Artvin'e Gitmek İçin Nedenler - GeziBilen

Artvin'e Gitmek İçin Nedenler

Artvin'e Gitmek İçin Nedenler

Gitmeme gibi bir şansınız olmaz çünkü bu şehir özellikle doğal güzellikleriyle kendine çeker sizi. İşte Artvin'e gitmek için nedenler!


Şavşat Karagöl

Bir neden sıralaması yapılacaksa bunun ilk nedeni kuşkusuz Şavşat Karagöl olur! şimdi ilk olarak BilenBilir, Artvin’in her metrekaresi ayrı güzellikte bir kartpostal mekan gibidir. Hele Şavşat Şelalesi… Anlatmaya kelimeler yetmez ama her sabah böyle bir güzelliğin yanı başında uyanmayı kim istemez ki?!

Yurt Dışı Kolaylığı

Canınız mı sıkıldı kaç bakim Gürcistan’a. Kısacık sürede azıcık bir mesafeyle nasıl da büyük kültür değişimi yaşıyorsun bir gör bakalım. Evet, Gürcistan’dan bahsediyoruz. Döneminden dönemine değişiyor ama öyle zamanlar oluyor ki Gürcistan’da ülke vatandaşlarından çok Türklere denk geliniyor.

Laz Böreği

Aman kimse bana demesin ki ben bunu evde de yapar yerim. O iş öyle olmuyor, her şey yerinde güzel. Yedikçe yedirten laz böreği için bile Artvin'e gitmek mümkündür.

Tulum Sesleriyle Dolu Sokaklar

Kulağınızı dört açın! Bu şehrin sokaklarında gezinirken her an bir yerlerden tulum seslerine denk gelebilirsiniz! Bu kendi tabiatı gibi doğal, sanki kendiliğinden oluşan müziğin güzelliğini kim bırakabilir ki?! Hem istediğiniz anda horon tepmeye de başlayabilirsiniz. Burada kimse sizi yadırgamaz, hele ki böyle bir konuda. Merak etmeyin yani. 

Denizin Tazeliği

Artvin’deki deniz ürünü tazeliğini başka hiçbir yerde bulamazsınız baştan uyaralım. Her istediğinizde mis gibi tazecik deniz ürünlerini tüketebileceğiniz bu güzeller güzeli şehre giderken dönmemek isteyeceğinizi unutmayın. 

Artvin’in Simgesi: Çayın Demlisi

Yalnızca kafiyeli olsun diye demediğime yemin edebilirim. Bu şehrin simgelerinden biri de demli mi demli siyah çayı. Onu toplayan güzelim Karadeniz insanının güler yüzlü ve pire gibi çalışkan hali size de burayla bir olmuş hissi verecek.

Dilediğinizde Denizin Tadını Çıkarabilirsiniz

Bu şehrin havası hiçbir zaman öyle vıcık vıcık nemli bir sıcaklıkta olmuyor zaten ama yine de yazın tatlı meltem esintileri arasında Hopa’daki Kopmuş Plajı’nda denize girmenin tadı bir başka.

Her Türlü Kültür Bir Arada

Tarihi geçmişi dolayısıyla sayısız kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış Artvin’in birbirinden farklı ve ihtişamlı tarihi yapıları bu şehrin en güzel ögelerinden biri.

Yorumlar

  • rumeysacakmakk
    29.03.2023 09:12

    Doğası için tabiki 🌲🌿❄️

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler