Başkent Ankara'nın Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Başkent Ankara'nın Doğal Güzellikleri

Başkent Ankara'nın Doğal Güzellikleri

Tamam, kabul ediyoruz. Türkiye’deki her şehir birbirinden kıymetli, birbirinden güzel ve birbirinden özel. Ancak Ankara başkent! O yüzden de o bir başka güzel. Ayrıca Ankara'nın doğal güzellikleri de azımsanmayacak kadar çok! Sizler için Ankara’nın doğal güzelliklerini derledik, buyursunlar.


Kuğulu Park

Evet, biraz klişe bir başlangıç oldu ama klişeler de zaten işledikleri için klişeleşmemişler midir? Neyse neyse soru yok, anlatıcı biziz. Açıkçası ne desek ne söylesek az kalır burası için. Kuğuların ahenkle dans ettiği parkta huzurun, en ihtişamlı fotoğrafların ve sakinliğin Ankara’daki adresi burası… Doğa ise doğa, güzellik ise en ala!


Eymir Gölü

Şehrin gürültüsünden, karmaşasından ve korna seslerinden uzaklaşmak isteyenlerin Ankara’daki bir numaralı tercihidir kendisi. İlkbaharda yemyeşil olan çevresindeki ağaçların ah bir de sonbahardaki o sarının en harika tonu yok mu… Göle düşen ağaçların gölgelerinde huzura doğru insanı götüren bir atmosferi olan Eymir Gölü’nün kenarında bir bardak çay içmenin keyfine diyecek yoktur. Sanki doğa ve güzellik kelimeleri burası için bir araya gelmiş gibi.


Gölbaşı

Doğal ihtişamının yanı sıra tarihi bir değere de sahiptir Gölbaşı. 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı’nda Moğol İmparator Timur’un ordularıyla saklandığı orman, Gölbaşı’nın etrafındaki ormandır. Buraya gelenler ister Ankara Savaşı’nı yad etsin isterse de bolca fotoğraf çektirsin ama mutlaka gelsin.


Ihlara Vadisi

Yürüyüş yolundan bisiklet parkuruna, dinlenme mekanlarından spor alanına kadar istediğiniz hatta istemediğiniz kadar çok alternatifin bulunduğu doğayla özdeş harika bir mekandır Ihlamur Vadisi. Oldukça fazla ayrıntıya sahip bu yerde tabiatın naif güzelliğini hissetmemek imkansız!


Uyuzsuyu Şelalesi

Genellikle kampçıların uğrak mekanı olsa da günübirlik geziler için de insanların gelmeden edemediği Uyuzsuyu Şelalesi’nde suyun dinlendirici ve huzur verici sesi anlatmakla betimlenecek gibi değil! İhtişamlı bir mekan, doğanın kalbi diye bile adlandırılabilecek bir yer görmek isteyenlerin vazgeçilmez mekanıdır burası.


Daha sayamadığımız tonlarca yer var Ankara’nın doğal güzelliğini ayaklar altına seren. Biz birkaç tanesini anlattık, geriye kalanlar rotalarımızda.

Yorumlar

  • muratball
    23.03.2023 08:10

    Ihlamur Vadisi 👍🏼👍🏼👍🏼

  • s15Q3PUB
    18.10.2022 13:09

    Ihlara mı ıhlamur mu :)

  • zIsK11t7
    02.05.2022 08:43

    tamam

  • 9GFXlaPx
    20.07.2022 17:34

    ıhlamur vadisi

  • z14Mj0SJ
    18.07.2022 12:19

    Ihlara vadisi Aksaray'da 😉

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler