Doğasıyla İştah Açan Artvin’in Lezzet Dolu Tabakları - GeziBilen

Doğasıyla İştah Açan Artvin’in Lezzet Dolu Tabakları

Doğasıyla İştah Açan Artvin’in Lezzet Dolu Tabakları

Artvin’in iştah açan doğası, çevre kültürlerin de etkisiyle harmanlanmış ve sofralarını lezzet patlamalarıyla süslemiş. Karadeniz turlarının vazgeçilmez adresi Artvin’de tabi ki hamsi, mıhlama, kara lahana meşhur ama yöresel lezzet bakımından çıtayı yukarıya taşıyan birçok tat daha var. Özellikle Erzurum, Kars, Rize ve Gürcistan’a olan komşuluğuyla beraber yemek kültürünün etkilendiği bu yöre için nerede, ne yenir sorularının cevaplarını bulacaksınız.

Silor

Artvin’e özgü bir mantı çeşidi demek yerinde olur sanıyorum bu yemek için… Her ne kadar Gürcü mutfağından gelme denilse de Artvin’in yöresel yemeği olmayı çoktan başarmıştır. Bu lezzeti deneyimlemek için Artvin’deki en iyi mekanlardan birisi Kuşçu’nun Yeri’dir. Sıcacık sobasının eşliğinde Artvin manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz.

Bomba

Aslında içine yumurta kırılan bir tost çeşidi olsa da bombayı mutlaka tatmalısınız. Biber turşusuyla beraber servis edilen bu aperatif, küçük molalarınız için harika bir seçim olabilir. Bombacı Burhan yani Burhan Usta’nın Yeri de bunu tatmak için ideal mekanlar arasında yer alıyor.

Karalahana Sarması

Karadeniz’in en çok tüketilen sebzelerinden Karalahana Sarması’nı Artvin’e geldiğinizde mutlaka yemelisiniz. Anne eli değmişçesine hazırlanan ev yemekleri sunan işletmelerde bu sarmanın lezzeti kat ve kat artıyor. Yöresel yemekler yapan mekanlardan Meroli Ev Pansiyon & Yöresel Tatlar, Borçka tarafındaki iyi mekanlardan.

Benekli Alabalık

Çiftlikten değil, dereden yiyebileceğiniz muhteşem bir benekli alabalığa ne dersiniz? Ama dikkat, size önereceğimiz mekanda bu balık haftanın belli günlerinde ve akşam yemeği için servis ediliyor. Ayrıca önden ararsanız toplanan sayıya göre balıklar avlanıyor. Tema Konuk Evi’nin yayla manzarası ve havası, ızgara balık için iyi bir alternatif.

Sütlaç

Trabzon’un meşhur sütlacıyla yarışabilir Artvin’de yapılanlar! Hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek zor olsa Kararagöl’den inişte bulunan Keyf-i Ziyafet’in sütlacı denenebilecek lezzetler arasında yer alıyor. Pide Hopa’nın en meşhur pide salonlarından Kristal Pide’nin kavurmalı yumurtalı ve sebzeli pidesi meşhur!

Cağ Kebabı

Erzurum’a komşu olan böyle bir yerde hiç cağ kebabı yapılmaz mı? Üstelik buradaki de oldukça iddialı! Cağ Kebabı’nı yiyebileceğiniz alternatiflerden Dede Cağ Kebabı’na gideceksiniz dikkat! Burada bu lezzet Ardanuç’a özel yapılıyor ve öğlen olmadan bitiyor!

Yöresel lezzetlerin birçoğunu deneyimleyebileceğiniz ve daha çok kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında Şavşat Evi’ni önerebiliriz. Burada peynir eritmesi, silor ve açma kete meşhur.

Yorumlar

  • rumeysacakmakk
    29.03.2023 08:28

    Silor yedik efsane güzel yapmışlardı bayıldık resmen.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler