Bursa’nın Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Bursa’nın Doğal Güzellikleri

Bursa’nın Doğal Güzellikleri

Tabiat resmen verdikçe vermiş, bir doğa harikasından da mahrum edeyim resmen dememiş! Her bir yanı ayrı bir tarihi eser ve ayrı bir doğal güzellikle dolu Bursa’nın en güzel doğa harikası yerlerini sizler için listeledik, buyursunlar.

İnkaya Çınarı

Vallahi ilk sıraya bu çınarı almazsak olmazdı! 6 asırlık bu koca çınarı görmek, size de doğa ananın ne denli bereketlendirdiği bir şehirde olduğunuzu hissettirecek. Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarından biri olan İnkaya Çınarı’nın yalnızca boyu bile 35 metre! Varın siz düşünün gerisini. 

Uludağ Milli Parkı

Kış turizminin aranan yüzü Uludağ Milli Parkı, özellikle kayak yapmayı sevenler için bulunmaz bir Hint kumaşı niteliğindedir. Bursa’nın yıl içerisinde en çok turist alan yeri olan bu doğal güzellik, şehirlerin karmaşasından kaçanlar içinse biçilmiş kaftan gibidir.

İznik Gölü

Şimdi Marmara’nın en büyük, Türkiye’ninse beşinci en büyük gölünü bu listeye eklemezsek nasıl rahat uyurduk! Asla olmaz dedik ve işte burada, tam karşınızda! Güzelliği dillere destan, hatta SİT alanı ilan edilip korumaya alınmış bu doğa harikası tam olarak ‘Yaşamı Sevmek İçin 10 Neden’ listesinin ilk beşine girecek cinsten. 

Uluabat Gölü

Bir korumaya alınan güzellikten daha selamlar. Bünyesindeki canlı çeşitliliğiyle de göz dolduran, ruhu doyuran Uluabat Gölü’nde şimdiye kadar tespit edilen balık türü sayısı bile 21! Pelikanından karabatağına, leyleğinden kızıl şahinine kadar türlü türlü canlıyı bünyesinde barındıran bu göl, doğanın tam olarak bizlere sunduğu bir hazine!

Kuş Cenneti

Adı gibi gerçekten de cennet bir mekan olan Bursa’daki Kuş Cenneti, sayısız kuşa ev sahipliği yapar. Fotoğraf meraklılarının da ilgisine mazhar olmayı her daim başaran bu doğal güzellik görmeden edilmeyecek cinsten…

Suutçu ve Saitabat Şelaleleri

Biri Mustafakemalpaşa’da, bir diğeri Saitabat’ta olan ikisi de birbirinden ihtişamlı iki şelale var şimdi de sırada… İster suyun sesine kendinizi kaptırıp iç huzurunuza erişin, isterseniz de manzaranın keyfine varın, size kalmış… Ama her ne isterseniz bu şelalelerin huzurunda bulacağınızı unutmayın!

Gölyazı

Doğa ile tarihin bir arada yaşadığı, kaynaştığı, bir olduğu yer olan Gölyazı’yı özellikle eklemek istedik. Tekil bir çoğulluğu yansıtan, yalnızlıktan kalabalık olmaya geçişi çağrıştıran Gölyazı anlatmakla olacak gibi değil, doğal bir harika.

…………………….

Bursa’nın daha pek çok doğal güzelliği var bu listede açıklamaları bulunmayan. Biz en çok tercih edilenlerini seçtik sadece sizler için. Ama Ayvaini Mağarası ile Sadağı Kanyonu’nu da özellikle belirtmek isteriz. Bursa’yı keşfetmek isterseniz de Bursa rotalarımıza bekleriz.

Yorumlar

  • guvenylmz
    23.03.2023 08:50

    Kayak yapmak için Milli Parka giden varmı ?

  • bMAsp903
    27.04.2022 09:43

    yıldırım

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler