Rotayı Yaratıcılığa Çevirmek: Üsküdar’daki Yaratıcı Çalışma Alanları - GeziBilen

Rotayı Yaratıcılığa Çevirmek: Üsküdar’daki Yaratıcı Çalışma Alanları

Rotayı Yaratıcılığa Çevirmek: Üsküdar’daki Yaratıcı Çalışma Alanları

“İleri gitmeye devam edeceğiz, yeni kapılar açacağız, yeni şeyler yapacağız; çünkü bizler meraklıyız ve merakımız bizi yeni yollara götürüyor.” Walt Disney’in bu sözünü benimseyerek rotamızı Üsküdar’da bulunan yeniliğin ve üretkenliğin mekânlarına çevirdik. Üsküdar’da birçok kafe, kütüphane, ders çalışmak isteyen öğrenciler mekânlar bulunuyor ama biz bugün iki mekânı ele aldık. Haydi gelin beraber Üsküdar’daki bu iki yaratıcı çalışma alanını keşfedelim!


1) Nevmekân Sahil

Nevmekân Sahil, yaratıcılığı artıran üç ögenin (hafif müzik, sessizlik, loş ışık) bulunduğu bir yerdir. Hayat boyu öğrenmeyi yaşam felsefesi haline getirenlerin, bütün engellere rağmen üretmekten vazgeçmeyenlerin yüzünü güldüren bir mekândır. Üniversite öğrencilerinin vize, final sınavları zamanında sabaha kadar açık olup çay, kahve, çorba ikram uygulaması olan Nevmekân Sahil öğrencilerin göz bebeğidir. Klasik yerlerden, kütüphanelerden oldukça farklıdır. Olanaklarıyla araştırmacıların beklentisi karşılar, dingin bir şekilde çalışma imkânı sunar. Bu dinginlik sizi üretkenliğe sürükler, son derece verimli çalışarak yaratıcılığın etkisini hissedersini. İki kattan oluşan yapının üst katında araştırmaya yönelik kitaplar, alt katında Türk edebiyatı, dünya edebiyatı, şiirler, romanlar, denemeler vardır.

Nevmekân Sahil, saat su gibi geçti deyimin vücut almış halidir. Burada özgün sanatçının katkılarıyla hazırlanan karma sanat sergisi “Yaz Vakti”ni gezebilirsiniz. Sergilerde hat çalışmalarına rastlaşırsınız.

Nevmekân Sahil’e ulaşım oldukça kolaydır. Kuşkonmaz Camii’den Rum Mehmet Paşa Camii’ne giderken yanından geçersiniz. Sahilde Kız Kulesi’ne doğru yürürken yine görürsünüz. Marmaray Üsküdar Durağı, Üsküdar Metro Durağı ya da Üsküdar İskelesi’ne çok yakın bir güzergâhtadır. Haftanın yedi günü 10.00- 23.00 arasında gidip kitap okuyabilir, ders çalışabilir, sınav maratonunuza esenlik katabilirsiniz. Ayrıca kitap üyelik, ödünç/iade işlemlerinizi 10.00- 18.00 saatleri arasında yapabilirsiniz. Üretkenliğiniz kendiliğinden arttığına ve daha uzun süre çalışabileceğinize şahit olmak için mutlaka Nevmekân Sahil’e gitmelisiniz.


2) Nevmekân Selimiye

Nevmekân Selimiye eski bir hamama yapılır. İlk zamanlar Sultan III. Selim tarafından Selimiye Kışlası olan yapıyı 1800-1801’de Nizam-ı Cedid askerleri kullanır. Tarihi Selimiye Hamamı olarak bilinen yapı, Üsküdar Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarından sonra Nevmekân Selimiye adını alır.

Öğrencilerin yanı sıra sevdikleriyle muhabbete gelenlerle günün ilk saatlerinde dahi dolu bir yerdir. Büyük Selimiye Camii ile komşudur. İyi peki nasıl gideceğiz diyorsanız ulaşımı sizi yormaz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Harem’den geçen herhangi bir toplu taşımayı kullanarak Harem’de inip 10 dakikalık yürüyüş sonrası Nevmekân Selimiye’ye ulaşabilirsiniz. Araçla gidecek olanlar da meraklanmasınlar otopark sıkıntısı yaşamayacaklardır. Nevmekân Selimiye’ye çalışmak için gittiğinizde “Hamam Koleksiyonu” eserlerini inceleyebilirsiniz. (Ufuk açıcı oluyor bizden söylemesi.) Haftanın her günü 08.00- 23.00’da gidip çalışabilir, yaratıcı çalışmalar yapabilirsiniz.


Yazan: Nilda Paşaoğlu

Yorumlar

  • gCA5ErJhBB5W
    13.04.2024 09:30

    Morning

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler