Antalya'ya Gitmek İçin Nedenler - GeziBilen

Antalya'ya Gitmek İçin Nedenler

Antalya'ya Gitmek İçin Nedenler

Akdeniz’in başkenti Antalya; yılın neredeyse sekiz, hatta dokuz ayı boyunca deniz, güneş, kum mucizesini misafirlerine tüm güzelliğiyle sunuyor sunmasına ama bu muazzam şehir yalnızca bundan ibaret değil! 2020 yılının Patara Antik Kenti seçilmesiyle de kentin yüzyıllar önceki tarihine de vurgu yapılan bu muazzam şehre daha önce gelmediyseniz hemen yola çıkın, daha önce geldiyseniz de bir de bizim rotalarımız aracılığıyla yeniden keşfedin!

Antalya’yı görenler biliyor da bilmeyenler için biz yine de madde madde yazalım bu şehre neden gelinmesi gerektiğini.

  • Mart ayında sezonu açılan Antalya’nın, Aralık ayının sonuna kadar plajları da kalabalıktır, otelleri de genel itibarıyla doludur. Özel ince kumlu plajları ile dünyanın en özel sahillerine sahip olan bu şehrin denizi de akvaryum gibi...
  • Kıyı turizminde dünyanın en ünlü plajları arasında yer olan onlarca plaj burada! 640 kilometrelik sahil boyunca Kleopatra Plajı, Kemer Plajı, Doğu Plajı, Konyaaltı Plajı, Ulaş Plajı, Sorgun Plajı ve daha birçok plaj bu şehirde!
  • Antalya, dünyanın en çok turist çeken birkaç şehrinden biri olduğu için yüzde 100 doluluğa ulaştığı günlerinde dahi süper lüks otellerden her zevke ve her bütçeye göre birçok tatil köyü ve pansiyon seçeneğine sahip.
  • Yıllardır deniz, kum tatilinin gölgesinde kalan bu tarihi kent, aslında milattan önce yaşayan insanları ağırlayan çok önemli bir konumda… Böylesine antik kentlerin keşfedildiği daha kaç şehir olabilir ki: Patara Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Attaleia Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti, Perge Antik Kenti, Side Antik Kenti, Ksanthos Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Syedra Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Limyra Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti…

Peki, Yalnızca Antik Kent mi? Ya Mağara ve Şelaleler?

Konakaltı Mağarası, Karain Mağarası, Damlataş Mağarası, Altınbeşik Mağarası, Dim Mağarası, Yalan Dünya Mağarası, Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi, Manavgat Şelalesi, Sapadere Şelalesi, Değirmendere Şelalesi, Uçansu Şelalesi…

  • Antalya’da hep otellerde konaklayıp buranın yöresel lezzetlerini tatmadan dönmek olur mu? Susam ve tahinin bolca kullanıldığı özel Antalya mutfağının meşhur Toros salatasını, Finike tatlısını, kabak çiçeği dolmasını; hibeş, laba, çiğirdik, bergamotlu çay ve saymakla bitmeyecek birçok özel lezzet bu şehre özel!
  • Antalya’da denizin üstü kadar denizin altında da hazineler var. Nefesinizin kesileceği muhteşem bir denizaltı dalışına hayır denmez!

Eğlenceli tekne gezilerinin yanı sıra Antalya plajlarında gün boyunca uzanıp kulaklığınızı takıp, kitap okumanın keyfi paha biçilemez.

  • Antalya, hareketli ve gözde bir tatil cenneti olduğundan gece hayatı da oldukça renkli ve eğlenceli. Bu şehirde hayat 7/24 devam ediyor.
  • Burada Noel Baba’nın bu şehirde doğduğu söyleniyor. Artık bu sene dileklerinizi yazmak yerine, bizzat doğduğu antik kenti gezerken kendisine söyleyebilirsiniz.

Yorumlar

  • furkanakay
    20.06.2022 13:48

    Akdeniz mutfağı demek balık demek zeytinyağı demektir 🤤

  • fatmahnterr
    05.05.2023 11:03

    Tatil yapmak tarihi yerleri gezmek demek.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler