İstanbul'da Yaratıcılığı Artıran En Keyifli Çalışma Alanları - GeziBilen

İstanbul'da Yaratıcılığı Artıran En Keyifli Çalışma Alanları

İstanbul'da Yaratıcılığı Artıran En Keyifli Çalışma Alanları

Hayatta hepimizin sorumlulukları vardır. Öğrenciyseniz derslerinizi çalışmanız, yetişkinseniz bir işte çalışmanız beklenir. Bunları gerçekleştirirken sakin ve konforlu alanlara ihtiyaç duyarız. Her ne kadar görevlerimizi evden yerine getirme fikri kulağa uygun gelse de, zaman geçtikçe odaklanmakta zorluk yaşayabiliyoruz. Eğer öğrenci, girişimci, freelancer veya uzaktan çalışan biriyseniz bu içerik tam size göre! Bugün işlerinizi rahatlıkla yerine getirebileceğiniz İstanbul ortak çalışma alanlarından bahsedeceğiz.


EN RAHAT ÇALIŞMA ALANLARINDAN BİRİ OLAN KÜTÜPHANELER


Kütüphaneler, en sessiz çalışma alanlarından biridir. Odaklanmakta zorluk çeken kişiler tarafından tercih ediliyor. Çoğu kütüphanelerde fotokopi çekebilir, Wi-Fi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Üyelik oluşturmak için genellikle nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet gibi kimliğinizi belirten belgelerden birini göstermeniz yeterlidir. 


Atatürk Kitaplığı (Taksim)

Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden biri olan Atatürk Kitaplığı Taksim’de yer alıyor. İçerdiği çeşitli kaynaklar sayesinde öğrencilerden araştırmacılara kadar zengin bir kitleye hizmet veren bir kütüphanedir. Elbette ki, böyle bir kitleye verilen hizmeti tam anlamıyla sağlayabilmek için 7/24 açıktır. Özellikle gece daha rahat çalışan okurlarımız için iyi bir tercih olabilir. Güvenliği sağlamak amacıyla 00:00-06:00 saatleri arasında dışarıdan alım yapılmıyor. Kütüphaneye ücretsiz bir şekilde üye olabilir ve burayı çalışma alanlarınıza dahil edebilirsiniz. 


Beyazıt Devlet Kütüphanesi (Fatih)

Kuruluş tarihi Osmanlı Dönemi’ne dayanan Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Fatih ilçesine bağlı olan Beyazıt’ta bulunuyor. Türkiye’de matbaa ve cilt atölyesinin kurulmasına şahitlik eden ilk kütüphane olarak bilinir. Zengin bir koleksiyona sahiptir; çeşitli dergi, gazete ve görme engelliler için sesli kitaplara ev sahipliği yapıyor. Diğer kütüphanelerin aksine mimarisi sayesinde canlı bir çalışma ortamına sahiptir. Bu ortamdan 7/24 faydalanabilirsiniz.


İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi (Beyoğlu)

Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün bir bölümü olarak hizmet veren kütüphane, kendi içinde üç bölüme ayrılıyor. Bunlar sırasıyla Atatürk ve Cumhuriyet Araştırmaları, Osmanlı Araştırmaları ve Bizans Araştırmaları bölümleridir. Yalnızca belirli gün ve saatlerde açık olduğunu belirtmekte fayda vardır. Pazartesi ve Cuma günleri 09:00-17:30, Çarşamba 09:00-20:00 ve Cumartesi günü 10:30-17:00 saatlerinde açıktır. Pazar günleri ise kapalıdır. 


SALT Araştırma (Beyoğlu)

SALT Araştırma, sanat merkezi olan SALT Galata’nın bir bölümüdür. Araştırmacı olan herkes form doldurarak buraya kayıt olabilir. . Ücretsiz giriş imkanı sağlayan çalışma alanlarından biridir. Salı-Cumartesi günleri arasında giriş sağlayabilirsiniz. Ziyaret saatleri 11:00-19:00’dır. Dinî bayramlar ve resmî tatillerde ise kapalıdır. 


İslam Araştırmaları Merkezi (Üsküdar)

İslam Araştırmaları Merkezi kütüphanesini bahsettiğimiz en geniş ve rahat çalışma alanlarından biri olarak ele alabiliriz. Pandemi nedeniyle içeri girebilmek için önceden randevu almak gerekiyor. Yine pandemiden kaynaklı olarak çalışma saatleri değişiklik gösterebilir. Ancak güncel olarak gün içinde 09:30-16:00 ve 16:30-23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 


Ahmet Süheyl Ünver Kütüphanesi (Ümraniye)

Ümraniye’de bulunan bu kütüphaneye Türk doktor ve aynı zamanda yazar olan Ahmet Süheyl Ünver’in adı verilmiştir. 2002 yılında hizmete açılmasıyla özellikle öğrencilere fayda sağlamak amaçlanmıştır. Kütüphaneye ücretsiz üye olabilirsiniz. Çalışma saatleri hafta boyunca 09:00-21:00’dır. 


İstanbul Kitapçısı (Kadıköy ve Karaköy)

İstanbul Kitapçısı, İstanbul’un kültür ve sanatının en doğru şekilde tanıtılmasını amaçlayarak Kültür A.Ş. yayınlarını insanlarla tanıştıran bir kitapçıdır. 1994 yılında kurulmuştur. Kadıköy ve Karaköy’de şubeleri bulunuyor. İstanbul Kitapçısı mağazaları için seçilen yerlerin manzaralarına oldukça önem veriliyor. Mağazanın içinde kafeler bulunuyor. Bu kafeleri kendi çalışma alanlarınızdan biri haline getirebilir, çalışırken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Mağazalarda imza günü, konserler, stand-up gösterileri ve çocuklar için hikaye dinletileri gibi ücretsiz birçok etkinlik düzenleniyor. Her hafta gerçekleşen etkinlikleri ve indirim fırsatlarını değerlendirmeniz sizler için oldukça faydalı olacaktır. Karaköy şubesinin çalışma saatleri 10:00-19:00 iken Kadıköy şubesinin çalışma saatleri 10:00-21:00’dır. 


“KURU KURU ÇALIŞMAK DA OLMAZ Kİ” DİYENLER İÇİN KAFELER


Baştan belirtmemiz gerekir ki, herkesin estetik anlayışı ve çalışma tarzı farklıdır. Kütüphanede çalışamam diyenler için kafeler iyi bir tercihtir. Uzun saatler çalışırken bir şeyler yiyip içmemiz, insanlarla iletişime geçmemiz gerekebilir. Bu nedenle kimileri birazdan bahsedeceğimiz kafeleri çalışma alanları olarak tercih etmezken, kimileri her gün gitmek dahi isteyebilir. 


MOC Coffee

MOC Coffee’nin Beşiktaş, Şişli, Bakırköy, Ümraniye ve Maltepe olmak üzere çeşitli yerlerde şubeleri mevcuttur. Özellikle uzaktan çalışanlar için gerek dekorasyonu gerek kahveleri açısından tercih edilen çalışma alanlarından biri olduğunu söylemek mümkündür. Hemen bilgisayar çantanızı kapıp buraya bir şans verebilirsiniz. Ne demiş Andre Gide? Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan yeni okyanuslar keşfedemez. 


Tasarım Bookshop & Coffee (Kadıköy)

Adından da anlaşıldığı üzere bir kitap kafe olan Tasarım Bookshop & Coffee, Kadıköy’de yer alıyor. Kitap olan yerde huzursuzluk olur mu hiç? Çalışmalarınızı sürdürürken bir şeyler yiyip içebilir, mola verdiğinizde ise modadan mimarlığa kadar birçok kitabın yer aldığı kütüphaneyi gözden geçirebilirsiniz. Kafe, hafta boyunca 09:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 


Han Karaköy (Beyoğlu)

Han Karaköy, Beyoğlu’nda yer alıyor. İç tasarımıyla oldukça beğenilen mekanlardan biridir. Arkadaşlarınızla keyifli bir sohbet için gelebilir veya istediğiniz çalışma alanlarından birini burada oluşturabilirsiniz. Çalışırken karnınızı doyurabilir, menüde bulunan Aşk Çayı, Zafer Abi’nin Çayı veya Ballı Karanfil Çayı gibi kış günlerinde ilaç gibi gelecek içecekleri tüketebilirsiniz. Çalışma saatleri 11:00-21:00’dır. 


Dem Moda (Kadıköy)

Kadıköy’de bulunan Dem Moda, İstanbul’da bulunan ilk modern çay evi olarak biliniyor. Çalışırken yorgunluğumu alsın diyorsanız kendinizi çay alanında uzmanlaşmak için çalışmalarını sürdüren Dem Moda’ya teslim edebilirsiniz. Dekorasyonu ile birlikte tercih edilen renkler de ihtiyacınız olan dinginliği sağlayacak ve belki de aradığınız keyifli çalışma alanlarından birini bulmuş olacaksınız. ‘’Çayları beğendim ancak evim gibisi yok.’’ diyenler için internetten paket çayları sipariş verebileceğinizi de belirtelim. Mekanın çalışma saatleri 09:00-22:00’dır. 


Minoa Books & Coffee

Bu kategoride bulunan son durağımız ise hem kafe hem de kitabevi olarak hizmet veren Minoa kafedir. Etiler, Levent ve Nişantaşı’nda şubeleri vardır. Ancak Beşiktaş, hizmet vermeye başladığı ilk yerdir. Kahvaltı, öğle yemeği ve brunch için öğünlerinizi burada tüketebilirsiniz. Menü içinde vegan seçenekler de mevcuttur. Bu mekanı çalışma alanlarına dahil edecek kişiler diğer kafeleri tercih edenlere kıyasla daha avantajlı olabilir. Çünkü 08:00-00:00 olarak uzun bir zaman aralığında hizmet vermektedir.


Fill Books (Beyoğlu)

Fill Books, içinde çocuk kitaplarından fotoğraf tarihine ve bağımsız yayınlara kadar İngilizce ve Türkçe dilinde birçok kitap barındıran bir kafedir. Dekorasyonuyla insanların gönüllerini fethetmeye devam ediyor. Kafenin dekorasyonunda salıncak, daktilo veya bisiklet gibi her mekanda göremeyeceğimiz eşyalar kullanılmıştır. İçeride ve dışarıda masalar mevcuttur. İstediğiniz bir alanda çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca biraz dinleneyim derken girişte inceleyip beğendiğiniz kitaplar varsa satın alabilirsiniz.  


HER ZAMAN SİZE AİT BİR YERİN OLACAĞI ÜCRETLİ ÇALIŞMA ALANLARI


Dünyada uzaktan çalışan şirketlerin, tutkularını gerçekleştirmek için harekete geçen girişimcilerin sayısı arttıkça ortak çalışma alanları oluşmaya başlamıştır. Bu alanlar sizlere normal bir ofiste sahip olacağınız koşulları gerek fiziksel gerek çevrimiçi olarak sunmayı amaçlar. Yalnızca kendinize ait bir alanda veya bir belirli sürede birden fazla alanda çalışabilmeniz mümkün olabilir. Koşullar üyelik çeşidine göre değişiklik gösterir. İnsanların projelerini destekleyen ve gelişmelerini amaçlayan bu mekanlar, iş hayatınıza beklemediğiniz katkılar sağlayabilir.  


Workinton

Workinton, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere birçok lokasyonda yer alan ve ücretli ortak çalışma alanı sağlayan bir sistemdir. Özellikle girişimcilerin, uzaktan çalışan kişilerin rahatlıkla faydalanabileceği seçenekler sunuyor. İster kendinize ait bir masa seçerek yalnızca orada çalışın, ister ekibiniz için ofis seçerek kendi çalışma alanlarınızı oluşturun. Tercih sizin. Sanal ofis veya toplantı odalarından da faydalanabilirsiniz. Bu tür ortamlarda çalışmanın en güzel yanı ise bu sistemi benimsemiş, alanında uzman birçok kişiyle tanışabilmektir.


Workhaus (Maslak)

Maslak’ta bulunan Workhaus da ortak çalışma alanları, hazır ofis, toplantı odası ve sanal ofis hizmetleri sunuyor. Saatlik, günlük veya aylık olarak oluşturulmuş paketlerden faydalanabilirsiniz. Yalnızca çalışanlar değil, mola verecek kişiler de düşünülmüştür. Acıkanların atıştırması için hazırlanmış bir bölüm ve dinlenmek isteyenlerin kahve içebileceği bir teras vardır. 


Kolektif House

Levent, Maslak, Sarıyer, Şişhane ve Ataşehir, Kolektif House şubelerine ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da en çok bilinen ortak çalışma alanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Dijital üyelik, sabit masa, sanal ofis ve gezgin olmak üzere dört farklı bireysel üyelik hizmeti sunuyor. Detaylı bilgi almak ve anlaşmak için hafta içi 09:00-18:00 saatlerinde randevu almadan gidebilirsiniz. Ancak randevulu olarak gerçekleşen görüşmeler beklentilerinizi daha fazla karşılayacaktır. Evcil hayvanlarınızı yalnız bırakacağınız için üzülmeyin; özel ofis üyelerinin değerli arkadaşları, çalışanları rahatsız etmediği sürece kabul ediliyor. 


ATÖLYE (Şişli)

Londra, Dubai ve İstanbul’da bulunan ATÖLYE, 2013 yılında kurulmuştur. Bomontiada’da yer alıyor. ATÖLYE’nin hedefi yalnızca çalışma alanları sağlamaktan ibaret değildir. Aynı zamanda farklı ekipleri bir araya getirerek uzun süreli, tartışmaya açık ve yaratıcı bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor. Çalışırken aynı zamanda beyin fırtınası yapmayı, yoga veya oyun turnuvaları gibi birçok aktivitelere katılarak toplulukla hareket etmeyi seven insanlar için oldukça faydalı olacaktır. 


DAM

DAM, Beyoğlu’nda bulunan hazır ofis, toplantı alanları ve çalışma alanları sunan yerlerden biridir. Bünyesinde meditasyon odası, mülakat ve toplantıların daha rahat bir ortamda gerçekleştirilmesi için koçluk odası, iş yemeklerinin düzenlendiği özel odalar, fotoğraftan sinemaya kadar ufkunuzu açacak atölye çalışmalarını da barındırıyor. 


Impact Hub (Kağıthane)

Kağıthane’de bulunan Impact Hub, yatırımcılardan girişimcilere, serbest çalışanlardan yazılımcılara kadar farklı gruplar tarafından tercih ediliyor. Impact Hub ekibi, sınır tanımadan küresel bir şekilde faaliyet göstermeyi hedeflemiş ve bunu başarmıştır. Farklı yerlerde yaşayan ancak ortak ilgi alanlarına sahip insanları araya getirmeye hâlâ devam ediyor. Üye olarak çalışma alanlarından faydalanabilirsiniz. 


Kamara

Kamara, İstanbul’da 7 lokasyona sahiptir. Yakında Ümraniye’de de yer alması bekleniyor. Hizmetleri arasında bulunan hazır ofis fotokopi, kahve, sekreter ve normal bir ofiste olması gereken diğer hizmetleri içeriyor. Sanal ofis, fiziksel olarak bulunmanızın gerekmediği işlerde istediğiniz yerden çalışmanıza olanak sağlıyor. Rahatça çalışacağınız ortak çalışma alanları ve en fazla 45 kişilik kapasitesi olan toplantı odaları da verilen hizmetler arasındadır.


IDEA Kadıköy

İDEA Kadıköy, Kadıköy belediyesi tarafından insanların hem çalışabileceği hem de paylaşım yapabileceği ortak bir alan yaratmak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde işlik, derslik, etkinlik, aşlık, toplantı salonu ve kafe bölümlerini barındırır. Bölümlere göre hizmet saatleri ve ücretleri değişiklik gösteriyor. 


Galata Business Center

2016 yılında kurulmuş olan Galata Business Center’in Levent, Taksim, Ümraniye ve Ataşehir’de şubeleri bulunuyor. Bahsettiğimiz diğer birçok mekan ile aynı misyona sahiptir. Çalışma alanlarının ücretleri ve verilen hizmetler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Galata Business Center web sitesinden form doldurabilirler. Ardından yetkililer sizinle iletişime geçecektir. Çalışmaya başladığınızda ofisinize 7/24 erişim sağlayabilirsiniz.


GÜNÜMÜZÜN VE GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİ İÇİN FIRSAT MEKANLAR


Zemin İstanbul (Beyoğlu)

Zemin İstanbul, Beyoğlu’nda Şişhane metro istasyonunda bulunan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir teknoloji merkezidir. Öncelikli olarak İstanbul’un ve daha sonra ülkenin sorunlarını çözüme kavuşturacak yaratıcı projelerin gerçekleşmesini sağlar. Özellikle blockhain, yapay zeka veya büyük veri (big data) gibi günümüz teknolojileriyle ilgilenen genç girişimciler için oldukça önemlidir. Bu sayede İstanbul’un teknolojik gelişimine gençler de katkı sağlayabileceklerdir. Zemin İstanbul, yaratıcı, faydalı ve güncel teknolojiyi destekleyen fikirlere sahip girişimcilerin işlerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Bunu yaparken de atölye ve ofis olmak üzere birçok yazılım, donanım ve ekipmanın bulunduğu çalışma alanları sunuyor. Etkinlik, hızlandırma, eğitim, deneyim merkezi ve animasyon stüdyosu olarak faaliyet gösteren birimlere sahiptir. ‘’Ağaç yaşken eğilir.’’ atasözünü benimseyerek 11-16 yaş arasındaki çocuklara teknoloji alanında ücretsiz eğitimler verdiğini de belirtelim. Böylece geleceğin girişimcileri için altyapı oluşturuluyor diyebiliriz. Çalışma saatleri hafta boyunca her gün 09:00-22:00’dır.


Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Türkiye’de bulunan ilk Living Lab olmak üzere 2012 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı bilişim teknolojileri ve tasarım konulu projelerin gerçekleşmesini ve bu konu hakkında girişimciliğin yayılmasını sağlamaktır. Kablosuz iletişim, mobil sağlık, akıllı yaşam, akıllı şehircilik, bilgi teknolojileri ve yazılım, robotik, tasarım, giyilebilir teknolojiler, yenilenebilir ve akıllı enerji sistemleri sensör teknolojileri, akıllı eğitim ve bilgi teknolojileri eğitimleri ve son olarak mobil uygulamalar konularında yaratıcı fikirlere sahip olan girişimcilerin başvuru yaparak projelerini sunmaları gerekir. Başvurularınızı Başakşehir Living Lab’ın web sitesinden gönderebilirsiniz. Projeleri kabul edildikten sonra ise teknoloji merkezinde kendi alanlarında çalışmaya başlayabilir ve tanınan ayrıcalıklardan herhangi bir ücret ödemeden yararlanabilirler. 


İş Bankası İş Kuleleri Girişimcilik Şubesi (Levent)

İstanbul Girişimcilik Şubesi, Levent’te yer alan İş Kuleleri’nde girişimcilere destek olmak amacıyla İş Bankası tarafından kurulmuştur. Alışmış olduğumuz banka şubelerinden farklı olarak özellikle teknoloji tabanlı projelere sahip girişimcilere ve yeni girişimde bulunan şirketlere hizmet vermeyi hedefliyor. Bunu yaparken de insan kaynakları, yatırım süreçleri, muhasebe ve finans yönetimi ile hukuki konularda birçok iş birliklerinin yapılmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda projelerin dijital dünyaya taşınması için de destek veriliyor. Böylelikle birçok girişimci, projelerini başarıyla sonuçlandırarak ülke ekonomisine de yüksek oranda katkı sağlayabilecektir.


BONUS


KREATİF KAFA: VAPUR OFİS 

Hayatınıza bir değişiklik ve renk katmak istiyorsanız size bir önerimiz var! Son zamanlarda sosyal medyada gündeme gelen ‘Vapur Ofis’. Evet, yanlış duymadınız. Bilgisayarınızı ve gerekli eşyalarınızı alarak Anadolu ve Avrupa yakaları arasında süregelen vapur seferlerinde çalışabilirsiniz. Sizlere eşlik eden benzersiz İstanbul manzarası ise cabası. Vapurların içerisinde bulunan büfelerden atıştırmalık ve sıcak içeceklerinizi temin edip, yoğun gününüze canlılık katabilirsiniz. Tabii bu benzersiz güne başlarken bir sorun yaşamamanız için vapurdaki görevlilere bildirirseniz daha iyi olacağını belirtmek isteriz. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün dilinden dökülenlerle sizlere veda ediyoruz;

‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.

Yorumlar

  • gunessygz
    22.03.2023 10:33

    Han karaköyde çalışmak keyifli genelde üniversite öğrencileri oluyor.

  • Gül Akal
    26.01.2022 08:43

    Elinize sağlık. Çok faydalı bir yazı olmuş. Özellikle kütüphaneler ve bonus aşırı keyifli. Denenecek 😎

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler