İstanbul’a Gitmek İçin 10 Neden - GeziBilen

İstanbul’a Gitmek İçin 10 Neden

İstanbul’a Gitmek İçin 10 Neden

Bilenler bilir, İstanbul’a gitmek için binlerce sebep vardır. Bizde sizler için en önemli gördüğümüz 10 tanesini sıraladık bu yazımızda. Lafı hiç uzatmadan başlayalım yazımıza.

1- İki Kıta Tek Şehir

Dünya üzerinde iki kıtada birden bulunan tek şehirdir İstanbul! Ve sadece bu yüzden bile en güzeli olarak gösterilir!

2- İstanbul Boğazı ve İncileri

İstanbul Boğazı ve etrafındaki tarihi güzellikleri görmeden olmaz dedirtecek cinstendir. Hayatınız boyunca en az bir kere boğazdaki vapurlardan birine binmelisiniz. Hem dilerseniz martılara simit bile atabilirsiniz.

3- Saray Mutfağının Şehri! 

Topkapı Sarayı’nın burada bulunmasından dolayı Osmanlı’nın tüm saray mutfağını bu şehirdeki özel yerlerde deneyimleyebilirsiniz.

4- Sokak Lezzetleri

Evet, saray mutfağının gözdeleri bu şehirdedir ancak Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulunamayacak kadar çok sokak lezzeti de yine İstanbul’un içindedir. Yani damak tadınıza güveniyorsanız, bu şehre gelmelisiniz!

5- Geçmiş ve Bugün Bir Arada

Binlerce yıllık bir tarihi vardır İstanbul’un, bilenler bilir. Ve bu köklü tarihi içerisinde bugüne en çok uyum sağlamış yer de yine kendisidir. Yani yüzlerce hatta binlerce yıl önceki eserleri bugünün en modern yerlerinde bir bardak çay ya da kahve içerken ancak ve ancak bu şehirde izleyebilirsiniz.

6- Kız Kulesi ve Galata Kulesi

“Yalnızca iki eser bir şehri görmek için yeterli mi?” demeyin, kırılırız. İstanbul’un hakkında en çok efsaneye sahip yeri Kız Kulesi, ona aşık olduğu düşünülen yeri ise Galata Kulesi’dir. Ve inanın bize yalnızca bu iki eser için bile dünyanın bir diğer ucundan kalkıp gelmek gerekir!

7- Zarafet ve Kültür

Türkiye’deki pek çok kişi bilir, Eski İstanbul demek zarafet demektir. Onun o dönemlerdeki kültürü bugüne bile sirayet etmiş, zarifliğin ve entelektüelliğin neredeyse Türkiye’deki başkenti oluvermiştir bu şehir.

8- Modanın Türkiye’deki Adresi

Modayla ilgileniyorsanız özellikle İstanbul Moda Haftası’nı ziyaret edip trendleri yakalamak için bile bu şehre gelmelisiniz!

9- Müzenin Başkenti

Baştan uyaralım, İstanbul’daki müzeleri gezmek istiyorsanız en az 2 haftaya ihtiyacınız var demektir! Milyonları geçkin eserle adeta tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkartır sizi bu şehir.

10- Doğal İhtişam

Bugün her ne kadar betonarme bir şehir gibi nitelendirilse de İstanbul’un kendine özgü 200’ün üzerinde endemik bitkisi vardır. Doğal ihtişamı bitkilerinin zenginliğinden gelen bu şehrin sadece Kuzguncuk semtinde bile yürürken ıhlamur kokularının ve erguvanların görkemli güzelliğine karıştığını deneyimleyebilirsiniz.

Yorumlar

  • gunessygz
    22.03.2023 10:23

    Binlerce yıllık tarihi barındırıyor daha ne olsun…

  • Yusuf Güzel
    27.11.2021 20:18

    vov

  • Sinan Babacan
    05.09.2021 09:31

    Eskiden derlerler ki"İstanbul'un taşı toprağı altın"Şimdi toprak kalmadı. Ama taş daha teknolojik şekliyle beton şeklinde devam ediyor. Tarihi yarımada ada. İlk fethedilen yerleşim merkezini uzaktan beton bloklar arasında seyrediyoruz. Gerek Tarihî,Gerek Coğrafi Gerekse de doğal figürleri ile İstanbul bir dünya başkenti. Türkiye'de yaşayıp İstanbul'u görmeden ölen çok kaybeder derim. Sonrası Allah Kerim

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler