Şehrin Ünlüleri - GeziBilen

Şehrin Ünlüleri

Şehrin Ünlüleri

Sevdiğiniz, takip ettiğiniz sanatçıların Nevşehirlilerden oluşan harmonisine hoş geldiniz! Kimler kimler buralı değil ki… Köklerini, kültürünü ve benliğini aldıkları Nevşehir’in Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş isimlerine haydi birlikte bakalım.

Refika Birgül

19 Mayıs 1980’de İstanbul’da dünyaya gelen Yazar, Aşçı ve Youtuber Refika Birgül aslen Nevşehirlidir. Tam bir Anadolu sevdalısı olan ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı kendine amaç edinen Birgül, ilk olarak geliştirdiği tariflerden oluşturduğu kitaplarıyla tanınır. Kolay ve pratik yemek yapımını anlattığı ve Türk mutfağını Türk halkına yeniden anlattığı Yemek Okulu adlı Youtube kanalında 1.82 milyon takipçisi bulunur.

İclal Aydın

Türk edebiyatının son dönemlerinin en kaliteli kadın kalemlerinden biri olan İclal Aydın da Nevşehirlidir. 14 Eylül 1971 yılında doğan yazar, aynı zamanda oyunculuk kariyerine de sahiptir. 10 parmağında 10 marifet hanımefendimiz yazdığı şiir kitapları, seslendirdiği dinletiler ve yer aldığı film ile dizilerle Türkiye’nin en sevilen kadın sanatçıları arasındadır.

Cengiz Bozkurt

Bilin bakalım komedi dizileri ve filmlerinin aranan yüzü Cengiz Bozkurt nereli? Tamam tamam, o da Nevşehirli. 24 Aralık 1965 doğumlu olan usta oyuncu her ne kadar eski bir ODTÜ’lü olsa da oyuncu olmaya karar verdiği 1990 yılında fizik bölümünden istifa edip İngiltere’ye gider ve oyunculuk eğitimi alır. 14 yıl boyunca burada oyunculuk yapan Bozkurt, Türk halkına kendisini TRT 1 kanalında yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisindeki Erdal Bakkal karakteriyle tanıttı. Zaten usta bir oyuncu olduğu tartışılmaz bir gerçek olan Cengiz Bozkurt bugün Türk sinemasının komediden drama aranan yüzlerinden biri olarak mesleğine devam etmekte.

Fikret Otyam

2015 yılının 9 Ağustos’unda kaybettiğimiz ünlü ressam ve gazeteci Fikret Otyam da Nevşehirli sanatçılardan… 19 Aralık 1926 yılında doğan Otyam, hayatı boyunca Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarla yaptığı röportaj çalışmalarıyla tanındı. Ressamlığı da oldukça büyük övgülere mazhar olan Otyam tualine de yine Anadolu insanını taşıdı. Hayatı boyunca sayısız ödül alan, beş fotoğraf sergisi dört de resim sergisi açan Fikret Otyam, 1952 yılında çıkan Toprak adlı filmin de senaristliğini üslenmiştir. Yaptığı röportajlardan 20 tane kitap çıkartılmış olan Otyam’ın aynı zamanda Mayın adından bir tiyatro oyunu ve beş adet çocuk kitabı da vardır.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler