Hatay'ın Ünlüleri - GeziBilen

Hatay'ın Ünlüleri

Hatay'ın Ünlüleri

Hataylı Olan El Kaldırsın!

Bu güzeller güzeli şehirden çıkan birbirinden yetenekli sanatçılarını sizler için derledik. Bakalım listemizde kimler var?

Kalben

Son yılların en çok konuşulan seslerinden Kalben, 17 Ocak 1986 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdu. Bağımsız rock ve alternatif rock tarzlarında eserleri olan şarkıcı, Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Ertesi yıl yine aynı üniversitenin Grafik Tasarım Bölümü’nde Medya ve Kültürel Çalışmalar konusunda Yüksek Lisans yapan şarkıcı, burayı da 2011’de bitirdi. 2014 yılında şarkıcılığa resmen başlayan Kalben, bugün Türkiye’de binlerce kişinin hayranlığını kazanmış Hataylı bir sanatçı.

Şebnem Sönmez

Çoğumuzun TRT 1’de yayınlanan 7 Numara dizisinden tanıdığı, oyunculuğuna paha biçilemeyen Şebnem Sönmez sayısız projede yer almış bir oyuncudur. 5 Haziran 1968 doğumlu olan Sönmez, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. 1985 yılında pek çok farklı okulda Drama Öğretmeni olarak görev alan sanatçı, 1993 yılında kendi sanat ve oyunculuk okulunu kurdu ve çalışmalarını burada aralıksız sürdürdü.

İsmail Köybaşı

Futbolseverler toplansın! Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın en çok konuşulan futbolcularından İsmail Köybaşı da Hataylı! 10 Temmuz 1989 doğumlu olan Köybaşı, profesyonel futbol hayatına 16 yaşında İskenderunspor’da başladı. Ardından Gaziantepspor PAF takımında çalışmaya başlayan Köybaşı, henüz 18 yaşındayken ilk A takımına yükseldi. 2009’dan 2016’ya kadar Beşiktaş’ın da unutulmaz isimleri arasında yerini almayı başarmış yetenekli futbolcu, daha sonra Fenerbahçe’de oynamaya başladı. Ayrıca İsmail Köybaşı tüm bunların yanı sıra 9 kez genç milli formayı da giymiştir.

Atiye

Doğum yeri Almanya’nın Bremen şehri olan güzeller güzeli Atiye de Hataylı! 22 Kasım 1988’de dünyaya gelen sanatçı 2007’deki çıkış şarkısı "Don’t Think" ile Türkiye’de büyük bir ün kazandı. Küçük yaşlardan beri dans ve piyano dersleri alan sanatçı, 2008 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Ses eğitimini İzmir Devlet Opera ve Balesi Şan Pedagogu Bariton Aşkın Metiner ile sürdüren şarkıcı son olarak 2016 yılında Yeditepe Üniversitesi 4’üncü Dilek Ödülleri’nde Yılın En İyi Single’ı dalında aldı.

Tomris Giritlioğlu

Senaryo yazarı, yönetmen, proje tasarımcısı ve yapımcı olan Tomris Giritlioğlu da Hataylı’dır. 1955 doğumlu olan Giritlioğlu Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Felsefe Bölümü’nü aynı anda okuyarak çift ana dalla üniversiteyi bitirmiş olduğunu söylemeden geçmeyelim. 1979’da yönetmenlik sınavına girerek sinemaya ilk adımı atmış olan Giritlioğlu, 1999’da Antalya’da düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde “Salkım Hanımın Taneleri” filmiyle “En İyi Film” ödülünü aldı.

Yunus Bülbül

Gerçek ismi Yunus Habbuoğlu olan ve 1980'li yılların moda şarkı üslubu arabeskin en önemli ismi olarak öne çıkan Yunus Bülbül de Hataylıdır. Müzik kariyeri boyunca sayısız kez sahne almış olan Bülbül bir yandan da oyunculuk yapmıştır. Ömrü boyunca 36 adet CD ve 4 adet 45’lik plak çıkartan usta sanatçı, 64 sinema filmi ve 31 dizide rol almıştır.

Selami Şahin

Assolistler nasıl ki sahneye en son çıkarsa biz de usta ismimizi en sona bırakalım istedik. 15 Ağustos 1948'de Hatay’ın Yayladağı ilçesinde dünyaya gelen usta sanatçı Selami Şahin, şarkıcılığının yanında besteci ve söz yazarı kimlikleriyle de tanınmaktadır. Oldukça başarılı sanatçılık hayatı boyunca hem akranlarına hem de sonraki nesillerine ilham kaynağı olan Selami Şahin, 1968 yılında çıkarttığı Sabır Taşı isimli 45’liği ile gönüllere taht kurmuş, bugün bile Türkiye’de en çok dinlenen isimler arasında yerini korumaktadır.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler