Artvin'in Ünlüleri - GeziBilen

Artvin'in Ünlüleri

Artvin'in Ünlüleri

Güzeller güzeli topraklarından sayısız yetenekli ismin çıkmış olduğu Artvin’in en bilindik ünlülerini sizler için derledik, buyursunlar. 

Kazım Koyuncu

İlk olarak ondan bahsetmezsek olmazdı. Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi rahmetli Kazım Koyuncu Artvinlidir. Şarkılarıyla, efendi kişiliğiyle ve güler yüzüyle kendini tüm Türkiye’ye sevdirmeyi bilmiş olan usta şarkıcı Koyuncu 33 yaşındayken hayata gözlerini yummuş ancak ardında her daim hatırlanacak eserler bırakmıştır.

Şevket Çoruh

Soyadını bile buranın coğrafyasından alan Arka Sokaklar dizisinin Mesut Komiseri, tiyatrocu Şevket Çoruh da Artvin’in yeteneğiyle kutsadığı bir başka ismidir. Ayrıca belirtmek isteriz ki tuluat sanatının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden olan Çoruh, Türk tiyatrosunun en büyük simgesi ‘Kavuk’un günümüzdeki temsilcisidir. Son olarak belirtelim ki ‘Fes’ de kendisindedir. 

Niyazi Koyuncu

Merhum Kazım Koyuncu’nun kardeşi olan Niyazi Koyuncu da Artvin’in ünlü ses sanatçılarından biridir. Ağabeyinin izinden giderek Karadeniz müziğini tüm Türkiye’ye hatta dünyaya duyurma ve sevdirme ilkesini benimsemiştir.

Cengiz Kurtoğlu

Fantezi-Arabesk müzik tarzının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan Cengiz Kurtoğlu da Artvin’in tabiat ana hediyesi topraklarından yetilerini almış usta bir müzisyen, piyanist ve şarkıcıdır.

Nejat Alp

Türkiye’ye taverna müziğini sevdiren, yüzünden gülümsemesi hiç mi hiç eksilmeyen sanatçımız Nejat Alp de Artvin’in havasını ve suyunu damarlarında taşıyan güzide isimlerimizdendir.

İlhami Atalay

Boşuna demiyoruz bu şehrin doğal güzelliği insanı sanatçı yapar diye. Buyursunlar, karşınızda yetenekli mi yetenekli bir ressam; İlhami Atalay. İngiltere, İspanya, Fransa ve İsviçre’de resim, duvar halısı ve tekstil objeleri hakkında incelemeler bile yapmış ismin aynı zamanda sayısız sergisi de vardır.

Sinan Meydan

Aslen bir tarihçi olan ancak bugün hem yazarlık yapan hem bir yayınevi sahibi olan hem de bir gazete bünyesinde çalışmalarını sürdüren 10 parmağında 10 marifet isim Sinan Meydan da Artvinlidir.

Ayşegül Yılmaz

Aradan 10 yıl geçmesinin ardından ikincisi yapılan televizyon tiyatrosunun ikinci dönem oyuncularından olan Ayşegül Yılmaz, bugün tüm Türkiye’nin komedi dalında en çok beğenilen skeçlerini sergileyen güzeller güzeli Arhavili hanımefendimizdir.

İbrahim Selim

Yıllar boyu oyunculuk yapan, bugünlerde ise sosyal medyada çektiği program videoları ile konuşulan ve çokça da sevilen tiyatrocu İbrahim Selim, günümüz Türkiye’sinde fazlasıyla bilinen ve çabaları takdir edilen isimlerden biridir.

Resul Dindar

Karadeniz müziğinin günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden biri olan, özellikle samimiyetiyle ve sesindeki ahenkle fazlasıyla sevilen 1982 doğumlu Resul Dindar da Karadeniz’in incisi Artvin’in simgesi ünlülerimizdendir.

Yorumlar

  • nbbgE5SS4wSn
    18.11.2023 17:36

    Beyazıt Öztürk

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler