İstanbul’un Doğal Güzellikleri - GeziBilen

İstanbul’un Doğal Güzellikleri

İstanbul’un Doğal Güzellikleri

Bilenler bilir, İstanbul her haliyle güzeldir. Tarihi dokusu ise ihtişamın ta kendisidir! Peki ya doğal güzellikleri nelerdir? İşte bu soruya cevap niteliğinde bir yazı hazırladık sizlere. Buyurun, hemen başlayalım.

Polonezköy

Burası hem İstanbul’da hem de İstanbul’dan uzakta! Tertemiz havası, mis gibi tabiatı, yemyeşil bitkileri ve daha sayılamayacak kadar güzelliğiyle dillere destandır Polenezköy. İsmi birazcık farklı gelse de aslında Türkiye’deki Polonyalıların yaşadığı bölge olması sebebiyle bu adı almıştır. 

Güvenin bize, bir kez gittiniz mi bu güzeller güzeli yere, müdavimi olacaksınız deyim yerindeyse.

Emirgan Korusu

Şehirden uzaklaşmak istemeyenlere en güzel alternatiflerden biridir Emirgan Korusu. 2006’dan beri düzenlenen lale festivalleri, içerisinde barındırdığı Sarı, Beyaz ve Pembe isimli köşkleri ve 47 hektarlık alanıyla şehrin göbeğinde olmasına rağmen sizi çok farklı yerlerde hissettirir burası. Bizden söylemesi, görmeden etmeyin.

Belgrad Ormanı

“Orman mı? İstanbul’da orman mı kaldı canım?” dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak 2 bin 500 farklı bitki çeşidinin 200 kadarı endemik olan İstanbul’un pek tabii hala dillere destan doğal güzellikleri ve doğal olarak Belgrad Ormanı bugünlere ulaşmayı başarmış resmen bir tabiat harikasıdır. Doğa ananın hediyesi olan bu güzellik, aynı zamanda İstanbulluların da kaçış noktaları arasında yer alır.

Atatürk Arboretumu

Pek çok çeşitli ağaç ve ağaççıklardan oluşmuş bir botanik bahçedir Atatürk Arboretumu… Rengarenk ağaçlar, güzeller güzeli çiçekleri, üç adet yapay gölü ve daha nice sayısız güzelliğiyle adeta bir bitki müzesidir burası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum gününe denk getirilmesi sebebiyle bu ismi alan yerin yapımı ise tam 33 yıl sürmüş. Yani baştan söyleyelim. Buradaki kadar çok bitki çeşitliliğini başka yerde bulamazsınız. Bu yüzden de doğal güzellik deyince yazımıza özellikle eklemek istedik.

Daha neler neler var… Ağva’daki Kilimli Parkur’dan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na, Pendik’teki Gözdağ Korusu’ndan Ümraniye’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne kadar İstanbul’u İstanbul yapan pek çok doğal güzellik mevcut… Biz en çok tercih edilenlerini seçtik bu yazımızda sizler için. Umarız bu yazımızda yer alan yerlerin her birini deneyimlerken rotalarımızdan faydalanırsınız. İşte tamam, kendi yazımızda kendi reklamımızı da yaptığımıza göre yazımız sonlanmıştır. İstanbul’la ilgili diğer blog yazılarımıza da bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Yorumlar

  • RevK2WXt
    15.08.2022 07:46

    Nasil gidilir

  • ardacetinkaya
    05.05.2023 14:26

    Polanezköy havası ve doğası Harika

  • gunessygz
    22.03.2023 10:25

    Belgrad ormanında sabah koşusu on numara olur…

  • mMF8jiEH
    09.07.2022 09:52

    polonezköy'de 3 gün tatil yapılacak yerler

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler