Artvin'in Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Artvin'in Doğal Güzellikleri

Artvin'in Doğal Güzellikleri

Unutmamalı ki Artvin biyosfer rezerv alanı olan bir şehir. Buna bağlı olarak da Karadeniz’in gözbebeği konumunda. Biz de bu doğal güzellikleriyle meşhur şehrin bizi en çok mest edenlerini sizler için derledik. Lafı uzatmadan geçelim hemen listemize, buyursunlar.


Macahel

Tam altı köyden oluşan Macahel bölgesi, Türkiye’nin el değmemiş ormanlarından oluşan en bol oksijenli yeridir. Kabul, bölgeye ulaşım birazcık zor ama doğanın üzerinize bir battaniye gibi örtüldüğünü hissettiğiniz bu tabiat harikası yer görüp görebileceğiniz doğal güzelliklerin çok üzerinde.


Şavşat Karagöl

Köknar ormanlarının arasındaki gizliliğiyle çekiciliği en üst safhada olan bu ihtişam kaynağı ilk görüşte insana kendini İsviçre’de gibi hissettirse de Türkiye’nin tabii güzelliklerinin ne denli muazzam olduğunu kanıtlıyor. Etrafında pek çok yürüyüş yolunun da olduğu bu dinginlik mekanı sizi de kendine hayran bırakacak.



Borçka Karagöl

Bir heyelan gölü olan Borçka Karagöl “cennet mekan” unvanıyla anılan, güzelliğiyle Şavşat Karagöl ile ezelden bu yana tatlı bir çekişme içerisinde olan muazzamlıktadır. Kendi kendinize “Acaba şu anda huzur içinde uyurken çok güzel bir rüya mı görüyorum?” diye soracağınıza emin olduğumuz Borçka Karagöl’de doğanın sanatına karşı şapka çıkartacaksınız.


Barhal Çayı

Altıparmak Çayı olarak da bilinen Barhal Çayı, Artvin-Yusufeli’nin en güzel yeridir. Sportif ziyaretçilerin de eğlence ve spor ihtiyaçlarını karşılayan çayda kanoyla gezebilir ya da rafting yapabilirsiniz. Yüksek dağlarla çevrili olan çay Kaçkar Dağları’nın güney yamaç kısmından başlayarak bir vadiye ve oradan da Çoruh Nehri’ne doğru uzanan yolculuğunda Kraliçe Elizabeth gibi sevenlerini selamlarmışçasına akışını sürdürür.


Karçal Dağları

Gürcistan ile Türkiye arasında doğal bir sınır oluşturan Karçal Dağları, zengin bitki örtüsü ve yemyeşil görüntüsüyle oldukça ihtişamlı bir yapıya sahiptir. Buzul ve buzul göllerine de ev sahipliği yapan Karçal Dağları, yabani hayat zenginliği ve endemik bitkileriyle de dikkat çeker. Burası ayrıca trekkingciler için bulunmaz Hint kumaşı niteliğindedir.


Papart Vadisi

Sayısız kuş türü ve bitki çeşitliliğiyle Şavşat’ın zarafet içeren narin güzelliğini en çok yansıtan vadi, fotoğraf çekmek isteyenlere her bir santimetrekaresinde kartpostal tadında kareler verir. Türkiye’nin Karadeniz bölgesi içerisindeki turizmi için de en önemli noktalardan biri olan Papart Vadisi, Artvin’e gelenlerin daha sonra içlerinde ukde olarak kalacağını bildiklerinden uğramadan dönemediği doğal güzelliklerin başında gelir.


Çamburnu Tabiat Parkı

Hopa ilçesinde yer alan bu park sahile doğru açılan yolunun sağ ve sol yanını kaplayan sarı çamlarla sizi farklı bir alemin kapısından içeriye giriyormuş gibi hissettirecek. Neredeyse el değmemiş ve kesinlikle bozulmamış bir doğal güzelliğe sahip olan Çamburnu Tabiat Koruma Alanı’nın huzurlu ve mistik hissi sizi de içine alacak.


Mençuma Şelalesi

Doğu Karadeniz’in en büyük şelalesi olma özelliğine sahip Mençuma, Arhavi’nin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerinin başında gelir. Yerli halkın anlatılarına göre suyunun şifa getirdiğine bile inanılan Mençuma Şelalesi’nin fiziksel bir şifa verdiği konusunda kesin bir yargı verilemese de ruhunuzun şifacısı olacağına garanti ederiz.


Yıldız Gölü

Şehirlerin gürültülü ve kalabalık ortamlarından sıkılıp doğa ile baş başa kalmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliği taşıyan Yıldız Gölü’nün güzelliğini görünce gözlerinize inanamayacaksınız!

Yorumlar

  • rumeysacakmakk
    29.03.2023 09:07

    Artvin doğasıyla şelaleriyle ruhunuzu bedeninizi dinlendire bileceğiniz yerlerden biri.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler