İstanbul’un Çalışma Alanları: 7 gün 24 Saat Açık Kütüphaneler - GeziBilen

İstanbul’un Çalışma Alanları: 7 gün 24 Saat Açık Kütüphaneler

İstanbul’un Çalışma Alanları: 7 gün 24 Saat Açık Kütüphaneler

Araştırmacılar, tez yazanlar, kütüphane kaynaklarını kullanarak okuma edinimine devam edenler, YKS, KPSS, YDS, TUS sınavlarına hazırlanlar kütüphane ne zaman kapanacak endişesi yaşamayacağınız yeni nesil kütüphanelerden 4 tanesi sıraladık. Bu kütüphanelerin bazıları ücretsiz çay, çorba, kek ikramı sunmaktadır. İşte sabaha kadar sessizce çalışabileceğiniz İstanbul’un 7 gün 24 saat açık kütüphaneleri…


Afife Batur Kütüphanesi

İstanbul’un yeni çalışma alanı Afife Batur Kütüphanesi 10 bin kitaplık seçkiyle kitapseverler için haftanın her günü 24 saat açıktır. Genel kültür, sanat, bilim, tarih, araştırma, inceleme, kent çalışmaları, ekoloji, mimarlık, felsefe, sosyoloji gibi farklı alanlarda nitelikli yayınları vardır. Akademisyenlerin, öğrencilerin, araştırmacıların, bibliyoterapistlerin ve kitaplarla zamanı geçirmeyi sevenlerin yeni okuma durağıdır. Dijital arşiv bölümünü içeren sessiz çalışma alanını da vardır. Tüm destek ve konforu sağlayan Afife Batur Kütüphanesi Kadıköy’de bulunan Müze Gazhane’dedir. Çalışırken yorulduğunuzda kahve molası verebileceğiniz, kısa yürüyüş yapabileceğiniz alanları da vardır.


Haluk Dursun Kütüphanesi

Üsküdar’ın yeni okuma durağı Haluk Dursun Kütüphanesi, Üsküdar Belediyesi’nin giriş katındadır. 7 gün 24 saat araştırmacıların, öğrencilerin, sınavlara hazırlananların hizmetine açılmıştır. Üsküdar Belediyesi tarafından açılan Haluk Dursun Kütüphanesi’nde 40 bin baskılı 25 bin dijital kitap bulunur ve 200 kişilik çalışma alanına sahiptir. Üstelik kütüphanenin olanaklarından yararlanmak için öğrenci olma şartı yoktur. Fakat kitap almak isterseniz üye olmanız gerekir. Bunun için de kimliğinizin yanında olması yeterlidir. Verimli çalışma saatleri geçirmek isteyenler mutlaka uğramalıdır. Kütüphanede çalışırken çay molası vermek isterseniz kütüphanenin dışına çıkmanıza gerek yoktur. Peki, Üsküdar’da yeni açılan Haluk Dursun Kütüphanesi’ne nasıl mı gidilir? Meraklanmayın, ulaşım çalışma azminizi kırmayacak çünkü Üsküdar Meydanı’ndan yürüyerek 10 dakikada kütüphaneye ulaşabilirsiniz.


Fatih Merkez Kütüphanesi

İstanbul Fatih’te huzur içinde çalışmalarınızı yapabileceğiniz Fatih Merkez Kütüphanesi İstanbul’un hiç kapanmayan yeni kütüphanelerindendir. Vatan caddesi üzerinde Fatih Belediye Başkanlık Binası içindedir. 7 gün 24 saat 40 binden fazla kitap, 50 bilgisayar, seminer ve sergi salonuyla aynı anda 400 öğrenci ve kitapseveri ağırlar. Fatih Merkez Kütüphanesi’nin kartlı geçiş sistemi vardır. Bu sistemleri sayenizde molaya çıktığınızda yerinizi kimse alamaz. 1 saatlik uzun mola hakkınızı endişelenmeden kullanabiliyorsunuz.  Kütüphanenin iç dizaynı motive eden itici güç niteliğindedir. Masaları geniş ve her masada priz vardır. Kütüphanenin içinde kadın-erkek mescit, abdesthane bulunur. Günün belli saatlerinde çay, çorba ikramı yapılmaktadır. Ayrıca sınırsız internet, çıktı, fotokopi hizmeti bulunmaktadır. Kütüphaneye ulaşım kolaydır. Emniyet- Fatih metro durağından 2 dakikalık yürüme mesafesindedir.


Kavacık Millet Kıraathanesi

İstanbul’un yeni çalışma yerlerinden Kavacık Millet Kıraathanesi Beykoz’dadır. Kütüphane 14 yaş ve üzeri herkese açıktır. 7/24 hizmet veren kütüphane 128 kişiyi aynı anda ağırlar. Edebiyat, tarih, coğrafya, bilim sanat, din, anı, gezi ve birçok türün yer aldığı 16 binlik kitaplığı vardır. Kütüphanenin olanaklarından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Üyeler rezervasyon sistemiyle masalarını rezerve edip kütüphanede çalışabiliyorlar. Kütüphanede üyeler için ücretsiz internet hizmeti sağlanmaktadır.


Yazan: Nilda Paşaoğlu


Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler