kabul edilir. Yeşil ve mavinin en muhteşem tonlarının bir araya geldiği bu eşsiz yerde siz de huzura doğru açılan bir kapıdan giriyormuş hissine kapılacaksınız, bizden söylemesi.

Mıhlı Şelalesi

Biri bu şehir için sadece boğazdan ibaret mi dedi size yoksa?! Hayır yani öyle bir şey söylediyse külliyen yalan da ondan. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan ve özellikle fotoğraf meraklılarının yılın her vakti akınına uğrayan bu doğa harikası sizi de ya bir fotoğrafçı ya da bir şair yapacak.

Marmaros Şelalesi

Bu şehre kadar gelip de Gökçeada’ya gitmemek olmaz. Hele bu adaya kadar gelip de Marmaros Şelalesi’nin ihtişamına kapılmamak hiç olmaz! Training tutkunlarının da kalabalıktan uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir ortamda kitap okumak isteyenlerin de vazgeçilmez noktalarından biri olan Marmaros Şelalesi sizi de huzurlu kollarıyla sarmalayacak.

Peynir Kayalıkları

Bu kayalıkları gördüğünüzde tabiat anacığımızın ellerinden çıktığına inanamayacağınıza yemin edebiliriz! Her bir santimetrekaresi el oymasıymışçasına keşfedilmeyi bekleyen doğanın sanatı Peynir Kayalıkları, Çanakkale’nin en ihtişamlı doğal güzelliklerinden biridir.

Laz Koyu

Yunanistan’a karşı incecik kumların üzerinde gün batımını izlemek mi? Tabi ki yegane adresi Laz Koyu. Siz de denizin iyotlu dinginlik verici kokusunun yanı sıra gün batımının sakin ve eşsiz huzurunu yalnızca ve yalnızca burada hissedebilirsiniz. ……….

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler