Üsküdar'ın Gözbebeği Kuzguncuk’un Huzur Durakları
Üsküdar'ın Gözbebeği Kuzguncuk’un Huzur Durakları

Üsküdar'ın Gözbebeği Kuzguncuk’un Huzur Durakları


Huzur denilince akla ilk Ahmet Hamdi Tanpınar‘ın Huzur romanı, sonra ise Kuzguncuk gelir. Çünkü Kuzguncuk, Üsküdar ilçesinin huzur dolu boğaz semti olarak bilinir. Bozulmamış dokusu ve tarihi yapılarıyla, güleryüzlü insanlarıyla sizleri dingin bir yolcuğa çıkarır. Her sokağında, her köşesinde yaşamın dinginliğini iliklerinize kadar hissedersiniz. Bunların yanı sıra Kuzguncuk üç dinin buluşma noktasıdır. Farklı kültürlere, Oktay Rifat, Can Yücel, Rıfat Ilgaz gibi şair ve yazara ev sahipliği yapmıştır. 

Kuzguncuk sokaklarında gezerken Can Yüceli’in “Ben Kuzguncuk’ta yeşil bir dal buldum, ona tutundum / Kuzguncuk’ta oturuyorum; martılarla aynı katta” dizelerini yaşarsınız. Yaşama daha sıkıca tutunmanın,  bunca telaşın, endişenin içinde omuzlarınıza binen yükleri atmanın, göğe huzurla bakmanın durağıdır Kuzguncuk.

Günümüzde herkesin bir telaşı, koşturmacası var; herkes bir yerlere yetişmek zorunda, yokuşlarda bile durup nefes almaya vakitleri yok. Bütün bu kargaşanın içinde bir huzur durağı aranıyor. İşte bu anlarda rahat nefes almanız için Kuzguncuk’un huzur durakları listesini hazırladık. Hadi gelin beraber huzur duraklarını keşfedelim!


1) Kuzguncuk Çınaraltı Cafe 

Çınar ağacının gölgesinde ferah bir nefes alıp, boğaza karşı çayınızı yudumlarken huzurun sizi sarmaladığını farkedersiniz. Her mevsim gidebilecek bir yer olup yağmurlu havalarda kapalı alanda da huzurla çay molası verebilirsiniz. Yağmurlu havalarda ayrı güzel olduğuna şahit olduk. Çayın sıcağı, cama vuran yağmur damları sanki birer birer kötü hissiyatları alıp denize döküyor.  

Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Caddesi 3/A 34672 

Üsküdar/ İstanbul

Telefon: (0216) 310 40 03


2) Nail Kitabevi

19. yüzyıldan kalma tarihi binada hem kitapevi hem yayınevi hizmeti veren Nail Kitabevi, Kuzguncuk’taki en huzurlu mekânlardan biridir. Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Nail Kitabevi üç katlıdır. İçeriye girdiğinize kahve ve kitap kokusu sizi karşılar. İkinci kata çıkarken Ahmet Haşim’in ‘ağır ağır çıkacaksın bu merdivenler’ mısrasını işitirsiniz. İkinci katta özenle yerleştirilmiş kitapların ortasında uzun bir masa yer alır. Bu masa “Edebiyat Sohbetleri”ne ev sahipliği yapıyor. Böylesi bir ortamda kitaplarla yolculuk yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamıyorsunuz.  “Güzel semtte, güzel edebiyat, güzel kahve eşliğinde”sloganıyla Kuzguncuk’un huzur simgesidir. Henüz keşfedemediyseniz yolunuz Kuzguncuk’a düştüğünde kapısından içeri girmenizi öneririz. 

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Caddesi, No:32, 34674 Üsküdar/ İstanbul 

Telefon: 0216 391 10 70 


3) Galette Kuzguncuk

Galette Kuzguncuk, Gamze Hanım’ın işlettiği, ruhunuzu huzurla doyuran ve damağınıza lezzet şöleni yaşatan bir yerdir. Galette Kuzguncuk, küçük bir mekân. Sıcak ortamıyla Kuzguncuk’un huzur duraklarındandır. Kahvaltıdan, akşam yemeğine birbirinden lezzetli çeşitleriyle Kuzguncuk’ta müdavimi olacağınız bir mekândır. Galette’de çölyak ve gluten hassasiyeti olanlar için glutensiz yiyecekler vardır. Galette’nin tatlıları, cheesecake ve özelikle limonlu haşhaşlı kekleri parmak yediren cinstendir. Sizin için deneyimledik, Kuzguncuk’a yolunuz düşerse uğramayı unutmayınız.  Haftanın her günü 08.30-22.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Caddesi, No:45, 34674 Üsküdar/ İstanbul

Telefon: (0216) 334 03 94 

 

4) Püruze Caffé

Kuzguncuk’ta Püruze Caffé kafa dinlemeye, huzur içinde hayata mola vermek için gidilen yerlerden birisidir. Huzurlu hafta sonları için ideal bir kafedir. Kapıdan içeri girdiğinizde sizi günebakan çiçeğiyle karşılar. Hayata başka bak, iç bir latte mottolarıyla sizi farkındalık dolu zaman geçirmenize yardımcı olur. Fransızca şarkılar, harika atmosfer eşliğinde kendinizi huzur rüzgârına bırakmak istiyorsanız Püruze’ye gitmelisiniz. Çalışma saatleri her gün 09.00- 23.30’dur.

Adres: Kuzguncuk Mah, İcadiye Cd. No: 33/A, 34674 Üsküdar/İstanbul

Telefon: (0216) 310 15 35


Yazan: Nilda Paşaoğlu

Yorum Yap
GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler