Mardinli Ünlüler - GeziBilen

Mardinli Ünlüler

Mardinli Ünlüler

Gerek oyunculuğu gerekse ses sanatçılarıyla Mardinli ünlülerimizi merak edenler buraya… Bu eşsiz topraklarla bağı olan ve ünü ülkemizi de dünyayı da saran isimleri sizler için sıraladık.

Sermiyan Midyat

Sermiyan Midyat 2 Aralık 1974, Ankara’da doğmuştur ancak anne ve babası Mardinlidir. 1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro’da Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz’den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat; 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde akademik tiyatro eğitimi görmüştür. 1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde üç yıl okuduktan sonra ayrılarak İşletme Fakültesi’ne geçiş yapmıştır. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yapmıştır. Daha sonra Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay gibi ustalarla çalışmıştır.

Murat Yıldırım

Murat Yıldırım, 13 Nisan 1979 tarihinde Konya’da dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası aslen Mardinli olan Murat Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezundur. Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve üç yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. Televizyonda ilk oyunculuk deneyimini 1999 yılında yayınlanmaya başlayan Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da ikinci evliliğini yaptı.

Sultan Kösen

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre 2 metre 51 santimetre boyu ile dünyada yaşayan en uzun insanıdır. Sultan Kösen, 10 Aralık 1982 tarihinde Mardin, Derik İlçesi Alibey Köy, Dede Mezrası'ndaki baba evinde doğmuştur. Annesinin adı Cemile Kösen, babasının adı Abdulkadir Kösen’dir.

Meltem Miraloğlu

Aslen Mardinli olan Meltem Miraloğlu, 13 Ocak 1987'de Diyarbakır'da dünyaya geldi. Çocukluğundan beri oyunculuğa ilgili olduğunu söyleyen Miraloğlu, Müjdat Gezen Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. İlk olarak “Hayatı Çalınan Çocuklar Sosyal Sorumluluk Projesi” reklam filminde oynadı. Daha sonra ise “Hayat Devam Ediyor” adlı dizide oynadı. Meltem Miraloğlu, 2016 yılında oyuncu ve yönetmen Tayfur Aydın ile evlenmiş ve 2017 yılında sessiz sedasız boşanmıştı.

Berdan Mardini

Zaman zaman medyada yer alan haberlerle gündeme gelen ses sanatçısı Berdan Mardini’nin anne ve babası Mardinli. Ancak kendisi 5 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Diyarbakır'da başladığı ilkokul eğitimine Isparta'nın Gelendost ilçesinde devam eden Berdan Mardini, o yıllarda tiyatro ve müzik gibi faaliyetlere ilgilendi, ses yarışmasına katıldı. Babasının emekli olmasından sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen Mardini, lise eğitimini İstanbul Avcılar'da Süleyman Nazif Lisesi'nde sürdürdü. Üniversite sınavlarını kazanamayan Berdan Mardini, babasının açtığı tekstil atölyesinde çalıştı. Burada iki yıl boyuncu çeşitli pozisyonlarda çalışmasının ardından bağlama kursuna başlayan Berdan Mardini, tesadüf eseri bir eğlence mekanından şarkı söylemesinin ardından müzik dünyasına adım atmış oldu.

Melih Selçuk

7 Şubat 1984 tarihinde Mardin'de Kızıltepe'de doğmuştur. Türkçe'yi ilkokulda öğrendi. Ortaokul bittikten sonra Gaziantep Fen Lisesi'ni kazanıp yatılı olarak okudu. İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Melih Selçuk, Üniversitede okurken kantinde gördüğü bir ilan ile başvurduğu zaman Semih Kaplanoğlu'nun 2008 yılında yaptığı "Süt" filmine başrol oyuncusu olarak seçilmiş. Başak Köklükaya ile başrolde oynadığı bu ilk filminde 16’ncı Adana Altın Koza Film Şenliği’nde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Melih Selçuk, 2015 yılında başrollerini Ahmet Saraçoğlu, Ayfer Dönmez ve Haldun Boysan ile paylaştığı 'O'nun Hikayesi' filminde Salih karakterini canlandırdı.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler